Coronavirus Update

Paduden, supoz.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Paduden, supoz.

Indicatii:

- procese inflamatorii si dureroase (acute sau cronice) ale sistemului osteo-articular: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
- stari inflamatorii severe si de lunga durata in sfera ORL, stomatologie, ginecologie, oncologie, patologie respiratorie sau vasculara;
- dureri postoperatorii usoare;
- dismenoree.

Contraindicatii:

- hipersensibilitate la ibuprofen, aspirina sau alte preparate AINS care produc simptome de astm, rinita sau urticarie;
- ulcer gastrointestinal;
- insuficienta renala sau hepatica grava;
- copii sub 15 ani.

Actiune:

Paduden este un preparat antiinflamator nesteroidian (AINS), cu efecte analgezice si antipiretice, activitate inhibitoare a sintezei prostaglandinelor si efect de mica intensitate si durata asupra agregarii plachetare.


Ibuprofen se absoarbe rapid, concentratia plasmatica maxima realizandu-se in 1-2 ore de la ingestie. El se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 99%, iar timpul sau de injumatatire serica este de aproximativ 2 ore.

Metabolizandu-se rapid, nu se acumuleaza in organism si nu determina procese de inductie enzimatica.
Eliminarea se face in principal pe cale renala: sub forma de metaboliti inactivi aproximativ 90% din doza administrata, iar restul sub forma neschimbata.

Precautii:

La pacientii care in prealabil au fost tratati cu alte preparate AINS, trecerea la tratamentul cu Paduden se va face gradat, pentru a evita o eventuala exacerbare a procesului inflamator sau a insuficientei suprarenale.
Asocierea cu aspirina sau alte AINS, antiagregante plachetare, anticoagulante orale sau heparina sporeste riscul ulcerogen si hemoragic.

Se recomanda prudenta in administrarea la pacientii cu afectiuni gastrointestinale, decompensare cardiaca sau hipertensiune in antecedente. in cazul unui tratament de lunga durata cu Paduden, se recomanda supravegherea tabloului sanguin, functiei renale si hepatice.

Atentionari:

Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini:
Se evita administrarea Paduden la conducatorii auto si la persoanele cu profesii ce impun performante psihomotorii riguroase.

Reactii adverse:

In general, Paduden este bine tolerat comparativ cu alte AINS. Reactiile adverse sunt rare si dispar la intreruperea tratamentului. Reactii alergice - eruptii, urticarie, crize de astm. Tulburari digestive - greata, voma, gastralgii, dispepsie, tulburari de tranzit si hemoragii oculte sau nu. Efecte asupra SNC - cefalee, ameteli, hiperexcitabilitate.

Altele - tulburari de vedere, trombocitopenie, agranulocitoza, anemie hemolitica, oligurie, insuficienta renala sau cresteri tranzitorii ale transaminazelor serice.

Sarcina si alaptarea:

Nu se administreaza in perioada de sarcina si alaptare.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Sarcina si ibuprofenul Sarcina si ibuprofenul

  Generalitati Articolul ne informeaza despre riscul expunerii la ibuprofen in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist....citeste mai mult

 • Dieta Perricone Dieta Perricone

  Generalitati In contrast cu majoritatea dietelor care au facut valva in ultimile decenii, programul Perricone, cel putin in forma sa actuala, nu pune accentul pe scaderea in greutate. Specialistii in dermatologie si nutritie (in frunte cu Dr. N. Perricone)...citeste mai mult

 • Despre spermicide Despre spermicide

  Generalitati In prezent exista o gama foarte variata de metode contraceptive, care pot preveni aparitia unei sarcini nedorite. Unele dintre acestea sunt chiar mai complexe decat altele si pot fi eficiente si in prevenirea transmiterii bolilor sexuale, evitand...citeste mai mult

 • Bolile inflamatorii intestinale si sexul Bolile inflamatorii intestinale si sexul

  Pot influenta activitatea sexuala bolile inflamatorii intestinale? Da. Unele femei cu boli inflamatorii intestinale (BII) au dureri sau disconfort in timpul contactului sexual. Acestea pot fi cauzate fie de boala, fie de interventia chirurgicala sau de...citeste mai mult

Comunitate

 • dureri menstruale

  Salut.am dureri insuportabile in timpul menstruatiei.spuneti-mi va rog ce sa fac.m-am saturat de pastile.

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter