Clickmed
programare rapida la medic

Am făcut RNN nu știu ce înseamnă urmatoarele :?

Hernie de disc
Intrebare postata de Hapca Alexandra cu 9 luni in urma

Am făcut RMN nu știu ce înseamnă următoarele:
Ușoară hiperlordoza lombara .
Fără modificări de semnal medular.
Ușoare deborduri discale circumferentiale mai accentuate postero-median la nivel L4-L5 și L5-S1 cu minima amprentare tecala posibil contact radicular extrapiramidale L5 bilateral.
Deshidratari discale lombare inferioare.
Corpi vertebrali fără modificări de structura. Fără deborduri discale .

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Am făcut RNN nu știu ce înseamnă urmatoarele :?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 9 luni)

Buna ziua,

Este important sa discutati aceste rezultate cu medicul specialist, care poate interpreta in contextul simptomelor pe care le prezentati si poate propune un plan de tratament sau investigatii suplimentare, daca este necesar. De asemenea, intrebati medicul orice cu privire la rezultatele RMN-ului pentru a obtine o intelegere clara a situatiei medicale.

Usoara hiperlordoza lombara: Lordoza reprezinta curba normala in regiunea lombara a coloanei vertebrale. Hiperlordoza inseamna o usoara crestere a acestei curbe, ceea ce poate provoca o arcuire accentuata in partea inferioara a spatelui.
Fara modificari de semnal medular: Nu s-au observat anomalii sau probleme la nivelul maduvei spinarii.

Usoare deborduri discale circumferentiale mai accentuate postero-median la nivelul L4-L5 si L5-S1: Exista o usoara protruzie a materialului discului intervertebral in jurul intregului disc, mai pronuntata in partea posterioara si centrala, in dreptul vertebrelor L4-L5 si L5-S1. Aceasta inseamna ca discul se extinde in afara spatiului sau normal.

Minima amprentare tecala posibil contact radicular extrapiramidal L5 bilateral: Structura numita teca (un sac care inveleste maduva spinarii) are o usoara presiune asupra radacinilor nervoase L5 din ambele parti ale coloanei lombare. Acest lucru poate provoca simptome precum durere sau amorteala in zona respectiva.

Deshidratari discale lombare inferioare: Discurile intervertebrale, care servesc drept perne intre vertebre, prezinta o usoara deshidratare in partea inferioara a coloanei lombare. Aceasta poate fi o parte normala a procesului de imbatranire si poate determina o pierdere a elasticitatii discurilor.

Corpi vertebrali fara modificari de structura: Nu exista anomalii sau probleme la nivelul corpurilor vertebrale, adica a oaselor care formeaza coloana vertebrala.

Fara deborduri discale: Cu exceptia nivelurilor mentionate anterior, nu s-au observat alte protruzii semnificative ale materialului discului intervertebral.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/neurochirurgie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Imagistica-si-endoscopia/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-rezonanta-magnetica-nucleara-rmn_16816

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.