Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

vitamina a reteta

Cele mai bune surse de vitamina a

Cele mai bune surse de vitamina a

Actualizat la data de: 30 Septembrie 2024

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Rolul vitaminei A in organism Vitamina A este esentiala pentru sanatatea generala si bunastarea organismului. Organismul uman nu poate produce pe cont propriu aceasta vitamina, deci oamenii trebuie sa o obtina prin intermediul alimentatiei. Vitamina A este un nutrient esential care joaca un rol important in multe procese ale corpului, printre care si urmatoarele: - functia imunitara; - functia reproductiva; - sanatatea si integritatea pielii si mucoaselor; - sanatatea si mentinerea vazului; - cresterea si dezvoltarea optima. Cele mai importante surse de vitamina A contin fiecare minim 15% din necesarul zilnic. Consumul acestor alimente in mod regulat si introdus intr-o alimentatie echilibrata poate mentine toate procesele enumerate anterior. Surse ideale de vitamina A Ficatul de vita Ficatul de animale se numara printre cele mai bogate surse de vitamina A. Acest lucru este datorat de faptul ca animalele stocheaza vitamina A la nivelul acestui organ. O portie de 85 de... [continuare]

Retete sanatoase de toamna

Retete sanatoase de toamna

Actualizat la data de: 26 Septembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fructele si legumele de toamna va vor indemna sa reveniti tot mai des in bucatarie si sa incercati retete noi si delicioase. Chiar daca zilele devin mai scurte si chiar mai reci, toamna ofera o varietate de fructe si legume hranitoare. Merele crocante si perele parfumate sunt o sursa buna de fibre solubile si potasiu, iar ambele fructe sunt gustari dulci si savuroase. Broccoli si varza sunt alimente sanatoase, bogate in calciu, iar conopida este o sursa bogata de vitamina C, vitamina K, acid folic si fibre. Dovleac copt si salata de rodii cu ulei de seminte de dovleac Timp de pregatire: 15 minute Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 3 cesti dovleac, taiat in cuburi mici 2 linguri de ulei de masline extravirgin 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper 6 cesti amestec de salate verzi 8 lingurite seminte de dovleac usor prajite 1/4 ceasca branza de capra maruntita Ingrediente pentru sos vinaigrette: 3 linguri... [continuare]

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din punct de vedere nutritional, ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, deoarece contine carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Aport nutritional ovaz Ovazul este o cereala integrala care se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile. O ceasca de... [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Prunele - beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 27 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prunele sunt fructe cu gust dulce intens, ce apartin familiei Rosaceae si genului Prunus, care mai include si piersicile, nectarinele si migdalele. Ele aduc multiple beneficii sanatatii, gratie continutului bogat de vitamine, minerale si fibre, in opozitie cu aportul sarac de calorii. Consumate in stare proaspata sau incluse in retete sanatoase, prunele sunt tot la fel de recomandate pentru mentinerea sanatatii si a greutatii corporale. Valori nutritionale In stare proaspata, prunele ofera o gama larga de nutrienti pretiosi pentru sanatate, in schimbul unui numar redus de calorii. Astfel, 100 de grame de prune coapte si neprocesate termic prezinta urmatoarele valori nutritionale - Calorii 46 kcal - Carbohidrati 11,42 grame - Proteine 0.70 g - Grasimi totale 0.28 g - Fibre 1.40 g - Folati 5 g - Niacina 0.417 mg - Acid Pantotenic 0.135 mg - Piridoxina 0.029 mg - Riboflavina 0.026 mg - Tiamina 0.028 mg - Vitamina A 345 IU - Vitamina C 9.5 mg -... [continuare]

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Cele mai bune surse alimentare de vitamina c

Actualizat la data de: 11 Septembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Vitamina C este unul dintre cei mai siguri si eficienti nutrienti, avand un rol bine stabilit in numeroase functii ale organismului. Cand este preluata frecvent din surse alimentare, vitamina C inlesneste randamentul sistemului imunitar impotriva infectiilor, previne bolile cardiovasculare, complicatiile prenatale, bolile oculare sau problemele dermatologice. Chiar daca poate fi preluata din suplimente nutritive, vitamina C se absoarbe cel mai bine in organism cand provine din surse alimentare. Pentru asigurarea dozei zilnice necesare de vitamina C, se recomanda consumul de pana la 5 portii fructe si legume in fiecare zi. Beneficiile vitaminei C Beneficiile vitaminei C au fost descoperite cu sute de ani in urma, in timpul unei epidemii izbucnite in Europa. In prezent, alimentele bogate in vitamina C sunt considerate adjuvanti excelenti in tratarea numeroaselor afectiuni, de la raceala comuna, pana la depresie. Vitamina C intareste starea de sanatate,... [continuare]

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Dovleacul, beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 31 Octombrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dovleacul, aliment specific toamnei si indragit pentru gustul dulce foarte placut, detine proprietati nutritive cu beneficii multiple pentru sanatate. Acest rod principal al sezonului rece este surprinzator de bogat in antioxidanti si vitamine, putand fi inclus in numeroase retete sanatoase si apreciate. Pe langa faptul ca furnizeaza un numar mic de calorii, dovleacul este o sursa generoasa de vitamina A, antioxidanti flavonoizi polifenolici si carotenoizi, nutrienti care s-au dovedit esentiali starii de sanatate in numeroase demersuri stiintifice de specialitate. Valorile nutritionale ale dovleacului 100 de grame de dovleac contin: - Calorii - 26 kcal - Carbohidrati - 6.5 g - Proteine - 1.0 g - Grasimi totale - 0,1 g - Fibre alimentare - 0.5 g - Folati - 16 mcg - Niacina - 0.600 mg - Acid Pantotenic - 0.298 mg - Piridoxina - 0.061 mg - Riboflavina - 0.110 mg - Tiamina - 0.050 mg - Vitamina A - 7384 UI - Vitamina C - 9.0 mg - Vitamina E - 1.06 mg [continuare]

Vinetele, beneficii si retete sanatoase

Vinetele, beneficii si retete sanatoase

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Vinetele se remarca prin numeroasele beneficii pe care le aduc sanatatii, nu doar din prisma vitaminelor si mineralelor pe care le furnizeaza, ci si datorita antioxidantilor pe care ii contin, cu efecte benefice in reducerea nivelului de colesterol si prevenirea cancerului. Vinetele pot fi incluse in numeroase retete sanatoase, mai ales in timpul sezonului lor de recoltare, intre lunile august si octombrie. Valorile nutritionale ale vinetelor Beneficiile pe care vinetele le aduc sanatatii organismului deriva din nutrientii acestor legume populare si apreciate pentru gustul lor specific. Astfel, circa 82 de grame de vinete contin - Calorii 19 kcal; - Fibre 11% din doza zilnica recomandata; - Mangan 10% din doza zilnica recomandata; - Molibden 5,4% din doza zilnica recomandata; - Potasiu 5,3% din doza zilnica recomandata; - Acid Folic 4,5% din doza zilnica recomandata; - Vitamina K 3,5% din doza zilnica recomandata; - Cupru 3,5% din doza zilnica recomandata; -... [continuare]

4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat

4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat

Actualizat la data de: 14 Ianuarie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Retetele cu peste ofera alternative nutritionale sanatoase, fiind recomandate de expertii in nutritie pentru o dieta cu adevarat echilibrata. Somonul, tonul sau codul reprezinta surse inegalabile de proteine, grasimi esentiale omega 3, vitamine si minerale, nutrienti de baza pentru o viata lunga, lipsita de boli. Retete cu peste pentru o sanatate de fier Carnea de peste, in general, este un aliment care ajuta la controlul greutatii corporale si la prevenirea bolilor de inima. Somonul, tonul si alte specii de peste gras sunt surse importante de acizi grasi omega-3, cu rol in mentinerea sanatatii creierului si a sistemului cardiovascular. Codul furnizeaza din plin proteine, grasimi sanatoase, vitaminele B6 si B12, fiind cel putin la fel de sanatos ca popularul somon. Persoanele care mananca in mod regulat peste urmeaza un regim alimentar mai sarac in calorii si grasimi saturate, fiind expuse unui risc mai mic de a dezvolta afectiuni cardiace. O portie de peste... [continuare]

Quinoa, informatii utile si retete sanatoase

Quinoa, informatii utile si retete sanatoase

Actualizat la data de: 16 Mai 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Quinoa este o cereala integrala consumata de oameni inca de acum mii de ani, cand incasii au descoperit ca semintele sale pot face parte din hrana lor zilnica. De altfel, in cultura incasa, quinoa era echivalenta cu aurul, deoarece era asociata cu sursa principala de forta fizica a luptatorilor. In prezent, aceasta super-cereala este ingredientul cheie in numeroase retete sanatoase, putand inlocui oricand orezul sau cuscusul. Valori nutritionale Quinoa se remarca, inainte de toate, prin faptul ca nu contine gluten si este o sursa slaba de grasimi. Pe de alta parte, aceasta cereala integrala furnizeaza o cantitate mare de proteine, nutrientii necesari tonusului muscular si reglarii apetitului alimentar. In doar 185 de grame de quinoa se regasesc 8,14 grame de proteine (doza zilnica recomandata este de 46 grame de proteine pentru femei si 56 de grame pentru barbati). Fiind o cereala integrala, quinoa contine putine grasimi 3,4 grame la 185 de grame. Prin... [continuare]

 5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara

5 retete simple pentru o piele sanatoasa pe timp de vara

Actualizat la data de: 08 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pielea sanatoasa pe timp de vara nu se intretine doar din exterior. Dieta joaca un rol esential in protectia tesutului cutanat impotriva actiunii razelor ultraviolete, iar un meniu zilnic bogat in alimente care furnizeaza din plin antioxidanti contribuie la prevenirea imbolnavirii pielii. Cateva retete usoare si sanatoase va ajuta sa va satisfaceti micile placeri culinare din timpul verii, dar si sa va pastrati pielea hidratata, supla si stralucitoare. Retete de vara benefice pentru piele Intrucat pielea se regenereaza in permanenta, mai ales sub efectul actiunii agresive a razelor UV din timpul verii, are nevoie de aporturi nutritive adecvate in sezonul cald. Printre nutrientii esentiali tesutului cutanat se numara vitamina A, zincul si acizii grasi esentiali, preluati din alimente precum galbenusul de ou, lactate, legume verzi, morcovi, pepene galben, caise, mango, stridii si alte fructe de mare, germeni de grau, nuci si alune sau peste... [continuare]

Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Caisele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 24 Iunie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate, datorita continutului bogat in nutrienti care ajuta la tratarea indigestiei, constipatiei, bolilor cutanate sau chiar a anemiei. Uleiul esential extras din caise poate contribui la vindecarea mai rapida a ranilor si a febrei musculare. Caisele pot imbunatati sanatatea cardiaca si bolile respiratorii, fortifica sistemul osos si mentin echilibrul electrolitic in organism. Delicioase in stare proaspata, caisele pot fi introduse si in retete sanatoase, potrivite pentru sezonul cald. Informatii nutritionale Impresionantele beneficii pentru sanatate ale caiselor se datoreaza continutului generos de vitamine (A,C,K,E, niacina etc.), minerale (potasiu, cupru, mangan, magneziu si fosfor) si fibre alimentare. Aceste fructe foarte accesibile pe timp de vara prezinta urmatoarele informatii nutritionale (pentru 100 grame de caise proaspete) Calorii 50 kcal Carbohidrati 11 g ... [continuare]

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor

Actualizat la data de: 12 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sanatatea oaselor se mentine printr-un stil de viata echilibrat, in care alimentatia ocupa un loc fruntas. Hrana bogata in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sistemul osos trebuie sa se regaseasca in regimul alimentar zilnic, fara exceptie. Copiii au nevoie de retete sanatoase bogate in acesti nutrienti pentru a se dezvolta armonios, iar adultii pentru a-si reduce la minimum sansele de a suferi de osteoporoza odata cu inaintarea in varsta. Retete pentru prevenirea bolilor sistemului osos In timp ce lactatele sunt surse pretioase de calciu si vitamina D, multe alte alegeri alimentare, de la somon si pana la legumele cu frunze verzi, contribuie la prevenirea bolilor sistemului osos. Studii recente arata ca pana si uleiul de masline, boabele de soia, afinele si alimentele bogate in acizi grasi omega-3 (semintele de in, uleiul de peste etc.), aduc beneficii directe densitatii si rezistentei osoase. Introduceti urmatoarele retete sanatoase... [continuare]

Corcodusele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Corcodusele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 12 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Corcodusele, fructe extrem de accesibile in regiunile rurale din tara noastra, detin numeroase proprietati nutritive cu beneficii importante asupra starii de sanatate. Compozitia chimica a corcoduselor abunda in vitamine, minerale, proteine, acizi, zaharuri si pectine. Corcodusele sunt benefice in tratarea anemiilor si a oboselii cronice, fiind si ingredientele unor retete sanatoase si gustoase. Informatii nutritionale Corcodusele contin apa in proportie de 90%, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt dense in nutrienti. Continutul bogat de vitamina C, vitaminele din complexul B, acizii organici liberi, pectinele, fierul, calciul, fosforul si magneziul completeaza aportul bogat de substante nutritive al acestor fructe care apartin genului Prunus. Valorile nutritionale pentru 100 de grame de corcoduse proaspete sunt urmatoarele: Calorii: 63 kcal Acid folic: 5 mcg Acid pantotenic: 0,15 mg Piridoxina: 0,3 mg Riboflavina: 0,2 mg Tiamina:0,3 mg Vitamina A: 345... [continuare]

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Coacazele: beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 20 August 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Coacazele sunt bogate in fitonutrienti si antioxidanti care ofera multiple beneficii pentru sanatate. Aceste fructe de padure mici, rotunde, dispuse in ciorchine, sunt surse excelente de vitamine esentiale si minerale. Sarace in grasimi si calorii, coacazele sunt recomandate si in curele de slabire. Continutul important de fibre regleaza digestia si trateaza constipatia sau alte probleme digestive. Rosii sau negre, coacazele ar trebui sa se regaseasca frecvent intr-o dieta echilibrata. Informatii nutritionale O cantitate de aproximativ 100 de grame de coacaze prezinta urmatoarele informatii nutritionale: Calorii: 63 kcal; Carbohidrati: 15 g; Proteine: 1,5 g; Grasimi: 0,5 g; Fibre: 4,5 g; Acid Folic: 8 mcg; Niacina: 0,3 mg; Acid pantotenic: 0,4 g; Piridoxina: 0,6 g; Riboflavina: 0,5 mg; Tiamina: 0,5 mg; Vitamina A: 230 UI; Vitamina C: 180 mg; Sodiu: 2 mg; Potasiu: 0,1 mg; Calciu: 55 mg; Cupru: 0,5 mg Fier: 1,5 mg; Magneziu: 24 mg; Mangan: 0,25... [continuare]

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii

Actualizat la data de: 14 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Preparatele bogate in calorii, precum pizza sau deserturile decadente, sunt ispite culinare dificil de evitat in permanenta. O cale de compromis poate fi prepararea de retete sanatoase sub forma unor alternative cu un aport caloric mai scazut, la fel de gustoase precum variantele clasice. Un mod de viata sanatos nu trebuie sa insemne privarea continua de felurile de mancare copioase indragite de copii si adulti deopotriva. O alimentatie benefica organismului si longevitatii implica, in schimb, alegerea atenta a ingredientelor folosite pentru preparatele consumate in mod regulat. Alternative sanatoase la retete hipercalorice Un preparat bogat in calorii poate fi intotdeauna reinventat prin retete care sa reduca in mod considerabil aportul de grasimi, carbohidrati si zahar, mai exact al nutrientilor care furnizeaza un numar periculos de calorii. Retetele de mai jos sunt exemple excelente de alternative mai sanatoase pentru delicii culinare copioase si... [continuare]

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

7 retete de smoothie pentru suplimentarea aportului de proteine

Actualizat la data de: 14 Februarie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Suplimentarea aportului de proteine se poate realiza cu ajutorul mai multor retete de bauturi de tip smoothie, utile mai ales in cadrul dietelor vegane. Persoanele care exclud produsele de origine animala din meniul zilnic au nevoie de surse vegetale bogate in proteine, nutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Proteinele de origine vegetala, consumate din surse diversificate, pot asigura aportul necesar de aminoacizi esentiali din hrana zilnica. Pentru a evita excesul de zahar din smoothie-urile comercializate pe piata, preparati-le acasa, din ingrediente naturale care furnizeaza nutrienti pretiosi in forma lor nealterata. Retete de smoothie bogate in proteine Smoothie-uri cu seminte de canepa Semintele de canepa sunt o sursa excelenta de proteine complete si acizi grasi omega-3, conferind bauturilor o textura cremoasa si o aroma asemanatoare nucilor. Naturale, usor de digerat si bogate in vitamine si minerale, aceste seminte au si... [continuare]

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]

Vitaminele prenatale: un inceput sanatos pentru o sarcina sanatoasa

Vitaminele prenatale: un inceput sanatos pentru o sarcina sanatoasa

Actualizat la data de: 29 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Sunt necesare intr-adevar in timpul sarcinii vitaminele prenatale? Da, acestea reprezinta o parte importanta din nutrientii de care are nevoie o femeie in timpul unei sarcini. O dieta sanatoasa este cea mai buna cale prin care ii pot fi furnizate organismului mineralele si vitaminele ce nu ar trebui sa lipseasca pe parcursul unei sarcini. Totusi, chiar daca o persoana mananca sanatos, ar putea manifesta dezechilibre ale unor nutrienti esentiali. In cazul in care o femeie este insarcinata, vitaminele prenatale pot ajuta la acoperirea acestor lipsuri. Ce ofera vitaminele prenatale in plus fata de alte vitamine? Cele mai multe vitamine prenatale contin mai mult acid folic, calciu si fier decat alte multivitamine standard pentru adulti. Este important sa se consume alimente hranitoare, cu toate acestea, vitaminele prenatale pot fi utile pentru prevenirea anumitor deficiente si boli ale mamei dar si ale copilului din uter: - acidul folic - ajuta... [continuare]

ati auzit de aceasta reteta ? Ce parere aveti ? [continuare]

De cateva zile iau niste vitamine efervescente de tot felul (vitamina C, Magneziu, Calciu, etc.), imi dizolv o tableta in jumatate de litru de apa si o beau incet.Ma simt mai bine si simt ca ma ajuta doar ca am o problema in legatura cu ceea ce contin aceste tablete efervescente.Despre hidrogenulcarbonat de natriu pe care il contin nu am gasit lucruri tocmai bune pe internet, contin si arome si indulcitori si multe altele.Oare nu imi fac aceste vitamine un bine pe de''o parte si mai multe rele pe de''alta parte? [continuare]

sotul meu are hepatita c si in acest moment face tratament cu interferon.As vrea sa stiu daca poate face reteta d-nei Monica care are in continut tinctura de propolis 150 ml. [continuare]

Copilul meu are 16 ani si as vrea sa-i dau niste vitamine pt a se dezvolta mai bine fizic si psihic!Am citit pe net de uleiul de peste,dar nu stiu daca este bine sa-i administrez la varsta asta!Pot sa-i dau ulei de peste sau alte vitamine? P.S. Nu a suferit nici o boala(in afara de cateva raceli!) [continuare]

Comunitate medicala

Reteta pt anemie

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diverse

salut. . . .vreau si eu o reteta pt anemie daca se poate . . . va multumesc pentru intelegere [continuare]

Comunitate medicala

Reteta de ingrasare

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Depresie

Buna ziua, Am avut 55 de kg,am 1.62 si 22 de ani,in trecut am avut o depresie si am slabit pana am ajuns la 40 de kg fara sa vreau.:((. As dori sa stiu si eu cum sa mai pun cateva kg pe mine sau o reteta care are efect sa ajute sa ma mai implinesc,pentru ca altfel nu reusesc......................??? Va multumesc, [continuare]

Vreau sa ingras, ca am 56 de kg si 1.69 inaltime. Am 21 de ani si as vrea sa iau in greutate sa ma mai dezvolt la corp. Ce vitamine imi recomandati si minerale? Trebuie sa fac analize la medic sau ce imi recomandati dumneavoastra??? Astept raspunsul cu sfaturile pretioase ale dumneavoastra. VA MULTUMESC! [continuare]

Comunitate medicala

Vitamina a picaturi orale

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Sinuzita

Mi-a fost recomandat de catre un medic orl sa folosesc vitamina a pt. refacerea mucoasei nazale, 3 picaturi in fiecare nara, de 3 ori pe zi. Insa cand am ridicat de la farmacie uleiul respectiv pe prospect imi apare ca se administreaza doar oral, nu nazal. Si pe internet tot la fel gasesc, numai oral. Picaturile sunt de la biofarm, Vitamina A, picaturi orale (solutie acetat de retinol) 10 ml. Nu am luat ce trebuie? I-am aratat reteta si asta mi-a dat. [continuare]

Buna ziua, sumt mama unui adolescent de 15 ani si as dori sa stiu ce vitamine poate lua deoare ce este foarte stresat ca nu poate face fata la liceul unde a intrat ( liceu militar).Va multumesc . [continuare]

Am fost diagnosticata cu mielom multiplu. Sunt tratata la Pitesti la clinica de hematologie. Din cate stiu beneficiez de medicatie gratuita pentru neoplasm. Cand am iesit din spital am primit o scrisoare medicala. Am mers la medicul de familie care mi-a scris reteta gratuit pentru Sindromat, dar nu si pentru vit B6 si acid folic ( adjuvante in tratamentul bolii de baza), pentru acestea recomandandu-mi sa le cumpar cu bani integral ca nu sunt scumpe. Am 73 de ani si sunt pensionara,avand , deocamdata, 680 lei pensie . Poate ca s-au schimbat legile, dar cu cativa ani in urma sora mea primea gratuit vitaminele care completau schema de tratament intre curele de chimioterapie. Cine imi poate spune ce spune legea acum si daca pot primi gratuit medicamente de la medicul meu de familie? va multumesc [continuare]

Comunitate medicala

Vitamine

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Frumusete si intretinere

Ma intereseaza retete facute in casa, din vitamine uleioase, pentru ten, par, corp.Multumesc [continuare]

Pagina 1 din 18 (524 rezultate)