Clickmed
programare rapida la medic

Bromhexin 12, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Bromhexin 12, drajeuri

Ce este Bromhexin 12, drajeuri si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Bromhexin 12 contine o substanta activa din grupa bronhosecretoliticelor. El este recomandat: in tratamentul afectiunilor acute si cronice inflamatorii ale cailor respiratorii, a bronhiilor si plamanului, bronsiectazii, pneumoconioze, in interventii chirugicale pre- si postoperatorii sau de diagnostic de plaman, bronhii si cai respiratorii superioare.

Mod de administrare

Daca nu sunt alte indicatii, se recomanda urmatoarele: adulti: pana la de 4 ori pe zi un drajeu; copii pana la de 2 ori un drajeu pe zi. Felul si durata tratamentului: Drajeurile se administreaza nesfaramate. Durata utilizarii se orienteaza dupa tabloul clinic si se va stabili de medic. Medicamentul sa nu fie utilizat dupa termenul de expirare. Medicamentul sa fie pastrat ferit de copii.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Contraindicatiile reprezinta afectiuni sau situatii in care anumite medicamente nu pot fi utilizate sau se utilizeaza numai dupa o prealabila analiza medicala complexa, deoarece in acest caz efectul benefic nu este intr-o relatie favorabila fata de efectul negativ al acestora.
Pentru ca medicul sa aprecieze cu grija daca exista contraindicatii, trebuie sa fie informat corect si complet despre imbolnavirile anterioare, boli asociate, un tratament concomitent cat si despre conditiile ce individualizeaza cazul. Contraindicatiile pot aparea sau pot fi cunoscute uneori dupa inceperea tratamentului. In aceste cazuri trebuie informat medicul. Bromhexin 12 nu trebuie utilizat de persoanele cu sensibilitate cunoscuta fata de bromhexin. Trebuie atentie la pacientii cu ulcer gastric in anamneza.

Interactiuni medicamentoase

Actiunile unor medicamente pot fi influentate prin folosirea concomitenta a altor produse. De aceea intrebati medicul dvs. in cazul in care folositi permanent alte medicamente sau le-ati utilizat de curand sau doriti sa le folositi concomitent cu acesta. Medicul dvs. va poate sfatui daca in aceste conditii pot aparea reactii adverse sau daca trebuie luate masuri deosebite, ca de ex. stabilirea de alte doze, in cazul folosirii acestui medicament. Bromhexin 12 nu trebuie asociat cu preparate care contin codeina, deoarece secretia fluidificata nu poate fi eliminata prin tuse. Bromhexinul imbunatateste penetrarea eritromicinei in spatiul bronsic. Toate expectorantele care irita stomacul pot amplifica actiunea iritanta a salicitatilor asupra mucoasei.

Sarcina si alaptarea

Bromhexinul trece in laptele matern. In timpul sarcinii si alaptarii nu se va utiliza bromhexin.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Bromhexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Bromhexin este bine tolerat. Uneori pot sa apara:

-tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, diaree, gastralgii;

-reactii alergice: eruptii cutanate, urticarie.

-hipersecretie bronsica.

La pacientii incapabili sa expectoreze eficient, exista riscul de obstructie bronsica.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj.

Simptomele intoxicatiei la om nu se cunosc. In studiile la animale s-a constatat sialoree, varsaturi, hipotensiune arteriala.

Terapia intoxicatiilor

In caz de supradozaj este necesara supravegherea functiei circulatorii, luandu-se masuri terapeutice simptomatice.

Datorita toxicitatii scazute nu se impun masuri urgente de accelerare a eliminarii sau de reducere a absorbtiei.

Datorita profilului farmacocinetic (volum de distributie mare, legare crescuta de proteine), nu este utila eliminarea prin dializa sau diureza fortata.

Deoarece la copiii peste 2 ani simptomele sunt usoare chiar si la ingestia de cantitati mari; nu sunt necesare masuri de urgenta in cazul ingestiei unor cantitati mai mici de 80 mg clorhidrat de bromhexin (limita maxima pentru copiii mici este de 60 mg clorhidrat de bromhexin - 6 mg/kg).

Cum se pastreaza Bromhexin 12, drajeuri

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un drajeu, contine 12 mg bromhexinclorhidrat; guma arabica, stearat de calciu, lactoza, natriucarboximetilaminopectina, parafina, talc.

Ambalaj

Cutie cu un blister din Al/PVC a 20 comprimate.

Fabricant

S.C. Laropharm S.R.L.,

Sos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, Romania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Laropharm S.R.L.,

Sos. Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, Ilfov, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Mai 2007

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament

    Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult

  • Bronsita acuta

    Generalitati Bronsita acuta este o boala inflamatoare a cailor respiratorii caracterizata printr-un sindrom bronsic acut cu evolutie de scurta durata, nefiind insotit de modificari radiologice. Cand aceasta infectie apare, caile respiratorii se inflameaza producand...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Tuse?

    Bună seara!De 6 zile iau bromhexin și elimin foarte multa sputa e normal?Multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter