Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot sa scap de insomnie? raspuns medic

Insomnie
Intrebare postata de LuciaR cu 3 luni in urma

Aproape de când mă știu am o problema cu somnul. Când eram tânără adormeam relativ repede pentru că eram foarte obosită, nu stăteam nici cinci minute in repaus decât atunci când luam masa. Deci eram extrem de obosita, și când stăteam la somn simțeam că nu m am oprit din mers. Și așa obosita cum eram tot adormeam greu pentru că eram prea obosită. Acum, că sunt pensionară, e jale cu somnul. Adorm atunci când aproape cad din picioare, și nici atunci poate nu. Asta înseamnă de la ultima trezire mai adorm la 25-30 de ore. Și atunci iau stilnox, altfel nu adorm. Dar, nu iau mereu stilnox dat fiind faptul că am probleme articulare, iar stilnoxul le întrețin, plus că am și bătăi neregulate la inima tot din cauza lui. Ce pot sa fac sa scap de insomnia asta cruntă?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot sa scap de insomnie?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Exista diferite metode pentru a gestiona insomniile, in functie de cauzele care le provoace. Iata cateva sugestii:

1. Stabilirea unei rutine de somn - Adica sa te culci si sa te trezesti la aceeasi ora in fiecare zi. Astfel, reusim sa resetam ceasul biologic intern al organismului care regleaza ciclurile de somn si trezire.

2. Crearea unui mediu propice pentru somn - Camera ta ar trebui sa fie intunecata, linistita si la o temperatura confortabila. S-ar putea sa fie benefic sa eviti ecranele cu lumina albastra (de ex. TV, laptop, telefon) cel putin o ora inainte de culcare, deoarece acestea pot perturba productia de melatonina, hormonul care ne pregateste corpul pentru somn.

3. Exercitiul fizic - Exercitiul fizic regulat poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului. Cu toate acestea, este bine sa eviti sa faci exercitii intens fizice cu cel putin 3 ore inainte de a merge la culcare, deoarece acesta poate stimula corpul si poate face mai dificil sa adormi.

4. Relaxare inainte de culcare - Tehnicile de relaxare, cum ar fi respiratia profunda, yoga sau meditatia, pot ajuta la relaxarea mintii si a corpului inainte de somn.

5. Alimentatie sanatoasa - Evitarea consumului de alcool, cafea sau alte bauturi cu cofeina in a doua jumatate a zilei poate imbunatati calitatea somnului.


Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului. Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Insomnia-si-alte-tulburari-de-somn/iata-care-sunt-cauzele-insomniei_15328

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
LuciaR (acum 3 luni)

Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt! Din toate cele menționate de dvs, să zic că respect in mare măsură tot ce e scris in această listă, cu precădere as medita asupra unui aspect, anume cu respiratia mai profundă, este adevărat că nu mă oxigenez cum trebuie din cauza faptului că nasul meu e tot timpul înfundat, nu știu dacă e din cauză că dorm cu fața în jos si fără pernă (nu îmi place sa stau cu capul pe pernă absolut deloc) sau din alte motive pe care nu le știu eu. Nu am spus și de umiditatea din camera... este de aproximativ 65-70. Nu e normală dar nici nu e scăzută ca să favorizeze uscarea căilor respiratorii. Nu cred că asta e o problemă...
Dar cu programul de somn, chiar dacă mă pun la somn la aceeași oră, e tot degeaba. Dacă adorm la ora 23, 00, 1, 2 mă trezesc după 1-2 ore și nu mai pot sa adorm până dimineața la 6-7. Și dacă vreau sa dorm după ora 4 dimineața de exemplu, nu vine somnul deloc, mă apucă iar ora 6-7, uneori chiar și mai mult, ora 9-10. Și ca să adorm, să nu mă mai chinui, iau o jumătate de stilnox și am rezolvat problema. Dar problema e că vreau sa adorm natural, fără stilnox.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de LuciaR
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de LuciaR
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Clinica Hope MClinica Hope este un medic autorizat SFM (acum 2 luni)

Consultă un medic pentru investigarea cauzei insomniei.

În plus:

1.Menține un program regulat de somn, cu ore de culcare și trezire constante, chiar și în weekenduri.
2.Evită consumul de cafeină și alcool înainte de culcare.
3.Creează un mediu propice pentru somn în dormitor, cu lumină redusă și temperatură confortabilă.
4.Adoptă tehnici de relaxare înainte de culcare, cum ar fi meditația sau respirația profundă.
5.Limitează expunerea la ecranele dispozitivelor electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Dacă stilnoxul provoacă probleme, discută cu medicul despre alternative.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clinica Hope
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clinica Hope
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.