Clickmed
programare rapida la medic

Oftalmoherpin

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oftalmoherpin

Compozitie
Produsul contine antigene solubile purificate - Vaccinia; contine si induce interferon. Oftalmoherpinul se prezinta in flacoane tip penicilina sau fiole de 2 ml continand 0,5 ml produs liofilizat, insotite de solventul respectiv. Continutul flaconului (fiolei) are aspectul unei pastile albe, alb-galbuie.

Actiune terapeutica
Produsul Oftalmoherpin inhiba multiplicarea si difuzarea virusului herpetic la nivelul tesuturilor oculare, contribuind la refacerea tesutului lezat, prin mecanisme complexe de stimulare a factorilor de aparare naturala a organismului. La aceasta contribuie si interferonul continut in produs si indus de acesta.

Indicatii
In tratamentul local al herpesului ocular, asociat cu administrarea pe cale parenterala a produsului Antiherpin.

Doze si mod de administrare
Produsul liofilizat continut in flacon (fiola) se reconstituie cu solventul care insoteste fiecare flacon (fiola) de produs. Se administreaza prin instilatii oculare (1-2 picaturi), de 5-6 ori pe zi, pana la ameliorarea simptomelor, controlandu-se periodic evolutia bolii de catre medicul specialist. Tratamentul local va fi asociat cu tratamentul parenteral cu Antiherpin. Administrarea Oftalmoherpinului nu produce reactii adverse; este bine tolerat de organism. 

Contraindicatii
Administrarea concomitenta a preparatelor cortizonice diminueaza eficacitatea produsului.
Conditii de pastrare: La 4C si adapost de lumina. Termen de valabilitate: 1 an in conditiile de conservare de mai sus, 3 ani la -20C. Dupa reconstituire, produsul poate fi folosit timp de 30 zile pastrat la +4C.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Miocardita, inflamatia muschiului inimii

    Miocardita este inflamatia muschiului inimii (miocard) si poate reduce capacitatea inimii de a pompa sange. Ca urmare a afectarii functionale a cordului, miocardita poate provoca dureri in piept, dificultati de respiratie si ritmuri cardiace rapide sau neregulate...citeste mai mult

  • Tumorile cardiace - canceroase si necanceroase

    Tumorile cardiace sunt formatiuni care se pot dezvolta in parti diferite ale inimii. Tumorile cardiace primare isi au originea la nivelul inimii si pot fi canceroase sau necanceroase. Aproximativ 75% pana la 95% din toate tumorile cardiace primare sunt necanceroase.citeste mai mult

  • Tumorile oculare din perspectiva oncologului

    Cancerele oculare sunt afectiuni rare, care pot afecta semnificativ calitatea vietii, pot determina pierdera vederii si pot determina morbiditate si mortalitate crescuta. Cele mai frecvente sunt retinoblastomul si melanomul uveal. Alte forme, ce pot sa apara sunt limfomul...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter