Clickmed
programare rapida la medic

Farcopril, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Farcopril, comprimate

Compozitie
Fiecare comprimat contine 25 sau 50 mg captopril.

Actiune terapeutica
Captopril, substanta activa din Farcopril, inhiba actiunea enzimei de conversie a angiotensinei I, producand astfel o reducere a rezistentei vasculare periferice. captopril este utilizat fie singur, fie asociat cu un diuretic pe baza de tiazida in cazuri usoare si moderate de hipertensiune rezistente la alte tratamente.
El mai poate fi administrat ca medicament secundar in tratarea cazurilor grave de insuficienta cardiaca congestiva.

Indicatii

Hipertensiune- Farcopril este eficient fie singur, fie combinat cu alti agenti antihipertensivi, in special diuretice tiazidice.
Insuficienta cardiaca-Farcopril se poate administra impreuna cu diuretice si digitalice.

Mod de administrare

Hipertensiunea se va avea in vedere starea bolnavului. Doza initiala este de 12,5 mg de 2 ori pe zi si se va administra pe cale orala, fiind marita treptat in functie de raspuns. In cazuri usoare si moderate de hipertensiune, doza uzuala de intretinere, nu se va depasi 50 mg de 3 ori pe zi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la captopril; in timpul sarcinii si al alaptarii; Farcopril nu va fi administrat bolnavilor cu stenoza aortica sau cu stenoza arterei renale bilaterale/stenoza arterei renale pe rinichi unic.

Precautii
Captopril trebuie administrat cu deosebita atentie la bolnavii cu insuficienta renala si la bolnavii cu insuficienta cardiaca congestiva.

Reactii adverse
Reactii alergice, neutropenie, anemie tahicardie, greata, voma, ameteli, cefalee, parestezii.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter