Clickmed
programare rapida la medic

Cordanum, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cordanum, drajeuri

Compozitie
Drajeuri continand talinolol 50 mg sau 100 mg ( flac. cu 50 buc.).

Actiune terapeutica
Blocant beta-adrenergic cardioselectiv, are proprietati antihipertensive, antianginoase si antiaritmice.

Indicatii

Hipertensiune arteriala esentiala, mai ales forme de circulatie hiperkinetica si debit cardiac crescut, forme cu hiperreninemie sau asociat cu Hipopresol si Nefrix; angina pectorala (ca tratament de fond) si pentru profilaxie pe termen lung dupa perioada acuta a infarctului de miocard; aritmii de patogenie simpatoadrenergica, aritmii digitalice, sindrom psihovegetativ cu tahicardie, palpitatii, circulatie hiperkinetica; tireotoxicoza.

Mod de administrare

In hipertensiunea  arteriala, la inceput cate 1 drajeu a 50 mg de 2-3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 400-600 mg/zi (fractionat); in angina pectorala si in aritmie se incepe cu 1 drajeu a 50 mg de 3 ori/zi, se poate creste treptat pana la 300 mg/zi.

Contraindicatii
bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, insuficienta cardiaca necompensata sau rezistenta la digitalice, soc cardiogen; prudenta in bronhopneumopatiile cronice obstructive (eventual se asociaza un bronhodilatator stimulant beta-adrenergic); prudenta la diabetici (eventual se ajusteaza doza de insulina sau sulfamida); se evita sau prudenta in timpul sarcinii; doze mici la batrani. Nu se asociaza cu verapamil (risc de bradicardie excesiva, hipotensiune, chiar asistolie); nu se administreaza cu cel putin 48 de ore inainte de interventii chirurgicale, daca nu este posibil se aleg anestezice cat mai putin deprimante cardiace.

Reactii adverse
Uneori oboseala, tulburari gastro-intestinale, tulburari de somn (obisnuit minore si trecatoare sau dispar la reducerea dozei); rareori eruptii cutanate (se intrerupe medicatia); oprirea brusca a tratamentului poate determina inrautatirea starii clinice (mai ales in angina pectorala) - se reduce treptat doza in decurs de o saptamana.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Sufar de anghina

    buna ziua.daca sufar de anghinapectorala si insuficineta cardiaca si am un preinfarct miocardic....care sunt sansele se a suferi un infarct? ce medicatie imi recomandati,pentru ca am crize de inima saptamanal de 2-3 ori.Crizele sunt dureroase,ma sufoc,am palpitatii violente,iar durerile sunt...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter