Clickmed
programare rapida la medic

Faringosept, comprimate de supt

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Faringosept, comprimate de supt

Ce este Faringosept si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Faringosept 10 mg, comprimate de supt este un medicament antiseptic si apartine grupei de medicamente pentru zona oro-faringiana.

Faringosept 10 mg se utilizeaza ca adjuvant in infectii acute cu poarta de intrare sau localizare la nivelul cavitatii bucale si faringelui: gingivite, faringite, angine, precum si dupa amigdalectomie.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Faringosept 10 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 3 - 5 comprimate Faringosept 10 mg (30 - 50 mg ambazona) pe zi, timp de 3 - 4 zile.

Comprimatele de Faringosept 10 mg nu se inghit, ci se lasa sa se dizolve lent in cavitatea bucala. Faringosept 10 mg se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide. Nu depasiti doza recomandata. Daca simptomele persista, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Faringosept 10 mg

Daca ati luat mai multe comprimate decat v-a fost recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept 10 mg.

Nu exista antidot pentru ambazona. In cazul ingerarii unei doze foarte mari de Faringosept 10 mg, se recomanda provocarea de varsaturi si/sau lavaj gastric.

Daca uitati sa utilizati Faringosept 10 mg

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare la ora stabilita.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Faringosept 10 mg:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ambazona sau la oricare dintre celelalte componente ale Faringosept 10 mg;

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu s-au raportat interactiuni ale Faringosept 10 mg cu alte medicamente.

Utilizarea Faringosept 10 mg cu alimente si bauturi

Faringosept 10 mg se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu utilizati Faringosept 10 mg decat daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Faringosept 10 mg nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Faringosept 10 mg

Faringosept 10 mg contine unele glucide numite lactoza si zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

Reactii adverse posibile

Nu s-au raportat reactii adverse.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Faringosept

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Faringosept 10 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este ambazona monohidrat. Fiecare comprimat de supt contine ambazona monohidrat 10 mg.

- Celelalte componente sunt: zahar, lactoza monohidrat, cacao, povidona K 30, acid stearic, vanilina.

Ambalaj

Comprimate de supt plate, de forma cilindrica, cu suprafete pigmentate, de culoare maro.

Marimea ambalajului

Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, incolor cu10 comprimate de supt Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, maro cu 10 comprimate de supt

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

S.C. Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, Romania

Acest prospect a fost aprobat in August, 2011

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Oxiuroza (Enterobioza) Oxiuroza (Enterobioza)

  Generalitati Oxiurile (Enterobius vermicularis) sunt paraziti care traiesc in aparatul digestiv inferior al oamenilor si consuma continut intestinal, alimentele ingerate de om. Sunt frecventi peste tot in lume in special la scolari. Oxiurile adulte sunt...citeste mai mult

 • Amigdalita Amigdalita

  Generalitati Amigdalita este o inflamatie acuta, subacuta sau cronica a amigdalelor palatine. Amigdalele palatine sunt mase de tesut limfatic situate de o parte si de alta a valului palatin, la nivelul orofaringelui, facand parte din sistemul imun al organismului....citeste mai mult

 • Ce faci ca sa nu-ti mai stea durerea-n gat Ce faci ca sa nu-ti mai stea...

  Dupa cateva luni bune in care raceala doar te-a incercat, acum s-a lipit cu adevarat de tine. Nasul ti-e infundat, tusea abia daca te lasa sa lucrezi si sa dormi si, ca “meniul” sa fie complet, te-ai trezit si cu o durere suparatoare in gat. Asa ca, inainte...citeste mai mult

 • Imunitatea organismului la inceputul primaverii Imunitatea organismului la inceputul...

  Generalitati Primavara, odata cu renasterea naturii, aduce si numeroase neplaceri legate de intensificarea unor afectiuni sezoniere, iar virusurile si bacteriile se multiplica si actioneaza mai agresiv fata de celelalte perioade ale anului. Persoanele cele mai...citeste mai mult

Comunitate

 • cine ma poate indruma, unde sa ma duc si unde sa ma caut?

  buna ziua tuturor! Am si eu niste simptome carora nu le gasesc explicatie, eu cel puitn. pt. ca medicul de familie si psihologul spun ca sunt doar in mintea mea, ca sunt stresata : ametesc , palpitatii , amortesc cand stau pe loc si ametesc cand ma misc , am dificultati la inghitire, gatul...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter