Clickmed
programare rapida la medic

Cum pot scapa de durere toracala dreapta spate?

Spondiloartrita
Intrebare postata de nuti ciobotea cu 8 luni in urma

Buna ziua!.Din LUNA FEBRUARIE A ACESTUI AN AM O DURERE IN PARTEA DREAPTA LA JUMATATEA COLOANEI, pe muschiul de langa coloana.Am facut raze la plamani, radiografie coloana si un RMN coloana vertebrala toracica .Dr neurolog m-a tr la reumatolog Va rog sa-mi spuneti daca e de operat in urma acestui rezultat.Mentionez ca am facut 7 zile de fizioterapie, tratament de la reumatolog, NEURAL SI TIOTEC SI MIDOCALM. am aceasta duere de 5 luni.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac sa scap de acesta durere sacaitoare: Rezultatul RMN-ului.

Examinarea IRM a coloanei toracale (sag+cor+axT2, sagT1, sagSTIR) evidentiaza:
scolioza toracala dextroconvexa si discreta accen tuare a cifozei toracale fiziologice;
discreta deshidratare a discurilor intervertebral e toracale;
mici hernii intraspongioase la nivelul platourilo r vertebrale superioare T8 si T9;
hernie discala posteromediana T8T9, discret late ralizata la dreapta, de ~6,5/4 mm, comprimand cordonul medular;
osteofite vertebrale de la T2 la L3;
cordonul medular toracal nu prezinta anomalii de structura sau semnal.
CONCLUZII:
HDT8.
Modificari spondilodiscartrozice incipiente si de statica vertebrala.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum pot scapa de durere toracala dreapta spate?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 8 luni)

Buna ziua,

Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu un specialist neurolog sau reumatolog in legatura cu rezultatul RMN-ului si cu optiunile de tratament disponibile.

Urmatoarele sugestii pot fi de ajutor pentru a ameliora durerea :

1. Respectati toate recomandarile si prescriptiile medicului dumneavoastra. Daca medicul nu a recomandat interventia chirurgicala, atunci tratati durerea in mod conservator.

2. Mentineti o postura corecta - asigurati-va ca spatele este drept si nu va aplecati in fata pentru perioade lungi de timp. Gasiti o pozitie confortabila in timpul somnului pentru a evita exacerbarea durerii.

3. Evitati activitatile care pot accentua sau agrava durerea. Daca exista miscari sau exercitii specifice care declanseaza durerea, incercati sa le evitati temporar.

4. Aplicati gheata sau caldura pe zona dureroasa. Aceasta poate ajuta la reducerea inflamatiei si a durerii. Consultati medicul cu privire la ceea ce este mai potrivit in cazul dumneavoastra.

5. Exercitiile de intindere si exercitiile de forta in mod regulat pot intari muschii si pot ajuta la mentinerea unei posturi corecte. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu un fizioterapeut pentru a va recomanda exercitii specifice.

6. Daca durerea persista si nu raspunde la tratamentul conservator, puteti solicita consultul unui specialist.


Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/neurochirurgie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Afectiunile-coloanei-vertebrale/durerea-de-spate-ce-afectiuni-poate-ascundei_7164

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.