Clickmed
programare rapida la medic

Probleme cu plămâni?

Boli pulmonare obstructive cronice
Intrebare postata de Utilizator11702753803 cu 2 luni in urma

Bună ziua domnilor doctorii, am 36 de ani, nam fumat, nu fumez, și de foarte mulți ani vara, iarna, primăvara, toamna, dimineața când ma trezesc și respir când trag aier în piept și îl dau afară se aude un hârit așa de tare că poate fi auzit și de o persoana care stă lângă mine,dimineața tușesc cu o tuse productivă și elimin toată mucoasa până la ora 12:00 și după până seara nu mai am probleme și dimineața începe din nou, când răcesc sau fac gripă se accentuează acest sintom, și când fug după 30 de metri simt că nu mai am aier și acel hârâit devine și mai zgomotos și când îl elimin are o culoare gălbuie, ce poate fi? Apă la plămâni? Bronșită? Ce analize medicale trebuie să fac casă vad ce am, radiografie pulmonara, ecografie pulmonară ce trebuie să fac în situația asta? Că o am de foarte mulți ani, vă rog să mă ajutați cu un sfat, vă mulțumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Probleme cu plămâni?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Simptomele pe care le descrieti pot fi caracteristice unei varietati de afectiuni respiratorii, de la bronsita cronica, astm bronsic, pana la boli mai grave precum pneumonie sau chiar cancer pulmonar. Faptul ca aveti o tuse productiva persistenta, asociata cu dificultati de respiratie si eliminarea unei secretii galbui indica nevoia unui control medical.

Ar trebui sa consultati un medic specialist pneumolog pentru un diagnostic corect. Acesta va putea sa va recomande o serie de investigatii precum: spirometrie (o masurare a capacitatii pulmonare), radiografie toracica sau chiar tomografie computerizata (CT). De asemenea, un test de sputa poate ajuta la identificarea eventualelor bacterii sau virusuri prezente.

Este important sa nu amanati prezentarea la medic si urmarea tratamentului indicat. Cu cat afectiunea este depistata mai devreme, cu atat prognosticul este mai bun.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/Pneumologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/simptomele-inflamatiei-plamanilor-durere-in-piept-respiratie-dificila_18648

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.