Coronavirus Update

Benadryl, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Benadryl, capsule

Ce este Benadryl si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Reactii de hipersensibilitate. Rau de miscare (administrat doar PO). Parkinsonism (postencefalitic, arteriosclerotic, idiopatic, indus medicamentos / chimic). Facilitator al somnului (doar PO). Antitusiv (doar sirop / lichid).

Antihistaminic. sedativ puternic, anticolinergic si antiemetic.

Mod de administrare

Capsule, capsule softgel, tablete masticabile, elixir, lichid, solutie, sirop, tablete:
Antihistaminic, antiemetic, impotriva raului de miscare, parkinsonism:
Adulti: 25-50 mg de 3-4 ori/zi, maxim 300 mg/zi.
Copii, 6-12 ani:12,5-25 mg de 3-4 ori/zi, maxim 150 mg/zi.

Inducerea somnului:

Adulti si copii peste 12 ani: 50 mg la culcare. Antitusiv (doar sirop): Adulti: 25 mg la 4 h, maxim 150 mg/zi. Copii, 6-12 ani:12,5 mg la 4 h, maxim 75 mg/zi. Copii 2-6 ani: 6,25 mg la 4 h, maxim 25 mg/zi. IV, IM profund: Rau de miscare, parkinsonism: Adulti: 10-50 mg, pana la 100 mg la nevoie (maxim 400 mg/zi). Copii: 1,25 mg/kg (sau 37,5 mg/m2) de 4 ori/zi, maxim 300 mg/zi divizat in 4 doze.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Topic in tratamentul varicelei sau arsurilor solare. Topic administrat pe suprafete tegumentare mari sau pe regiuni cu vezicule. Nu se folosesc produsele FR ce contin difenhidramina in asociatie cu alte produse ce contin difenhidramina, inclusiv produse topice.

Precautii

Risc crescut de reducere e proceselor cognitive la varstnici. In raul de miscare, se administreaza toata doza profilactica cu 30 min inainte de calatorie si cu 1-2 h inaintea situatiilor ce pot precipita starea de rau. Se administreaza doze similare in timpul meselor si la culcare. Nu se foloseste mai mult de 2 saptamani in tratamentul insomniei. Pentru administrarea IV, nu se dilueaza. Pentru adulti si copii nu se depaseste ritmul de administrare de 25 mg/min.
Observatii pentru pacient – familie
Poate provoca letargie; nu efectuati activitati ce necestia atentie sporita pana la trecerea efectelor medicamentului. Folositi metode de protectiesolara; poate provoca reactii de fotosensibilitate. Folositi guma de mestecat/ bomboane fara zahar pentru reducerea uscaciunii mucoasei bucale. Evitati alcoolul sau alte deprimante SNC.

Interactiuni medicamentoase

Difenhidramina potenteaza efectele metoprololului.

Reactii adverse posibile

Nu luati Benadryl fara a discuta cu medicul dumneavoastra daca sunteti gravida. Sugarii sunt deosebit de sensibili la efectele antihistaminice, si efecte secundare ar putea avea loc la copii alaptati. Nu luati Benadryl fara a discuta cu medicul dumneavoastra.

Daca aveti peste 60 de ani, ar putea fi mai probabil sa apara efecte secundare de la Benadryl. S-ar putea sa aveti nevoie de o doza mai mica de Benadryl.

Interactiuni medicamentoase cu Benadryl

Nu luati Benadryl daca ati luat un inhibitor al monoaminooxidazei (IMAO), cum ar fi isocarboxazid (Marplan), phenelzine (Nardil), sau tranylcypromine (Parnate) in ultimele 14 zile. Ar putea aparea o interactiune medicamentoasa foarte periculoasa, ceea ce duce la efecte secundare grave.

Discutati cu farmacistul inainte de a luati medicamente pentru tuse, receala, alergie, sau medicamente pentru insomnie. Aceste produse pot contine medicamente similare cu Benadryl, care ar putea duce la o supradoza antihistaminic.

Inainte de a lua Benadryl, spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:

- medicamente pentru anxietate sau de somn, cum ar fi alprazolam (Xanax), diazepam (Valium), clordiazepoxid (Librium), temazepam (Restoril), sau triazolam (Halcion);
- medicamente pentru depresie, cum ar fi amitriptilina (Elavil), doxepin (Sinequan), nortriptilina (Pamelor), fluoxetina (Prozac), sertralina (Zoloft), paroxetina sau (Paxil); sau
- de somn sau de relaxare.

Si alte medicamente decat cele mentionate aici pot, de asemenea interactiona cu Benadryl. Discutati cu medicul dumneavoastra si farmacistul inainte de a lua orice medicament pe baza de prescriptie medicala sau fara, inclusiv vitamine, minerale si produse pe baza de plante.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

Comunitate

 • hiperventilatie sau cadere de calciu

  Fiti amabili ,nu stiu cui sa ma daresez, de unde stii daca ai hiperventilatie sau cadere de calciu.Fiica mea e plecata in Florida ,saptamana trecuta a facut o alergie urata,cu pete pe fata si gat,mancarimi,s.au umflat pleoapele , fata,limba...i s.a dat 3 zile prednison de 10 mg: 3, 2,1 tabl in...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter