Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

otet diabet

Profilul nutritional al alimentelor

Profilul nutritional al alimentelor

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2018

Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi
Specialist in Nutritie

Genetalitati Alimentul este un principal purtator de informatie preluata din mediul inconjurator. Aceasta informatie a alimentului interactioneaza cu propria noastra informatie genetica - conditie absolut necesara bunei functionari a entitatii biologice "om". Omul este un sistem deschis informational cu autoreglare, autoreproducere si evolutie antientropica, care prelucreaza informatii atat din mediul inconjurator, cat si din propriul mediu intern. Prelucrarea informatiei in organismul uman are loc pe doua cai majore. Prima cale de prelucrare a informatiei si cea mai evidenta este cea realizata in cadrul sistemului nervos (cel al vietii de relatie si cel negativ), care la om a atins un nivel nemaiintalnit la celelalte specii biologice, permitandu-i sa-si constientizeze propria-i existenta, fiind dotata cu ratiune si inteligenta. A doua cale majora de prelucrare a informatiei, care se afla la baza primei cai si interactioneaza direct cu aceasta, o reprezinta metabolismul... [continuare]

12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului

12 reguli de respectat pentru a evita aparitia diabetului

Actualizat la data de: 26 Iulie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Diabetul este o boala tot mai des intalnita, dar din fericire este una dintre bolile care pot fi prevenite, in cele mai multe dintre cazuri. Persoanele care au prediabet, o stare in care nivelurile de zahar din sange sunt ridicate si care evolueaza in diabet in aproximativ 10 ani, ar trebui sa tina o dieta , sa manance sanatos si sa faca exercitii fizice. Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile sanatoase care pot trata starea de prediabet si cu ajutorul carora se poate preintampina aparitia diabetului sau o viata dependenta de medicamente si monitorizarea nivelului de zahar din sange, risc crescut de boli de inima, boala Alzheimer si alte boli grave. Cei care doresc sa evite declansarea diabetului pot respecta, incepand chiar de astazi 12 reguli ale caror rezultate au fost deja demonstrate: Cele 12 reguli 1. Mentinerea greutatii in limite normale Scaderea numarului de kilograme ale unei persoane reduce semnificativ riscul aparitiei diabetului. Chiar si... [continuare]

Otetul din cidru de mere si beneficiile sale pentru sanatate

Otetul din cidru de mere si beneficiile sale pentru sanatate

Actualizat la data de: 19 Martie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Beneficiile pentru sanatate ale otetului din cidru de mere sunt sustinute acerb de anumite voci si contestate de altele. Printre potentialele sale efecte pozitive se numara ameliorarea simptomelor de raceala si gripa, controlul greutatii corporale, combaterea reactiilor alergice sau chiar tratarea diabetului, cancerului si a problemelor cardiace. Cum este obtinut otetul din cidru de mere De-a lungul secolelor, otetul a fost folosit in numeroase scopuri, de la prepararea muraturilor si asezonarea salatelor, pana la curatarea obiectelor electrocasnice si reducerea febrei. Recent, otetul din cidru de mere a inceput sa fie considerat chiar un tonic pentru organism si utilizat ca remediu naturist, desi dovezile stiintifice care sa ii ateste beneficiile reale in acest sens sunt inca insuficiente. Otetul este un produs obtinut prin fermentatie, proces prin care zaharurile din alimente sunt descompuse de bacterii si drojdie. In prima faza a fermentatiei, zaharurile... [continuare]

Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!

Otetul de mere: remediu natural pentru o viata mai sanatoasa!

Actualizat la data de: 24 Octombrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos - potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor. Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusuri. Otetul de mere este un produs complet natural, atunci cand este preparat prin fermentarea sucului de mere, urmata de o a doua fermentatie a otetului insusi. Acest produs pastreaza toate proprietatile nutritive specifice merelor; in plus, este imbunatatit cu acizi suplimentari si enzime produse in timpul celor doua etape de fermentatie. Pentru a beneficia de toate proprietatile otetului de mere se recomanda sa achizitionati produse care au pH-ul/aciditatea de 5-7. Timp de secole, otetul de mere a fost utilizat ca produs alimentar si medicament pentru tratarea oamenilor si animalelor. In timpul lui Hippocrate, otetul... [continuare]

Comunitate medicala

Diabet?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

La 165 glicemie ,e periculoasa ?ce trebuie facut? pentru ca am ameteli pe la 10 dimineata si daca nu beau otet nu imi revin.Am momente de slabiciune si simt ca lesin... [continuare]

Comunitate medicala

Otetul de mere

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

Buna ziua as dori sa stiu daca putem folosi in cazul diabetului tip 2 otetul de mere,pentru ca am citit in multe locuri ca regleaza glicemia?! [continuare]

Comunitate medicala

Otet de mere !?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diabetul zaharat

am citit pe net ca otetul de mere ar fi un tratament naturist pt. mai multe probleme. Una dintre ele ar fi diabetul. Am diabet tip1 de 1 an. As vrea sa incerc si asta. Am inteles ca otetul scade nivelul zaharului din sange. Cam cat ar trebui sa consum ? ce cantitate si cat de des. Vroiam sa stiu si parerea unui specialist. Va multumesc frumos, o seara buna :) [continuare]

M-am hotarat sa iau capsule de otet de mere.Sunt predispusa la diabet de tip 2 siusor obeza.Ce efecte are acest tratament asupra glicemiei,este bine sa tin cura timp de 1 luna? [continuare]

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Topul alimentelor ce contribuie la reglarea glicemiei

Actualizat la data de: 10 Septembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Prediabetul este o stare care apare atunci cand nivelul de zahar din sange este mai ridicat decat ar fi considerat normal, dar nu mai ridicat decat in cazul diabetului de tip 2. O dieta sanatoasa este esentiala pentru a imbunatati valorile glicemiei si a evita instalarea diabetului. Nu exista alimente, plante, bauturi sau suplimente care sa reduca nivelul de glucoza din sange. Numai medicatia si exercitiile o pot face. Exista insa alimente care au indice glicemic scazut (IG), adica alimente care nu vor creste nivelul zaharului din sange si care ar putea ajuta la evitarea unei cresteri accelerate sau bruste, mai ales dupa masa. Pe langa schimbarile de dieta, a ramane sau a deveni activ este de asemenea important. Alimente cu un indice glicemic scazut Alimentele cu indice glicemic scazut includ legumele verzi, cerealele integrale, precum quinoa sau ovazul, si leguminoasele, cum ar fi lintea si fasolea. Aceste alimente elibereaza glucoza mai lent in... [continuare]

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Actualizat la data de: 28 August 2013

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta mediteraneana s-a dovedit a fi benefica sanatatii in urma numeroaselor studiilor de specialitate, care au concluzionat ca alimentele din care acest regim nutritional este compus imbunatatesc memoria si reduc riscul imbolnavirii in cazul mai multor afectiuni grave, precum tulburarile cardiace, cancerul, hipertensiunea arteriala, diabetul de tip II, boala Parkinson sau sindromul Alzheimer. Bogata in legume, fructe, carne slaba, mazare, fasole si cereale integrale, dieta mediteraneana exclude grasimile saturate si zaharurile in exces, inlocuindu-le cu vitamine, minerale, fibre si grasimi esentiale mononesaturate. Combinata cu excercitii fizice moderate si lipsa viciilor, dieta mediteraneana poate fi o alegere prolifica unui stil de viata sanatos si unei longevitati crescute. Dieta mediteraneana si memoria Un studiu desfasurat in vara anului 2013 si publicat in prestigioasa lucrare de specialitate Neurologie a demonstrat ca o dieta mediteraneana imbunatateste... [continuare]

Metatarsalgia

Metatarsalgia

Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Metatarsalgia este o conditie caracterizata prin dureri si inflamatii ale oaselor metatarsiene (oasele mediale ale talpii piciorului). Metatarsalgia este intalnita la persoanele active fizic, care participa la activitati care implica alergatul si sariturile sau la cele care poarta pantofi nepotriviti. Din fericire tratamentele conservatoare cum ar fi aplicatiile locale cu gheata si repausul pot ameliora simptomele conditiei. O alta modalitate de a preveni sau minimiza problemele legate de metatarsalgie este de a folosi incaltaminte adecvata care va absorbi socurile din talpa piciorului. Simptome Simptomele de metatarsalgie pot include: - intepaturi, dureri sau arsuri in zona oaselor metatarsiene - partea de la baza degetelor picioarelor - durere in zona din jurul degetelor de la picioare, in zona celui de-al doilea deget, al treilea sau al patrulea sau doar a degetului mare - durere care se inrautateste atunci cand o persoana sta, merge pe jos sau... [continuare]

6 produse dietetice care ingrasa

6 produse dietetice care ingrasa

Actualizat la data de: 13 Iunie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Morcovul este una dintre legumele cu multe calitati si beneficii pentru sanatate, insa un aport prea mare de morcovi, desi duce cu gandul la o gustoare sanatoasa, poate fi inadecvat. In plus, pe langa morcovi, o persoana mananca pe parcursul unei zile si alte alimente care contin sare, grasimi si calorii. Specialistii au constatat ca atunci cand o persoana vede, miroase sau se gandeste ca un aliment este foarte gustos, creierul elibereaza dopamina, o substanta care este emisa atunci cand se declanseaza starea de placere. Ca atare, productia de dopamina poate fi responsabila pentru dorinta de a consuma o gogoasa cu gem, intrucat savurarea acesteia determina o stare placuta. Combinarea legumelor cu grasimile Desi este chiar indicat sa se consume cruditati sau alte alimente sanatoase in timpul gustarilor sau la micul dejun, combinarea acestora cu unt de arahide ar putea reprezenta o problema. Untul de arahide are in compozitie grasimi si proteine... [continuare]

Dieta restrictiva caloric

Dieta restrictiva caloric

Actualizat la data de: 17 Octombrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Dieta restrictiva caloric se caracterizeaza prin consumarea unui numar mai mic de calorii decat are nevoie organismul pentru mentinerea greutatii corporale, asigurandu-se, in acelasi timp, necesarul de vitamine si minerale. De regula, adoptarea acestei diete presupune reducerea consumul de calorii cu 20-30% decat in mod normal. Potrivit cercetatorilor nutritionisti, dieta restrictiva este o strategie de a creste speranta de viata prin reducerea cuantumului de calorii ingerate zilnic. Totodata, aceasta dieta a fost gandita pentru a preveni si ameliora numeroase probleme de sanatate, in special bolile cardiovasculare si diabetul zaharat. Spre deosebire de alte programe dietetice, dieta restrictiva caloric impune ca fiecare calorie consumata sa detina o valoare nutritionala speciala. Astfel, nu este recomandat ca o persoana care adopta dieta restrictiva pentru o scurta perioada de timp sa consume numai dulciuri sau produse fast-food. Beneficii Cu... [continuare]

Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele

Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele

Actualizat la data de: 28 Februarie 2023

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Bauturile carbogazoase sunt preferatele societatii din sec. 21, in fiecare an consumandu-se tone de astfel de lichide. Bauturile carbogazoase sunt non-alcoolice, fiind preparate din apa, cafeina si un agent aromatizat. Exista totusi posibilitatea ca si in aceste bauturi sa se gaseasca suc de fructe sau alcool - sub 0.5% din volumul total pentru ca bautura sa fie incadrata in sectorul bauturilor non-alcoolice. Deoarece majoritatea persoanelor nu sunt constiente de riscul impus de consumul acestor bauturi, in cele ce urmeaza va prezentam 15 efecte secundare grave. 15 motive pentru a renunta la bauturile carbogazoase Stiti in ce masura bauturile carbogazoase, cofeinizate, care contin zahar sau indulcitori artificiali, dauneaza organismului? Renuntarea la consumul acestor produse este poate unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le puteti face pentru imbunatatirea starii generale de sanatate. 1. Nu detin proprietati nutritive In aceste bauturi nu exista... [continuare]

Comunitate medicala

Pofta de mancare

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Diete

Este vorba de sora mea,care are un apetit necontrolat si plus de asta are si pofta mare de dulciuri.Dupa ce mananca regreta ca inca o data a gresit.Are 1.69 si 95 kg.A incercat mai multe diete dar......................probabil nu are rabdare sa le termine.De 5 zile a inceput sa ia cate o lingura de otet de mere inainte de masa.Deci si-a format 3 mese regulate pe zi si inainte de fiecare masa cate 1 lingura otet de mere diluat cu apa.,spune ca asa parca nu-i mai vine asa pofta de dulce.Credeti ca acest otet ajuta? A mai urmat cineva aceasta cura? Va rog daca cineva ma poate lamurii.Va multumesc [continuare]

Comunitate medicala

Ce sa fac?

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Obezitatea

Am 57 de ani ,178 cm inaltime , 135 kg, munca de birou, sunt gurmand, am urmat mii de tratamente cu pastile de slabit si mai mult de 5 kg. nu am slabit niciodata. Am munca de birou si in afara de mersul pe jos 1-3 ore pe zi nu fac nimic . Nu mai fumez de 2 ani si m-am ingrasat 15 kg. de atunci. Bunica mea a fost grasa iar fratewle meu are 115 kg. Am devenit un sclav al laptopului. Dupa ce iau capsule de ceai verde decofeinizat, conentrat de otet de mere , topinanbur etc. maninc mai rau. Nu a reusit nimeni sa ma ajute cu un medicament care sa stopeze pofta de mincare , poate temporar. Am glicemie 110, tensiune 14/8 colesterol 240, trigliceride 180, deocamdata .. inima sanatoasa, fac toate analizele lunar. Ce sa fac? O operatie de micsorare a stomacului? [continuare]

Buna ziua ! In urma cu vreo cateva luni am fost diagnosticata cu Tricofitie....Dr.dermatolog mi-a zis ca am luat aceasta micoza de la pisica de apartament si a avut dreptate...problema cea mai grava e ca, in ciuda tratamentului, inca nu mi-a trecut. iar problema si mai grava e ca ne-am contaminat toti membrii familiei....cea mai afectata fiind eu, deoarece eu m-am imbolnavit prima.Din cate am mai cercetat si eu pe internet, am aflat ca, tricofitia se localizeaza la nivelul capului dar eu am si pe corp.As vrea sa mai specific ca la inceput mi-a aparut sub o forma iar acum sub alta(la inceput eczemele erau sub forma unei pecingine,acum apar sub forma unor mici blande sau mici cosulete care se pot sparge la apasare si se inmultesc uneori mai repede alteori mai incet....oricum eu incerc sa le tin sub control dar nu le pot face sa nu mai apara.Ca sa ma puteti ajuta am sa va spun si ce tratament am urmat : am luat pe cale orala 10 zile TERBINAFINE 1/zi. am folosit un preparat pe baza de... [continuare]

Papadia (taraxacum officinale)

Din Plante medicinale

Papadia este o planta medicinala comuna, destul de des intalnita, care se gaseste in pasuni, campii, munti, dar si nisip. Are frunze lungi, crestate si flori grupate in capitule. Infloreste incepand din luna aprilie pana in luna septembrie. Frunzele sunt bogate in potasiu, iar pentru a se beneficia din plin de principiile lor active vor fi recoltate din luna mai pana in august. Frunzele de papadie contin vitamina a, B2, D, si G dar si minerale. Radacina se va recolta in primele luni de primavara sau din septembrie pana in noiembrie, cand continutul de taraxacina (pectina, vitamina b1, C si D) si inulina este crescut. Tijele se vor recolta in timpul infloririi. Cura cu tije proaspete, de papadie, recomandata in mod special diabeticilor, este indicata primavara (timp de doua saptamani se vor consuma cate 6 tije pe zi). Consumul de tije se va face doar cat planta este inlforita. Cura ajuta si la eliminarea calculilor biliar. Planta macerata se va consuma cu 30 de... [continuare]

Almagel, suspensie orala

Din Medicamente

Ce este Almagel, suspensie orala si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratament simptomatic de scurta durata al durerilor provocate de afectiunile esogastroduodenale, insotite de hiperaciditate. Mod de administrare Adulti – doza uzuala este de 1-2 linguri dozatoare Almagel A, administrate oral, fara a depasi 6 linguri pe zi. Se va administra in cursul episoadelor dureroase sau cu 10-15 minute inainte de masa. Durata medie a tratamentului este de 7 zile. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului ,insuficienta renala , suspiciune de abdomen acut chirurgical , copii. Nu este recomandata la pacientii cu alergie la anestezice, boala Alzheimer, colita ulceroasa, colostomie sau ileostomie, diaree cronica, hemoroizi (se pot agrava), insuficienta renala. Precautii La inghitirea unei anumite cantitati de Almagel A poate sa apara senzatie de amorteala si insensibilitate la nivelul mucoasei bucale si limbii. Aceste... [continuare]

Almagel, gel

Din Medicamente

Ce este Almagel si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ulcer duodenal si ulcer gastric, gastrita hiperacida, esofagita de reflux. Antiacid gastric neutralizat prin hidroxidul de aluminiu si hidroxidul de magneziu; Almagel A contine si benzocaina, care are actiune anestezica locala. Mod de administrare Oral, cate 1-2 lingurite la 1 si 3 ore dupa mese, apoi se reia ciclul masa-antiacid. Atentionari si precautii Contraindicatii Abdomen acut, gastrita hipoacida, alergie la benzocaina, stari de hiperfosfatemie; Prudenta in insuficienta renala avansata (risc de acumulare a magneziului si aluminiului). Antiacidele pe baza de aluminiu si magneziu micsoreaza absorbtia intestinala a tetraciclinelor, dioxinei si altor medicamente; Administrarea acestora trebuie facuta cu cel putin o ora inainte sau 3 ore dupa Almagel; Benzocaina poate antagoniza actiunea sulfonamidelor antibacteriene (prin acidul p-aminobenzoic, pe care il elibereaza prin hidroliza). Precautii La inghitirea unei... [continuare]

Pagina 1 din 4 (93 rezultate)