Clickmed
programare rapida la medic

Cum trec peste faptul ca parintii nu se mai inteleg? raspuns medic

Psihologie si psihoterapie
Intrebare postata de cu 6 luni in urma

Am 26 de ani, inca locuiesc cu parintii, am avut mereu o relatie frumoasa, am fost invatata ca familia este cea mai importanta, ca noi 3 suntem si vom fi mereu o familie, ca trebuie sa ne sustinem si sa ne ajutam intre noi. Iar acuma imi este data lumea peste cap. Au mai fost neintelegeri si in trecut, insa in ultimii 2 ani lucrurile s-au agravat. Tatal a devenit agresiv, mama nu mai suporta acest tip de comportament, iar in acest moment, ei nu isi mai vorbesc de 4 zile. A mai fost o situatie asemanatoare anul trecut, insa si-au revenit. Eu nu stiu cum sa ma descurc cum aceasta situatie. Nu stiu cum sa vorbesc cu ei, nu vreau sa vorbesc cu ei, nu vreau sa ii vad, nu vreau sa am contact cu ei, simt ca nu pot trai intr-o lume in care ei nu sunt impreuna. Nu pot manca, eu de 3 zile nu am mancat nimic pentru efectiv imi sta gandul la "in mod normal am manca impreuna", am o stare de depresie, de anxietate, nu stiu ce sa fac sa ma detasez de toata aceasta situatie, nu am unde sa ma duc sa stau in alta parte pana se decid ei sa faca ceva in privinta lor. Nu pot concepe o posibila despartire a lor, nu vreau sa traiesc intr-o lume in care ei doi nu sunt impreuna. Se comporta ca si cum celalalt nici nu ar exista, iar asta ma doare foarte tare. Faceam foarte multe lucruri impreuna, regret momentele in care i-am refuzat sa petrecem timp impreuna pentru ca acum ma gandesc ca poate nici nu vor mai exista asemenea momente si eu nu am profitat de timpul pe care l-am avut.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum trec peste faptul ca parintii nu se mai inteleg?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

SfatulMedicului (acum 6 luni)

Buna ziua,

Este normal sa te simti coplesita si confuza intr-o astfel de situatie, insa trebuie sa iti amintesti ca nu poti controla sau rezolva problemele dintre parintii tai. In aceasta situatie, este important sa ai grija de tine si sa gasesti modalitati sa faci fata emotiilor intense pe care le traiesti.

Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada dificila:

1. Gaseste sprijin emotional: Vorbeste cu prieteni apropiati, rude sau cu un consilier pentru a-ti exprima emotiile si pentru a obtine perspectiva altora asupra situatiei tale.

2. Acorda-ti timp sa te vindeci: Intelege ca este normal sa treci prin etape diferite ale procesului de acceptare a situatiei. Fiecare persoana are propriul ritm si propriile emotii si este important sa te respecti si sa te accepti pe tine insati in acest proces.

3. Adopta metode de gestionare a stresului: Incearca sa gasesti activitati care te ajuta sa te relaxezi si sa te concentrezi. Exercitiile fizice, meditatia, cititul sau alte activitati creative pot fi eficiente in controlul stresului si a anxietatii.

4. Stabileste limite sanatoase: In aceasta perioada, poate fi benefic sa stabiliesti limite clare in relatia cu parintii tai pentru a-ti proteja sanatatea mentala si emotionala. Poti comunica deschis cu ei, exprimandu-ti nevoile si preocuparile tale.

Recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/psihologie

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Psihologie-si-psihoterapie/8-metode-de-a-scapa-de-anxietate-in-mai-putin-de-5-minute_12446

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Psih. Stefania Budacu (acum 6 luni)

Bună seara.
Ideea de "one big happy fam" creată și întreținută de părinții tăi, îi privește doar pe ei: tu nu ai absolut niciun rol și nu ai niciun motiv să te amesteci în relația lor. Constat, din ceea ce spui, Că problemelor îți afectează în mod grav viață, ceea ce nu este deloc normal și niște dorit. Îți recomand pe lângă psihoterapie, să cauți să te muți separat deoarece viața ta este viața ta, iar viața lor este responsabilitatea lor. Mai mult, faptul că mama ta sta într-o relație abuzivă constituie un exemplu negativ pentru tine. Ei nu sunt copiii tăi, ce sunt niște adulți care trebuie să-și managerieze stările și relațiile pe care le acceptă sau nu. Dacă te vei erija în salvatorul relației lor, tot ce vei reuși va fi să-ți faci rău.
În mod normal ar fi trebuit să-ți recomand doar psihoterapie, iar restul ar fi fost concluzii pe care să le tragi tu însăți, în cadrul procesului terapeutic. Caută o terapeutul care să rezonezi și cu care să simți că poți vorbi absolut orice și să fii tu însăți. Clădește ți propria ta viață deoarece responsabilitatea principală pentru tine ești tu!
Toate cele bune!

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Stefania Budacu MPsih. Stefania Budacu este un medic autorizat SFM (acum 6 luni)

Scuze pentru greșelile apărute în scris, am dictat și nu am observat înainte de a trimite

Cabinet Individual de Psihologie
Stefania Budacu Terapeut Logoped si Psihoterapeut (Psihoterapie CC) Telefon 0727733350
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Stefania Budacu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.