Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Clotrimazol, comprimate vaginale

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Clotrimazol, comprimate vaginale

Ce este Clotrimazol, comprimate vaginale si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Chimioterapic, antimicotic si antiparazitar, activ fata de unii germeni microbieni gram pozitivi (streptococ si stafilococ). Toleranta generala si locala este buna; preparatul nu se absoarbe prin mucoasa genitala si nu da efecte sistemice.
Acest medicament este indicat in: candidoza vaginala; tricomoniaza.

Mod de administrare

Comprimatele se introduc intravaginal, obisnuit unul, seara la culcare, timp de 6 zile (la nevoie 2/zi, dimineata si seara, 6-12 zile). In tricomoniaza sau in cazul asocierii candidozei cu tricomoniaza se recomanda administrarea concomitenta de metronidazol, per os, in doze uzuale, de asemenea, timp de 6 zile. Solutia se aplica local, de 2-3 ori/zi, pana la 4 saptamani.

Supradozaj

Nu au fost descrise cazuri de supradozaj; medicamentul se absoarbe in cantitati mici la nivelul mucoasei vaginale.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

- Alergie la clotrimazolum

- In primul trimestru al sarcinii administrarea este permisa numai la recomandarea expresa a medicului curant

- In timpul menstrelor.

Comprimatele vaginale pot reduce eficacitatea si siguranta produselor de latex cum sunt prezervativele si diafragmele. De asemenea, clotrimazolul reduce eficacitatea spermicidelor vaginale. Efectele sunt temporare si dureaza numai pe perioada tratamentului cu clotrimazol.

Clotrimazol Zentiva 100 mg, nu se administreaza in timpul menstruatiei; tratamentul trebuie sa fie terminat pana la inceperea menstruatiei.

Sarcina si alaptarea

Clotrimazolul trebuie administrat cu prudenta la gravide mai ales in primul trimestru de sarcina. Clotrimazolul administrat pe cale vaginala se absoarbe in cantitate mica la nivelul mucoasei vaginale, prin urmare nu se excreta in laptele matern si poate fi administrat in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Clotrimazol Zentiva 100 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

- Rareori senzatii locale de arsura sau usturime.

- Rareori pot sa apara iritatie locala, uscaciunea mucoasei vaginale, senzatie de arsura locala, prurit, eritem, reactii alergice.

Cum se pastreaza Clotrimazol, comprimate vaginale

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 250C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor si vederea copiilor. AMBALAJ Cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 6 comprimate vaginale. Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 6 comprimate vaginale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Comprimate vaginale continand 0,100 g de clotrimazol.
Solutie pentru uz extern continand clotrimazol 1 g/100 ml.

Ambalaj

Comprimate de forma paralelipipedica, cu ambele capete rotunjite, cu fete convexe,de culoare alba sau aproape alba.

Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 6 comprimate vaginale.

Fabricant

S.C. ZENTIVA S.A Romania
B-dul Theodor Pallady nr. 50 Sector 3, 032266 Bucuresti

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Tratament candidoza vaginala

  Generalitati O infectie vaginala este un tip de vaginita - inflamatie a vaginului, caracterizata prin iritatie vaginala, mancarime intensa si scurgeri vaginale. O infectie vaginala afecteaza atat vaginul, cat si tesuturile de la deschiderea vaginului (vulva)....citeste mai mult

 • Prevenirea candidozei vaginale

  Generalitati Candidoza vaginala este o infectie comuna cauzata de o supracrestere a fungilor de candida albicans. Acesti fungi exista in mod normal in intestin si intr-un numar mai mic, in vagin. Sunt in mare parte inofensivi, dar simptomele se pot dezvolta in...citeste mai mult

 • Problemele medicale ale vaginului

  Introducere Din cand in cand, majoritatea femeilor experimenteaza probleme minore de sanatate ale zonelor intime; aceste probleme pot fi asociate cu menstruatia, viata sexuala, anumite infectii, metodele contraceptive, inaintarea in varsta, sarcina sau modificarile...citeste mai mult

 • Una din cinci femei se confrunta cu vaginita in timpul sarcinii

  Ce reprezinta vaginita? Inflamatia aparuta la nivelul vaginului poarta denumirea de vaginita, iar printre principalele cauze care determina prezenta acesteia se afla un dezechilibru in cadrul florei bacteriene vaginale fiziologice sau contractarea unei infectii...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter