Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Act-hib, solutie injectabila

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Act-hib, solutie injectabila

Prezentare

Cutie cu un flacon cu liofilizat si o seringa preumpluta a 0,5 ml solvent.

Compozitie

Ingrediente active (per doza): doza injectabila contine 10 mg de polizaharid capsular de haemophilus influenzaetip b conjugat cu proteinatetanica.
Excipienti (per doza): trometamol 0,6 mg/doza, zaharoza 42,5 mg/doza.
Diluant: Doza unica- NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s 0,5 ml. Doza multipla- formol 12,5 mg, 2-fenoxietanol 2,5 ml, NaCl 2 mg, apa pentru injectie q.s. 0,5 ml.

Actiune terapeutica

Vaccin conjugat impotriva haemophilus influenzaetip b.

Indicatii

Acest produs este un vaccin pentru imunizarea activa a copiilor impotriva infectiilorinvazive produse de haemophilus influenzaetip b, incepand cu varsta de 2 luni. infectiileinvazive date de haemophilus influenzaetip b pot avea mai multe expresii clinice:
-meningita - 2/3 din totalul cazurilor de infectiiinvazive sunt produse de haemophilus influenzaetip b. Aceste meningite reprezinta jumatate din cazurile de meningite purulente ale copilului sub varsta de 5 ani;
-epiglotita;
-septicemie;
-pneumonie;
-pericardita;
-osteomielita;
-artrita;
-celulita.
Nu asigura protectie fata de infectiile invazive produse de alte tipuri de haemophilus influenzae si nici fata de alti germeni care au ca expresie clinica meningita! in nici un caz proteina tetanica continuta in acest vaccin nu inlocuieste vaccinarea antitetanica.

Mod de administrare

Se administreaza de preferinta intramuscular dar si subcutanat. Locul de injectare se alege in functie de varsta.
-varsta cuprinsa intre 2 luni si 2 ani: fata anterolaterala a coapsei (in treimea medie); -varsta cuprinsa intre 2 ani si 5 ani: regiunea deltoidiana.
Doza recomandata pentru vaccinare este de 0,5 ml, iar schema de vaccinare depinde de varsta copilului, dupa cum urmeaza:
-intre 2 - 6 luni: 3 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 - 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 3-a doza;
-intre 6 luni - 1 an: 2 doze a 0,5 ml fiecare, la interval de 1 - 2 luni, urmate de un rapel (0,5 ml) la 12 luni de la a 2-a doza;
-intre 1 an - 5 ani: 1 doza a 0,5 ml, fara rapel. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

Contraindicatii

Boli acute febrile, boli acute sau cronice in curs de evolutie, hipersensibilitate la unul din constituentii vaccinului si, in particular, hipersensibilitate la proteina tetanica.

Precautii

Ca si pentru orice alt vaccin nu este recomandat a se administra copiilor cu febra sau alte boli acute. Daca Act - HIB se administreaza simultan cu alte vaccinuri (rujeola, rubeola, oreion), acestea se vor injecta in zone anatomice diferite. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

Interactiuni

Pentru a evita posibilele interactiuni cu alte medicamente, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului, despre orice alte medicamente utilizate concomitent, chiar daca sunt fara prescriptie medicala.

Reactii adverse

Nu au fost observate reactii deosebite, locale sau generale, la acest vaccin.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Totul despre contraceptie – ce metoda ti se potriveste

  Generalitati La ora actuala exista foarte multe metode de contraceptie, insa este important ca femeile sa fie informate asupra avantajelor si dezavantajelor pe care acestea le prezinta si sa aleaga metoda care li se potriveste cel mai bine. Principalele metode...citeste mai mult

 • Reactiile alergice la iedera salbatica, stejarul salbatic si otetarul salbatic

  Generalitati Iedera salbatica, alaturi de stejarul salbatic si otetarul salbatic sunt plante responsabile de aparitia dermatitei de contact (eruptie tegumentara de natura alergica ce apare la contactul cu aceste plante). Eruptia caracteristica este sub forma de linii...citeste mai mult

 • Neurodermatita

  Generalitati Neurodermatita cunoscuta si sub numele de lichen simplex este o forma cronica de dermatita. Din cauza pruritului constant si a scarpinarii, pielea se ingroasa si isi modifica textura. Pruritul (mancarimea) poate fi cauzata de o intepatura de insecta,...citeste mai mult

 • Fentanil

  Descriere Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

 • Dragoste, obsesie?

  Care este solutia pentru situatia in care te duci sanatos la un psihiatru pentru problemele unui parinte si apoi devii bolnav obsedat asta deoarece s-a nimerit ca psihiatrul sa fie cea mai sexy si mai frumoasa femeie?

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter