Clickmed
programare rapida la medic

Decoct

Solutie extractiva apoasa obtinuta in urma decoctiei. Decoctul rezultat din plante medicinale este o compozitie lichida obtinuta prin fierberea in apa a componentelor din plante (frunze, flori, fructe, muguri). Aproximativ 1-2 lingurite dintr-o planta se fierb intre 5 si 15 minute (frunzele, florile) si intre 20-40 de minute (scoarta, cojile si radacinile) in 250 ml de apa. Decoctul se strecoara fierbinte.

Citeste si

Arhiva
  • Urzica in tratarea anemiei Urzica in tratarea anemiei

    Generalitati Urzica a fost folosita de secole pentru tratarea simptomelor alergice, in special febra fanului, afectiune des intalnita. Planta contine compusi activi biologici care diminueaza inflamatia. Specialistii confirma efectele pozitive ale urzicii privind...citeste mai mult

  • O digestie mai buna in mod natural O digestie mai buna in mod natural

    Generalitati Indigestia, o problema destul de frecventa a stomacului, poate fi vindecata prin modificarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare. Oricine poate avea o digestie mai buna, in mod natural. Indigestia mai este cunoscuta si sub numele de dispepsie...citeste mai mult

  • Beneficiile busuiocului Beneficiile busuiocului

    Generalitati Busuiocul este o planta de mici dimensiuni a carei denumire in limba latina este Ocimum basilicum. Renumit pentru aroma sa proaspata si naturala, busuiocul este agreat de gurmanzi si cunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, pentru beneficiile sale...citeste mai mult

  • Dieta si alte sfaturi naturiste de primavara Dieta si alte sfaturi naturiste de...

    Indiferent de locul unde traieste o persoana (cu mici exceptii), va veni si primavara. In natura, noua energie este reprezentata de bobocii care incep sa creasca si sa infloreasca. Aceeasi energie determina pe multi dintre oameni sa faca plimbari si sa desfasoare cat...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter