Coronavirus Update

Levsin, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Levsin, capsule

Actiune terapeutica
Agent blocant colinergic. Actioneaza prin blocarea actiunii acetilcolinei la nivelul terminatiilor nervoase postganglionare in cadrul SN parasimpatic. T : 3 h pentru tablete, 7h pentru capsule retard si 9 h pentru tablete retard. In mare parteeste excretat nemodificat prin urina.

Indicatii
controlul secretiei gastrice, spasmului visceral, hipermotilitatii din colita spastica, cistita, spasm colecistic, spasm piloric si dureri abdominale asociate. terapie adjuvanta in sindromul de intestin iritabil si tulburari functionale ale tractului GI. Adjuvant in tratamentul vezicii neurogene si tulburarilor intestinale de cauza neurogena. colici abdominale infantile. Se asociaza cu morfina sau alte narcotice pentru a controla durerea in colica renala sau biliara. In boala parkinson pentu a reduce rigiditatea si tremorul si pentru a controla sialoreea. Tratarea intoxicatiei cu agenti anticolinesterazici. Pentru facilitarea unor proceduri diagnostice, ca endoscopia, prin reducerea motilitatii GI. Tratarea unor cazuri de bloc cardiac partial asociat cu activitate vagala crescuta. Medicatie preoperatorie, pentru a reduce secretiile salivare, traheo-bronsice si faringeale. terapia adjuvanta a ulcerului peptic.

Precautii
Se evita luarea medicamentului in conditii de temperatura ambientala crescuta. Se foloseste cu grija in timpul alaptarii. Poate fi luat sub forma de tablete sublinguale, PO. Se poate administra SC, IM sau IV
Observatii pentru pacient – familie: Se respecta modul de administrare; nu se iau antiacide o ora dupa administrarea medicamentului (scad eficacitatea). Pana la disparitia efectelor nu se efectueaza activitati ce necesita atentie sporita; pot aparea ameteala, confuzie, tulburari de vedere. Se anunta orice simptom neobisnuit astfel incat medicul sa poata modifica dozele sau frecventa administrarii. Diareea poate reprezenta un semn de obstructie intestinala, in special in prezenta colostomei sau a ileostmei. Se evita temperaturile ridicate si activitatea crescuta; medicamentul scade perspiratia, ducand la febra sau AVC. Se opreste administrarea la apariatia confuziei mentale, dezorientarii sau a halucinatiilor. Se evita alcoolul sau alte deprimante SNC.
Evaluarea si controlul terapiei: Se reduc dozele la pacientii varstnici. Se observa orice semn de glaucom, obstructie vezicala sau a tractului gastrointestinal.

Mod de administrare
Capsule retard (0,375 mg) sau tablete retard (0,375 mg):
Adulti si copii peste 12 ani: 0,375- 0,750 mg la fiecare 12 h, fara a depasi 1,5 mg/zi.
Tablete (0,125 mg, 0,15 mg); tablete sublingual (0,125 mg): Adulti si copii peste 12 ani: 0,125- 0,25 mg la fiecare 4 h sau la nevoie, a nu se depasi 1,5 mg/zi.
Tablete cu dezintegrare orala:
Adulti si copii peste 12 ani: 1 sau 2 tablete la 4 h, pana la 12/zi sau 2 tablete de doua ori pe zi; copii, intre 2 si 12 ani: -1 tableta la 4 h, pana la 6/zi.
Picaturi (0,125 mg/ ml):
Adulti si copii peste 12 ani: 0,125- 0,25 (5-10 mL) la 4 h, a nu se depasi 1,5 mg (12 mL)/24 h; copii, intre 2 si 12 ani: 0.031-0.125 mg (0.251 mL) la 4 h sau la nevoie, fara a se depasi 0.75 mg (6 mL) /24 h; copii, sub 2 ani, 3.4 kg: 4 picaturi la 4 h, nu mai mult de 24 de picaturi/ 24 h; 5 kg: 5 picaturi la 4 h, nu mai mult de 30 picaturi / 24 h; 7 kg: 6 picaturi la 4 h, nu mai mult de 36 de picaturi/ 24 h; 10 kg: 8 picaturi la 4 h, nu mai mult de 48 de picaturi/24 h.
Injectii (0.5 mg/ ml):
Tulburari GI: Adulti: 0.25-0.5 mg (0.5-1 mL). Unii pacienti necesita o singura doza, altii 2, 3 sau 4 doze/zi la intervale de 4 h.
Proceduri diagnostice: Adulti: 0.25-0.5 mg (0.5-1 mL) in administrare IV, cu 5-10 min inaintea procedurii.
Medicatie preanestezie: Adulti si copii peste 2 ani: 0.005 mg/kg, cu 30-60 min inaintea anesteziei.
In timpul interventiilor chirurgicale, pentru combaterea bradicardiei: Adulti si copii peste 2 ani: 125 mg (0.25 mL) IV; se repeta la nevoie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter