Clickmed
programare rapida la medic

Cloroquine, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Cloroquine, comprimate

Indicatii:
Malarie: tratamentul fazelor acute cat si profilactic; amoebiaze extraintestinale (hepatice etc.); P.A.R. si lupus eritematos diseminat, dermatoze solare.
Actiune:
Chloroquina este o 4-aminoquinolona, bine tolerata de organismul uman, cu multiple actiuni farmacologice. Ca antimalaric, este foarte eficienta impotriva formelor eritrocitare de Plasmodium vivax, Plasmodium ovale, Plasmodium malariae, cat si asupra anumitor forme de Plasmodium falciparium.

Medicamentul asigura o suspensie rapida a parazitemiei in cazul crizelor de malarie cu parazitii antementionati. De asemenea, Chloroquina este folosita pentru profilaxia recaderilor, administrarea medicamentului trebuind sa se faca inca 6 - 8 saptamani dupa parasirea zonei geografice cu risc malaric. Chloroquina poseda proprietati amoebicide, fiind extrem de eficienta in tratamentul amoebiozelor extraintestinale.
Actiunea antiinflamatorie a Chloroquinei este folosita cu rezultate remarcabile in tratamentul poliartritei reumatoide, cat si in cel al lupusului eritematos diseminat.
Precautii:
Deoarece este cunoscut faptul ca medicamentul se concentreaza in ficat, trebuie folosit cu grija la pacientii alcoolici sau in asociere cu alte hepatotoxice cunoscute.

Folosirea Chloroquinei in timpul sarcinii trebuie evitata.
Reactii adverse:
Dozele antimalarice pot cauza usoare si tranzitorii migrene, prurit, eritem si disconfort gastrointestinal.

Se mai poate asocia la dozele mari si administrate timp indelungat tulburari ale SNC, modificari ale campului vizual si alte retinopatii, toate aceste tulburari fiind reversibile la intreruperea tratamentului.

In cazul administrarii indelungate a medicamentului se recomanda controale periodice si neurologice.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter