Clickmed
programare rapida la medic

Hirudoid, gel

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Hirudoid, gel

Ce este Hirudoid, gel si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Hirudoid Gel 3mg/g este un medicament care reduce umflaturile si inflamatiile.

Hirudoid Gel 3mg/g este utilizat pentru tratamentul topic al

- contuziilor (traumatismelor) insotite sau nu de echimoze (hematoame)

- flebitelor superficiale (inflamatii ale venelor) atunci cand nu este posibil tratamentul prin compresie.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Hirudoid Gel 3mg/g exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este:

Aplicati Hirudoid Gel 3mg/g pe zona afectata de 2-3 ori pe zi. in functie de suprafata zonei care trebuie tratata, in general este suficienta aplicare a 3-5 cm de gel.

Mod de administrare

Pentru utilizare cutanata.

Aplicati uniform Hirudoid Gel 3mg/g pe zona afectata si masati usor pana la intrarea in piele. Utilizati Hirudoid Gel 3mg/g doar pe piele fara leziuni; evitati contactul cu ochii sau mucoasele.

Ca si in cazul altor geluri care contin alcool, nu trebuie sa acoperiti cu bandaje zonele tratate cu Hirudoid Gel 3mg/g.

Hirudoid Gel 3mg/g este potrivit si pentru procedurile fizioterapeutice cum sunt fonoforeza si iontoforeza. in timpul iontoforezei, Hirudoid Gel 3mg/g trebuie aplicat sub catod.

Durata tratamentului

Trebuie sa utilizati Hirudoid Gel 3mg/g pana cand simptomele dispar. in cazul contuziilor, tratamentul dureaza in general pana la 10 zile. in cazul flebitelor superficiale, tratamentul dureaza in general 2-3 saptamani.

Hirudoid Gel 3mg/g poate fi utilizat pe perioade indelungate fara efecte secundare. Totusi, trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra nu se imbunatatesc dupa 14 zile de tratament regulat sau daca acestea reapar dupa incheierea tratamentului.

Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului, daca aveti impresia ca efectul Hirudoid Gel 3mg/g este prea puternic sau prea slab.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Hirudoid Gel 3mg/g

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la condroitin polisulfat sau la oricare dintre celelalte componente ale Hirudoid Gel 3mg/g.

Nu aplicati Hirudoid Gel 3mg/g pe rani deschise sau pe piele cu leziuni.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu sunt cunoscute nici un fel de interactiuni.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Pana in prezent, experienta in privinta utilizarii topice a condroitinului polisulfat - administrat pe cale cutanata la femei gravide sau care alapteaza - nu a demonstrat nici un efect daunator asupra fatului sau sugarului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precautii speciale.

Informatii importante privind unele componente ale Hirudoid Gel 3mg/g

Propilenglicolul poate provoca iritatii cutanate.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Hirudoid Gel 3mg/g poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pentru evaluarea reactiilor adverse sunt utilizate urmatoarele frecvente:

Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10.000):

In timpul utilizarii Hirudoid Gel 3mg/g pot aparea foarte rar reactii locale de hipersensibilitate, cum ar fi inrosirea pielii. De obicei, aceste reactii dispar rapid la intreruperea tratamentului.

In cazul aparitiei oricareia dintre reactiile adverse mentionate anterior, intrerupeti tratamentul si luati legatura cu medicul dumneavoastra.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Hirudoid, gel

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Hirudoid Gel 3mg/g dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe tub.

Conditii de pastrare

A nu se pastra la temperaturi peste 25 grade Celsius.

Pastrarea dupa prima deschidere

A se utiliza in 12 luni de la prima deschidere.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este condroitin polisulfat obtinut din cartilaj traheal bovin.

1 g gel contin condroitin polisulfat din cartilaj traheal bovin 3 mg, echivalent cu 25000 unitati (unitati determinate prin timpul de tromboplastina partial activata – APTT)

Celelalte component sunt

Hidroxid de sodiu, acid poliacrilic, izopropanol, propilenglicol, apa purificata, arome.

Ambalaj

Gel transparent, incolor, omogen.
Hirudoid Gel 3mg/g este disponibil in ambalaje originale continand 40 g gel.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

STADA Arzneimittel AG

Stadastrasse 2–18

61118 Bad Vilbel
Germania

Fabricanti

STADA Arzneimittel AG
Stadastrasse 2-18
61118 Bad Vilbel, Germania

MOBILAT PRODUKTIONS GmbH
Luitpoldstrasse 1, 85276 Pfaffenhofen, Germania

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2012

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Sapun de corp lichid, gel de dus sau sapun solid. Care este solutia potrivita? Sapun de corp lichid, gel de dus sau...

  Generalitati Optiunile de produse pentru curatarea pielii sunt atat de numeroase in prezent, incat poate fi o reala provocare alegerea variantei optime. Cele trei tipuri de produse principale de indepartare a impuritatilor, sapunul de corp lichid, gelul de dus...citeste mai mult

 • Aloe vera: beneficii si intrebuintari Aloe vera: beneficii si intrebuintari

  Generalitati Aloe vera are reputatia de a fi o planta cu rezultate excelente, utilizata in ameliorarea si prevenirea multor afectiuni. Aloe apartine clasei Asphodelaceae, are o tulpina subtire, iar culoarea frunzelor sale este in general gri sau verde deschis;...citeste mai mult

 • Consumul de fibre si flatulenta excesiva Consumul de fibre si flatulenta excesiva

  Generalitati Fibrele sunt reprezentate de partea unei plante comestibile pe care organismul nu o poate absorbi sau digera. Fibrele sunt de doua feluri: solubile si insolubile. Fibrele solubile sunt solubile in apa si se transforma intr-o substanta asemanatoare cu...citeste mai mult

 • Lactacyd, brandul numarul 1 in lume destinat igienei intime, a lansat un nou produs in gama Pharma – Lactacyd Antifungal Lactacyd, brandul numarul 1 in lume...

  Lactacyd Pharma Antifungal este un gel pentru igiena intima cu proprietati antifungice, care contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de infectiile vaginale precum mancarimi, iritatii si senzatii de arsura. Mai multi factori pot afecta echilibrul zonei intime si...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter