Coronavirus Update

Optisulin

Publicat la data de: 18 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Optisulin

Compozitie
Optisulin este o solutie injectabila limpede care contine substanta activa insulina glargin. Este distribuit in flacoane, cartuse si stilouri injectoare preumplute de unica folosinta (OptiSet si SoloStar).

Indicatii
Optisulin se utilizeaza pentru tratarea adultilor, adolescentilor si copiilor in varsta de sase ani sau peste cu diabet zaharat, la care este necesara administrarea de insulina. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare

Optisulin se administreaza prin injectie subcutanata in peretele abdominal (burta), coapsa sau regiunea deltoida (umar). Locul injectarii trebuie schimbat la fiecare administrare pentru a se evita modificarile cutanate (cum ar fi ingrosarea pielii) care pot determina o eficienta mai mica a insulinei decat cea asteptata. glicemia pacientului (nivelul de zahar in sange) trebuie verificata cu regularitate pentru a identifica doza minima eficace. Optisulin se administreaza o data pe zi, la orice ora, cu conditia ca administrarea sa fie facuta la aceeasi ora in fiecare zi. La copiii se administreaza seara. Optisulin se poate utiliza, de asemenea, in asociere cu medicamente antidiabetice orale, la pacientii cu diabet zaharat non-insulino-dependent (diabet zaharat de tip 2).

Actiune terapeutica

Diabetul este o boala in care organismul nu produce suficienta insulina pentru a controla nivelul de glucoza din sange. Optisulin este o insulina de substitutie foarte asemanatoare cu insulina produsa de organism. Substanta activa continuta de Optisulin, insulina glargin, este produsa prin metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: aceasta este produsa de o bacterie care a primit o gena (ADN), care o face capabila sa produca insulina glargin. Insulina glargin este foarte putin diferita de insulina umana. Diferenta consta in absorbtia mai lenta si mai regulata in organism dupa injectare si in durata mai lunga de actiune. Insulina de substitutie actioneaza in acelasi mod ca insulina produsa in mod natural si ajuta glucoza sa patrunda din sange in celule. Prin controlarea concentratiei de glucoza din sange, se reduc simptomele si complicatiile diabetului.

Contraindicatii
Optisulin nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la insulina glargin sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. De asemenea, poate fi necesara ajustarea dozelor de Optisulin atunci cand se administreaza impreuna cu anumite medicamente care pot afecta nivelul glucozei din sange. Lista completa este disponibila in prospect.

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Optisulin (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este hipoglicemia (nivel scazut al glucozei din sange). Reactiile la locul de injectare (inrosirea, durerea, mancarimea si inflamatia) au fost observate mai frecvent la copii decat la adulti. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Optisulin, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Simptomele gripei la bebelusi Simptomele gripei la bebelusi

  Gripa este o afectiune respiratorie cauzata de un virus. Deoarece este extrem de contagioasa, are o raspandire comunitara accelerata, putand declansa foarte rapid o epidemie sau o pandemie. Aceasta afecteaza sistemul respirator, in primul rand: nas, gat, putand sa ajunga...citeste mai mult

 • Defectele de sept ventricular pot cauza complicatii cardiace, atunci cand nu sunt tratate la timp Defectele de sept ventricular pot...

  Defectul de sept ventricular este un defect congenital al inimii, ceea ce inseamna ca este prezent de la nastere. Inima are 4 camere, separate prin 2 septuri: sept atrial si sept ventricular. Prezenta unui orificiu in septul ventricular impiedica separarea celor doi...citeste mai mult

 • Angioedem ereditar Angioedem ereditar

  Angioedemul ereditar este estimat ca afecteaza 1 din 50,000 de persoane, in intreaga lume. Exista 2 tipuri principale, dintre care tipul 1 este responsabil de 85% din cazuri. Unele studii au demonstrat existenta tipului 3, care este insa foarte rar. citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter