Clickmed
programare rapida la medic

Mentax, crema

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Mentax, crema

Actiune terapeutica
Antifungic. In functie de concentratia si specia fungica, medicamentul poate fi fungicid. Desi se aplica topic, o parte din medicament poate patrunde in circulatia sistemica.

Indicatii
Tramentul tinea pedis interdigitale, tinea corporis si tinea cruris datorate Epidermophyton floccosum, Trichophyton mentagrophytes, T. rubrum, T. tonsurans. tratamentul tinea (pityriazis) versicolor datorate Melassezia furfur. Dematofitoze superficiale.

Doze si mod de admnistrare
crema 1%: tinea versicolor, tinea corporis, tinea cruris. Crema se aplica pentru a acoperi zona afectata si zona imediat invecinata 1/zi, timp de 2 saptamani.
Tinea pedis interdigitala. Crema se aplica 2/zi timp de 7 zile sau 1/zi timp de 4 saptamani. 

Masuri de precautie

Exclusiv pentru uz extern; nu-l utilizati oftalmic, intravaginal sau PO. A se folosi cu precautie in timpul alaptarii si de catre persoanele sensibile la medicamente antifungice pe baza de alilamine, deoarece aceste medicamente pot da reactii incrucisate. Siguranta si eficacitatea nu au fost testate la copii cu varsta mai mica de 12 ani. Depozitati la 5-30°C.
Observatii pentru pacient – familie; revedeti metodele pentru pregatirea locului aplicarii si pentru aplicarea cremei; se recomanda spalarea mainilor inainte si dupa aplicare. Dupa baie, se recomanda uscarea pielii inainte de aplicare. Evitati imbracamintea ocluziva. Evitati contactul cu ochii, nasul, gura sau alte mucoase. Nu intrerupeti terapia la ameliorarea simptomelor. Continuati pe toata durata prescrisa (de obicei 2-4 saptamani). Opriti terapia si anuntati aparitia umflaturilor, pruritului, arsurilor, aparitia veziculelor, iritatiei sau lipsa oricarei ameliorari.
Evaluarea si controlul terapiei: investigati indicatiile pentru terapie, durata si caracterele simptomelor. Evaluati alti agenti folositi si rezultatele obtinute.

Reactii adverse

Dermatologice: dermatita de contact, senzatie de arsura sau intepatura, inrautatirea bolii, eritem, iritatie, prurit.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Pericolele utilizarii cremelor de...

    Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

  • Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cum alegi crema de protectie solara...

    Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult

  • Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Cremele BB si rolul lor in ritualul...

    Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter