Clickmed
programare rapida la medic

Aflubin - picaturi orale, solutie

Publicat la data de: 17 Octombrie 2016 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aflubin - picaturi orale, solutie

Ce este AFLUBIN - picaturi orale si pentru ce se utilizeaza

AFLUBIN - picaturi orale este un medicament homeopat pentru tratamentul gripei si racelii.

Acest medicament este un compus format din diferite remedii homeopate unice. Combinatia specifica de componente care se completeaza unul pe altul in privinta eficacitatii conduce la o gama mai larga de indicatii, crescand siguranta si simplificand tratamentul.

Homeopatia va fi inteleasa ca o terapie de reglare care amelioreaza si vindeca afectiunile acute si cronice. Indicatii:

Acest medicament este utilizat in mod traditional, conform principiilor terapeutice homeopate, pentru ameliorarea simptomelor gripei, infectiilor gripale si racelii, precum si ca tratament adjuvant in dureri la nivelul membrelor si a altor simptome reumatice asociate. AFLUBIN - picaturi orale este indicat la adulti, peste 18 ani.

Mod de administrare

Luati intotdeauna AFLUBIN - picaturi orale exact asa cum se recomanda in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

1. Initierea tratamentului (ziua 1 si ziua 2 de tratament)

Adulti: 10 picaturi. La inceput, la fiecare 30 - 60 de minute (maxim de 8 ori / zi). O data cu ameliorarea simptomelor, frecventa administrarii dozelor trebuie redusa la de 3 ori /zi.

2. Continuarea tratamentului

Adulti: 10 picaturi de 3 ori /zi.

a. Tratamentul profilactic obisnuit la inceputul sezonului rece sau inainte de anotimpul gripei:

Adulti: 10 picaturi de 2 ori /zi pentru o perioada de 3 saptamani.

b. Tratamentul profilactic in situatii acute dupa expunere la temperaturi extrem de scazute sau dupa contactul cu persoane suferind de gripa:

Adulti: 10 picaturi de 2 ori /zi pentru o perioada de 2 zile.

AFLUBIN - picaturi orale trebuie administrat fie cu cel putin 30 de minute inainte de masa sau cu cel putin 1 ora dupa masa pentru a asigura o eficacitate maxima.

Acest medicament poate fi administrat ca atare sau dizolvat in prealabil intr-o cantitate mica de apa.

Utilizarea AFLUBIN - picaturi orale nu se recomanda la copii sub varsta de 18 ani deoarece nu sunt disponibile suficiente date si datorita continutului in alcool.

Daca luati mai mult decat trebuie din AFLUBIN - picaturi orale
Nu au fost raportate cazuri de supradozare.

Daca uitati sa luati AFLUBIN - picaturi orale
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati cat mai repede urmatoarea doza.

Daca incetati sa luati AFLUBIN - picaturi orale
Cereti sfatul medicului sau farmacistului inainte de a inceta sa luati AFLUBIN.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu luati AFLUBIN - picaturi orale: daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte componente ale acestuia

Aveti grija deosebita cand luati AFLUBIN - picaturi orale:

La inceputul tratamentului cu medicamente homeopate, poate aparea o agravare a conditiei medicale existente datorita stimularii sistemului imunitar al organismului. Aceasta stare nu constituie un pericol. Un tratament continuu, neadecvat, poate induce simptomele medicamentului de studiu (simptome noi).

Daca starea medicala nu se imbunatateste sau nu obtineti rezultatele pe care le asteptati prin administrarea AFLUBIN - picaturi orale, consultati medicul cat mai repede cu putinta (in maxim 7 zile).

Interactiuni medicamentoase
In prezent nu se cunosc interactiuni cu alte produse medicamentoase.

Va rugam sa spuneti medicului sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea AFLUBIN - picaturi orale cu alimente si bauturi
Pentru o maxima eficacitate, AFLUBIN trebuie luat fie cu cel putin 30 de minute inainte de masa sau la cel putin o ora dupa masa. AFLUBIN poate fi luat ca atare sau dizolvat in prealabil intr-o cantitate mica de apa.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de lua orice medicament. Momentan nu se cunosc informatii legate de posibilele riscuri ale administrarii AFLUBIN - picaturi orale in timpul sarcinii sau alaptarii.

Va rugam sa luati in considerare continutul de alcool de 43% (m/m). Vedeti si punctul 2 „Informatii importante despre unele componente ale AFLUBIN - picaturi orale".

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

AFLUBIN - picaturi orale nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a folosi utilaje.

Va rugam sa luati in considerare continutul de alcool de 43% (m/m). Vedeti si punctul 2 „Informatii importante despre unele componente ale AFLUBIN - picaturi orale".

Acest medicament contine 50,6 vol % alcool (etanol), adica pana la 160 mg/doza, echivalent cu 4 ml bere, 1,7 ml vin/doza. Poate fi daunator persoanelor cu etilism.

Acest lucru trebuie avut in vedere la femeile gravide sau care alapteaza, copii sub 18 ani si grupuri cu risc crescut cum sunt pacienti cu boli hepatice sau epilepsie.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, AFLUBIN - picaturi orale poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Pana in acest moment nu se cunosc reactii adverse.

Daca observati orice reactie adversa, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza AFLUBIN - picaturi orale

A nu se lasa la indemana copiilor.

A nu se pastra la temperaturi peste 30 grade C si la peste 25 grade C dupa deschidere. A se tine flaconul in cutie pentru a fi protejat de lumina.

Nu utilizati AFLUBIN dupa data de expirare inscrisa pe flacon sau pe ambalajul din carton. Data expirarii se refera la ultima zi a lunii respective. Perioada de valabilitate dupa prima deschidere a floconului este de 6 luni.

Medicamentul nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie
Substantele active continute intr-un 1 ml sunt: Gentiana D1 0,01 ml, Aconitum D6 0,1 ml, Bryonia D6 0,1 ml, Ferrum phosphoricum D12 0,1 ml, Acidum sarcolacticum D12 0,1 ml.
Celelalte componente sunt: alcool etanolic, apa distilata.

Forma de prezentare
AFLUBIN este un lichid clar, de la incolor pana la usor galbui.

AFLUBIN contine extracte naturale din plante, astfel incat gustul si mirosul pot diferi si pot avea un aspect usor tulbure. Acest lucru nu influenteaza eficienta medicamentului.

Flacon de sticla bruna, prevazut cu picurator din PEJD si capac filetat din PEiD, cu volum de 20 ml si 50 ml

Fabricantul
Richard Bittner AG
Ossiacherstrasse 7, 9560, Feldkrichen, Austria

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Vaginita bacteriana Vaginita bacteriana

    Generalitati Vaginita bacteriana determina simptome specifice care sunt diferite de cele ale altor doua tipuri de infectie vaginala frecvente, infectia vaginala si cu trichomonas. Exista posibilitatea de a avea mai mult de un tip de infectie vaginala in acelasi...citeste mai mult

  • Prematurul - o fiinta extrem de fragila Prematurul - o fiinta extrem de fragila

    Generalitati Prematurul este o fiinta extrem de fragila ale carui organe si sisteme sunt extrem de imature si care trebuie ajutat sa supravietuiasca in mediul extrauterin - un mediu cel putin neprietenos daca este sa il comparam cu uterul matern. Plamanul este...citeste mai mult

  • Congestia nazala Congestia nazala

    Generalitati Congestia nazala sau nasul infundat apare atunci cand tesuturile nazale si vasele de sange sunt umflate in exces cu fluid. Cel mai adesea, poate fi cauzata de gripa, raceala, alergia la praf, polen, par de animale de companie sau ca raspuns la iritanti,...citeste mai mult

  • Teste alergologice Teste alergologice

    Generalitati Testele alergologice constau in realizarea de teste cutanate sau sanguine pentru a determina care substanta sau alergen este incriminat in declansarea reactiilor alergice. Testele cutanate sunt de obicei realizate deoarece sunt rapide, exacte si, in...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter