Clickmed
programare rapida la medic

Esogast, comprimate de supt

Publicat la data de: 16 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Esogast, comprimate de supt

Forma de prezentare:
Comprimate de supt; Un cpr. contine hidroxid de aluminiu 0,4 g, carbonat de magneziu 0,15 g, anacardium D4 0,2 g, assa foetida D4 0,2 g, colagen 0,15 g, alginat de sodiu 0,1 g; ct. x 1 fl. x 20 cpr.

Indicatii:
Boala de reflux gastroesofagian in toate fazele, gastrita hiperacida, gastroduodenita, tulburari dispeptice, aerofagie, AGresiune gastroduodenala a antiinflamatoarelor nesteroidiene, colon iritabil.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate. Abdomen acut chirurgical, gastrita hipoacida, complicatiile ulcerului gastroduodenal (hemoragie, perforatie).

Dozare si mod de administrare:
Doza recomandata este de un comprimat pentru supt de 2-4 ori pe zi, la o ora si la 3 ore dupa masa sau la nevoie.

Atentionari:
Comprimatele nu se inghit, ele trebuie lasate sa se dizolvein cavitatea bucala. Hidroxidul de aluminiu si carbonatul de magneziu scad absorbtia digestiva a antihistaminicelor H2, beta-blocantelor, tetraciclinelor, digoxinei, difosfonatilor, sarurilor de fier, fluorochinolonelor, fluorurilor de sodiu, prednisonului, dexametazonei, indometacinului, ketoconazolului, lansoprazolului, neurolepticelor fenotiazinice, fosfatilor, tiroxinei, etambutolului, izoniazidei, lincosamidelor. Va fi administrat la distanta de aceste medicamente (cel putin 2 ore).

Reactii adverse:
Apar foarte rar si sunt usoare, frecvent neglijabile. Hidroxidul de aluminiu poate produce greata, varsaturi, constipatie. Carbonatul de magneziu poate determina o acumulare de magneziu la bolnavii cu insuficienta renala grava. Nu au fost semnalate reactii adverse la ceilalti componenti ai produsului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Oxiuroza (Enterobioza)

    Generalitati Oxiurile (Enterobius vermicularis) sunt paraziti care traiesc in aparatul digestiv inferior al oamenilor si consuma continut intestinal, alimentele ingerate de om. Sunt frecventi peste tot in lume in special la scolari. Oxiurile adulte sunt...citeste mai mult

  • Amigdalita

    Generalitati Amigdalita este o inflamatie acuta, subacuta sau cronica a amigdalelor palatine. Amigdalele palatine sunt mase de tesut limfatic situate de o parte si de alta a valului palatin, la nivelul orofaringelui, facand parte din sistemul imun al organismului....citeste mai mult

  • Imunitatea organismului la inceputul primaverii

    Generalitati Primavara, odata cu renasterea naturii, aduce si numeroase neplaceri legate de intensificarea unor afectiuni sezoniere, iar virusurile si bacteriile se multiplica si actioneaza mai agresiv fata de celelalte perioade ale anului. Persoanele cele mai...citeste mai mult

  • Suptul degetului

    Generalitati Suptul degetului este normal la sugari si la copiii mici. Un instinct natural de a suge degetul apare la copii in primele luni de viata si uneori inca din perioada intrauterina. Copiii pot de asemenea sa suga mana sau alte obiecte. Un copil care suge...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter