Clickmed
programare rapida la medic

Or tyl

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Or tyl

Actiune terapeutica
Agent anticolinergic. T 1/2, initial: 1,8 h; secundar: 9-10 h.

Indicatii
Hipermotilitate si spasme ale tractului gastrointestinal, asociate cu colon iritabil si colita spastica.

Doze si mod de administrare
Capsule, sirop, tablete: hipermotilitate si spasme ale tractului gastro-intestinal: adulti: 10-20 mg de 3-4 ori/zi; apoi, se poate creste la doza zilnica totala de 160 mg, daca efectele adverse nu limiteaza administrarea. Copii peste 6 ani, capsule sau tablete: 10 mg de 3-4 ori/zi; copii, 6 luni-2 ani: sirop: 5-10 mg de 3-4 ori/zi; 2 ani si peste: 10 mg de 3-4 ori/zi. Dozele se ajusteaza in functie de efect si reactii adverse.
Im: hipermotilitate si spasm gastro-intestinal: adulti: 20 mg la 4-6 h. Nu se administreaza IV.

Contraindicatii
Nu se administreaza la pacientii cu ulcer peptic.

Masuri de precautie
La pacientii in varsta poate fi necesara scaderea dozelor datorita aparitiei confuziei, agitatiei sau letargie. Se poate administra si la pacientii cu glaucom.
Observatii pentru pacient – familie: luati conform prescriptiei si anuntati aparitia efectelor adverse sau lipsa de raspuns terapeutic. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita; medicamentul poate produce ameteli sau tulburari ale vederii.
Evaluarea si controlul terapiei: determinati prezenta/antecedentele de ulcer peptic. Examinati abdominal si revedeti endoscopia, colonoscopia.

Reactii adverse
Episoade de euforie, ameteala, senzatie de distensie abdominala. Folosirea siropului la copii sub 3 luni: convulsii, sincopa, simptome respiratorii, modificari ale pulsului, asfixie, hipotonie musculara, coma.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  • Cordul atletului, o forma de hipertrofie a ventriculului stang

    Cordul atletului se caracterizeaza prin modificari structurale si functionale care apar in randul persoanelor care se antreneaza pe durate prelungite (de exemplu, 1 ora in majoritatea zilelor) sau frecvent la intensitati mari (sportivii de performanta). citeste mai mult

  • 25 de ani de DENT ESTET in Romania

    Investitii de zeci de milioane de euro in infrastructura medicala si sute de mii de pacienti din tara si strainatate tratati la standarde internationale. Dezvoltarea singurei retele de clinici stomatologice din Romania cu abordare 360° in ingrijirea pacientilor – cu...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter