Clickmed
programare rapida la medic

Rezultat analiza sideremie fier?

Anemia asociata cu deficit de fier
Intrebare postata de Edina cu 2 luni in urma

Bună ziua azi am primit rezultatele de la analize și la sideremie fier mi a ieșit 13,67 ug/dl. Maine o sa merg la medicul de familie sper sa mi dea ceva tratament. Este foarte grav? Se poate tratamentul medicamentos? precizez am 32 de ani si mi au depistat și niște fibroame.Multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Rezultat analiza sideremie fier?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Rezultatul analizei este intr-adevar sub limita normala, care este de obicei intre 50-170 ug/dl la femei. Acest rezultat arata ca ai o cantitate scazuta de fier in sange, ceea ce poate indica o deficienta de fier sau anemie feripriva. Aceasta conditie poate fi cauzata de o serie de factori, inclusiv o dieta saraca in fier, pierderea de sange sau o problema de absorbtie a fierului in organism.

Fibroamele pe care le-ai mentionat pot contribui, de asemenea, la acest rezultat daca provoaca sangerari uterine anormale, ceea ce poate duce la pierderea de fier.

Tratamentul pentru aceasta problema ar putea implica suplimente de fier sau modificari ale dietei pentru a creste aportul de fier.

Totusi, este important sa intelegi ca aceasta este o afectiune care necesita o abordare medicala pentru a fi tratata corespunzator. Este, de asemenea, important sa comunici cu medicul tau specialist despre simptomele pe care le poti avea, astfel incat el sa poata evalua mai bine starea ta de sanatate.


Retine ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consulti un medic in legatura cu situatia ta specifica si sa urmezi recomandarile acestuia. Alege un medic specialist potrivit pentru tine: www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Vitamine-si-minerale/6-simptome-neobisnuite-ale-carentei-de-fier-afla-daca-suferi-de-aceasta-_15188

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Edina (acum 2 luni)

Mulțumesc foarte frumos

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Edina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Edina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Edina (acum 2 luni)

Azi am fost la medicul de familie și mi a dat de anemie Sorbifer.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Edina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Edina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.