Clickmed
programare rapida la medic

Indometacin, crema

Publicat la data de: 17 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Indometacin, crema

Ce este Indometacin MK si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Indometacin MK, crema, este indicat in tratamentul starilor inflamatorii si dureroase articulare si periarticulare de natura reumatismala ( poliartrita reumatoida, procese degenerative de tip artrozic), traumatica (entorse, contuzii, bursite, tendinite, intinderi musculare) sau circulatorii (tromboze venoase etc.) si in tratamentul gutei.

Mod de administrare

Indometacin MK, se aplica la nivelul zonei dureroase 0,5-1 g de crema de 3-4 ori pe zi (preferabil dupa o baie calda) si se maseaza lejer.
Durata tratamentului depinde de indicatiile medicului si de efectul terapeutic obtinut. Dupa 2 saptamani de la inceputul tratamentului este indicat ca acesta sa fie reevaluat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la Indometacin MK sau la oricare dintre excipientii produsului, hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene.

Precautii

Trebuie evitat contactul produsului cu ochii.

Interactiuni medicamentoase

Indometacin MK administrat oral creste toxicitatea litiului (prin diminuarea eliminarii acestuia). Uneori creste activitatea anticoagulantelor cumarinice si a heparinei, crescand riscul hemoragic prin inhibitia functiei plachetare. Diminueaza activitatea diureticelor si a antihipertensivelor (beta-blocante, inhibitori ai enzimei de conversie). Prezinta efect aditiv cu ticlopidina si aspirina. Nu se administreaza simultan cu hidroxid de aluminiu si magneziu deoarece scade absorbtia digestiva.

Atentionari speciale

Se recomanda prudenta la pacientii cu astm bronsic, ulcer gastroduodenal sau alte afectiuni gastrointestinale, tulburari de coagulare, insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, in prezenta infectiilor locale, in cazul pacientilor deshidratati, hipovolemici sau hipotensivi, la care este un potential risc de crestere a toxicitatii renale.

Nu se recomanda administrarea produsului in prezenta leziunilor cutanate, pe mucoase, pe arii cutanate intinse si sub pansament ocluziv.

Sarcina si alaptarea

In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a Indometacin MK, nu se recomanda administrarea produsului in perioada de sarcina si alaptare si este contraindicata in trimestrul III de sarcina.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a Indometacin MK, pacientii trebuie avertizati ca antiinflamatoarele nesteroidiene pot produce reactii adverse nervos-centrale, cu afectarea capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Dupa administrare locala, Indometacin MK poate produce fenomene iritative si reactii alergice locale (urticarie, eruptii cutanate).
In absenta datelor complete privind absorbtia transcutanata a Indometacin MK, nu poate fi exclusa aparitia reactiilor adverse sistemice specifice antiinflamatoarelor nesteroidiene.
Pot apare dureri epigastrice, hematurie (amplificata de eventuala administrare concomitenta unui anticoagulant oral), ameteli, vedere incetosata. in plus, poate aparea retentia de apa si de electroliti manifestat prin edeme.

In cazul aparitiei reactiilor adverse, tratamentul va fi intrerupt, si zona pe care a fost aplicat crema hidrofila, va fi spalata cu sapun si apa calda.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj dupa administrare cutanata a Indometacin MK.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

100 g crema contin Indometacin MK 4 g si excipienti: Alcool cetilstearilic emulgator tip A (Lanette N), vaselina alba, polisorbat 80, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de n-propil, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: produse topice pentru dureri articulare si musculare ; antiinflamatoarele nesteroidiene de uz topic

Ambalaj

Cutie cu un tub de aluminiu a 35 g crema.

Fabricant

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.
DJ 249E Km 0,9, sat Tomesti, comuna Tomesti, judetul Iasi, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.
Str. Moara de Foc nr. 35, Iasi, Romania

Data ultimei verificari a prospectului - Aprilie, 2013

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Pericolele utilizarii cremelor de...

    Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

  • Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cum alegi crema de protectie solara...

    Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult

  • Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Cremele BB si rolul lor in ritualul...

    Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult

Comunitate

  • Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica

    noaptea nu pot sta intinsa pe nici o parte,ma doare ingrozitor coloana in zona L 3 ,L4 .nu pot inspira de durere.nu imi amorteste piciorul sau mana.iau midocalm si fenilbutazona si mi se pare insuficient.Ce ma fac doctore?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter