Clickmed
programare rapida la medic

Humanophort, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Humanophort, capsule

Ce este Humanophort si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Principiile active ale produsului sunt inductori embrionari heterologi, apartinand clasei oligopeptidelor, carora li s-au evidentiat proprietati citostimulatoare si citoprotectoare - antioxidante.

Oligopeptidele embrionare administrate oral sunt absorbite nemodificate din tubul digestiv si determina in organismul uman urmatoarele actiuni: cresterea activitatii antioxidante tisulare, scaderea continutului de peroxizi lipidici in ser (consecinta a reducerii efectului formelor activate ale oxigenului denumite generic "radicali liberi"), scaderea mortalitatii celulelor somatice, scaderea complexelor imune circulante, cresterea gradului de adaptare a organismului datorita cresterii nivelului seric de hormoni corticosteroizi si corticosexuali. Datorita actiunii peptidelor embrionare Humanophort are efect semnificativ de incetinire a proceselor de imbatranire. In urma tratamentului cu Humanophort s-au observat clinic urmatoarele fenomene: reducerea depresiunilor nervoase la batrani, ameliorarea insomniilor, imbunatatirea memoriei, stimularea imunitatii nespecifice, imbunatatirea dinamicii sexuale si a libidoului. La persoanele tinere si de varsta medie administrarea produsului Humanophort a condus si la o ameliorare a spermatogenezei si a ovogenezei.

Humanophort se recomanda in tratamentul bolilor cronice (ateroscleroza si alte boli cardiovasculare, reumatism) in care rolul formelor active ale oxigenului ("radicali liberi") este determinant pentru evolutia proceselor fiziopatologice.
De asemenea este recomandat in stari de debilitate fizica, surmenaj, astenie, denutritie, convalescenta, climacteriu si la persoanele de varsta medie si de varsta a III-a cu fenomene de imbatranire precoce. Ca medicatie adjuvanta produsul se mai recomanda in tratamentul deficientelor sexuale si in obezitatea de natura alimentara.

Mod de administrare

Mod de administrare: Humanophort se administreaza oral, cate 2 - 4 capsule pe zi, in doua prize, inainte de masa. Medicamentul se administreaza in cure de 15 - 30 zile, cu pauza lunara, de mai multe ori pe an. Administrarea produsului este incompatibila cu consumul bauturilor alcoolice, intrucat alcoolul inactiveaza oligopeptidele embrionare. Medicamentul interactioneaza sinergic cu vitamina E si cu seleniu organic; atunci cand este posibil se recomanda asocierea cu medicamente continand astfel de substante active.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Humanophort nu se recomanda la: copii, adolescenti, femei gravide, cancer confirmat, diabet zaharat, boli genetice cromozomiale, intrucat produsul nu a fost testat pentru aceste categorii de pacienti.

Reactii adverse posibile

Nu s-au semnalat reactii adverse sau intoleranta la tratamentele de lunga durata.

Informatii suplimentare

Compozitie

Capsule operculate continand extract standardizat din embrioni de gaina 0,050 g, echivalent a 500 g peptide embrionare, 0,004 g stearat de magneziu, 0,0025 g metilparaben si amidon ad 0,500 g.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter