Clickmed
programare rapida la medic

Ce poate avea? Ce se poate face?

Tulburari gastro-intestinale
Intrebare postata de GabiL. cu 2 luni in urma

Bună dimineața! În urma cu aproximativ 2 luni bunica mea a făcut un avc, ajungând la spital. După externare, i-am administrat medicamentele prescrise de doctor, printre care erau medicamente atât pentru amețeală, cât și pentru stomac (a luat medicamente și pentru ficat pentru că avea foarte multe medicamente, dar pe acelea le-a luat doar 10 zile, la îndrumarea medicului, apoi le-a întrerupt). La spital, a fost descoperită ca având hernie hiatala, iar dinainte știam că are ulcer duodenal, dacă are vreo relevanță pentru cele de mai jos. Așadar, evoluția ei după externare a fost una foarte bună, toate astea până într-o seară, când totul părea bine, a luat medicamentele, ca de obicei, și-a făcut nevoile, iar după, când să se așeze în pat, m-a chemat repede pentru că o luase amețeala destul de tare (simțea că se învârte totul în jur). Am ajutat-o să se întindă puțin și zicea că îi este greu de la stomac și că se simte amețită, fără dureri de cap sau alte tipuri de dureri. Era deja palidă, transpira și îi venea să vomite doar că nu vomita iar stomacul se auzea cum chiorăie, deși mâncase, totuși părea puțin și balonată. Voiam să o duc la spital dar a refuzat de mai multe ori. A fost o perioada când s-a liniștit puțin, aproape că își revenea complet așa că am lăsat-o să doarmă pentru că era obosită și nu prea dormise, timp în care am supravegheat-o că să mă asigur cum este. A dormit foarte puțin pentru că deși era obosită, nu prea reușea să închidă ochii cum trebuie, apoi s-a trezit iar, având un episod asemănător doar că de această dată a reușit să vomite salivă. Spunea că îi e rău tare dar nu o durea nimic, doar că e amețită și că îi vine să vomite, că îi este greu la stomac și vorbea puțin mai greu. După ce s-a mai calmat puțin s-a pus să doarmă dar dormea mai mult iepurește. Am lasat-o să doarmă, iar spre dimineața mi-a spus că nu îi mai este rău, și-a revenit doar că îi este frică să nu i se întâmple la fel când se ridică și părea că vorbește puțin cam greu, dar nu la fel de greu precum în timpul acelor episoade. Am încercat să o pun să zâmbească și să ridice mâinile pentru a vedea dacă are un alt avc dar nu părea să fie asta și dureri de cap nu avea deloc, ea insista că este de la stomac. Mă puteți ajuta, vă rog? Ce credeți că ar putea avea? Și cu ce aș putea să o ajut?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ce poate avea? Ce se poate face?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 2 luni)

Buna ziua,

Pare ca bunica dvs. sufera de o tulburare gastro-intestinala - cum ar fi indigestia sau greturile, in plus fata de recuperarea de la AVC.

Acest lucru ar putea fi cauzat de o combinatie de medicamentele pe care le ia si de afectiunile stomacale preexistente pe care le are (ulcerul duodenal si hernia hiatala). Daca situatia nu se imbunatateste, este important sa consultati un medic.

Acesta ar putea sugera sa se faca ajustari la medicatie sau sa se investigheze simptomele gastrointestinale ale bunicii dvs. in continuare.

Alegeti un medic specialist potrivit pentru bunica dumneavoastra: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Boli-intestinale/tulburarile-gastrointestinale-sau-problemele-de-digestie_9768


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
GabiL. (acum 2 luni)

Stomacul se pare că o doare aproape continuu de seara trecută și povestește faptul că dacă își întoarce capul o ia amețeala și are impresia că totul se învârte și va cădea, chiar dacă se află în poziție culcată, apoi simte că îi vine să vomite, dar de obicei, nu vomită mai nimic, decât salivă. Vocea îi revine când durerea de stomac se mai ameliorează. I-am făcut și un ceai de mușețel cu gălbenele și pare că s-a mai calmat puțin dar nu știu ce altceva aș putea să fac, ea refuzând categoric spitalizarea. Medicamente, ia cam 8 la număr, dar până acum nu a avut probleme așa. Este grav ceea ce are? Cât ar putea dura până își revine?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de GabiL.
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de GabiL.
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.