Clickmed
programare rapida la medic

Probleme de concentrare?

Investigatii
Intrebare postata de Utilizator11704460776 cu 3 luni in urma

Buna ziua am o intrebare si o problema de 2 sau mai mulți ani am problema de a concentra oricât de mult citesc ceva nu retin nimic si imi doare capul cand vreau sa ma concentrez dimineata ma trezesc sunt concetrat de cam 30 de minute si dupa imi doare capul si nici nu stiu daca mam trezit sau nu deci nimic si telefonul tot uit unde o pun am fost la catena am cumparat memoplus medicamente pentru concentrare si nu simt nimic parca sunt ametit de un timp si nu sunt atent la nimic ma puteti ajuta

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Probleme de concentrare?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum 3 luni)

Buna ziua,

Este important sa consulti un medic pentru a obtine o evaluare adecvata si un diagnostic corect. Un medic specialist, cum ar fi neurologul sau psihiatrul, ar putea fi de ajutor in aceasta situatie.

Exista mai multe conditii medicale si psihologice care pot afecta concentrarea si memoria, cum ar fi stresul cronic, depresia, anxietatea, tulburarile de somn sau deficientele de vitamine si minerale. Medicul ar trebui sa efectueze un examen fizic detaliat si, eventual, sa solicite analize de sange si teste suplimentare pentru a elimina cauzele medicale posibile.

Pe langa evaluarea medicala, exista cateva lucruri pe care le poti incerca pentru a imbunatati concentrarea si memoria:

1. Organizarea timpului si a activitatilor: creeaza un program clar si planuieste sa faci o pauza regulata pentru a evita suprasolicitarea mentala.

2. Crearea unui mediu de studiu fara distragere: asigura-te ca ai un spatiu linistit si ca iti elimini orice sursa de distractie.

3. Hidratare si odihna adecvate: asigura-te ca bei suficienta apa si ca dormi suficient, deoarece acestea pot afecta negativ concentrarea.

4. Alimentatie sanatoasa: consuma o dieta echilibrata si bogata in nutrienti importanti, cum ar fi vitaminele si mineralele, pentru a mentine creierul sanatos.

5. Exercitii fizice regulate: activitatea fizica poate imbunatati fluxul de sange catre creier si poate contribui la imbunatatirea concentrarii si proceselor cognitive.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/ADHD/dificultatile-de-atentie-si-concentrare_9274

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Utilizator11704460776 (acum 3 luni)

Buna ziua am uitat sa mentionezi ca am mai fost la pshiholog dar din cauza asta am asa probleme mentale pentru ca acuma nu stiu prea sigur la ce varsta am fkst cam pe la 14 15 si acuma am 22 si a scris ceva medicamente care au fost foarte tare am adormit pentru medicamente respectivi la scoala mentionezi ca au fost pentru concentrare si pentru a ca sa nu fiu tulburat la scoala dupa ce am luat medicamentele respectivi am simtit ca nu mai am probleme am fost linistit nicio senzatie de stres nu am avut deci mentionezi inca odata am adormit la scoala de la medicamentele respectivi si de aia nu mai sunt concetrat multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator11704460776
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11704460776
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.