Clickmed
programare rapida la medic

Indometacin, gel

Publicat la data de: 17 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Indometacin, gel

Forma de prezentare:
Gel 1%; Ung. 4%; ct. x 1 tub x 40 g, respectiv ct. x 1 tub x 35 g


Indicatii:
Unguent sau gel: afectiuni reumatismale, leziuni, inflamatii si dureri de origine circulatorie, degeraturi. Intraocular: Inflamatii ale polului anterior ocular.


Doze si administrare:
Unguent: local de 2-3 ori pe zi. Intraocular: Chirurgie oftalmologica: preoperator, cate 1 pic. la 30 min. in cele 3 ore premergatoare operatiei; postoperator, 1 pic. x 3/zi. Inflamatii posttraumatice: 1 pic. x 3-4/zi.


Contraindicatii:

Ulcer peptic activ, leziuni gastrointestinale recurente in antecedente, alergie la indometacina, aspirina sau alti AINS; hemofilie sau alte tulburari hemoragice; IR si IH severa; copii sub 14 ani. Aplicarea pe mucoase si leziuni cutanate (ulcer de gamba, supuratii). Sarcina si alaptare.


Atentionari:
Prudenta la varstnici, pacienti cu tulburari de coagulare, tulburari psihiatrice, parkinsonism, epilepsie, IC, HTA, disfunctii hepatice sau renale; asocieri cu ticlopidina, aspirina si alti salicilati sau AINS, anticoagulante orale si heparina, probenecid, litiu, beta-blocante, diuretice tiazidice si care economisesc potasiu, metotrexat; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Cefalee, insomnie, ameteala, somnolenta, stari de confuzie, tinitus, greata, varsaturi, dispepsie, ulceratie si hemoragie gastrointestinala, edem periferic, HTA, palpitatii, tahicardie, aritmii, disfunctii renale si hepatice (rar icter), tulburari de vedere, discrazie sanguina, hiperglicemie, glicozurie, hematurie, creoteri/scaderi in greutate, manifestari respiratorii acute (dispnee, astm), reactii alergice si
anafilactice.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Mastita la san

    buna seara. sunt o femeie disperata care a nascut acum o luna. in maternitate am facut rana la ambii sani si am ajuns in imposibilitatea de a mai alapta. De atunci ma mulg in continuu si ii dau copilului laptele cu biberonul.Recent am fost diagnosticata cu mastita iau tratament cu oxacilina,insa...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter