Clickmed
programare rapida la medic

Cum mă pot vindeca de fisura anală?

Fisura anala si fistula
Intrebare postata de Tiger888 cu 9 luni in urma

Bună tuturor!
În urma cu aproximativ 10 săptămâni am avut două episoade de constipație, din neglijența mea. Amândouă episoadele au fost în aceeași săptămână. Prima a trecut Ok. La a doua au fost probleme și apoi a început să usture foarte tare când ieșeam cu scaunul afară. Imediat am fost la medic. Am fost la Laurus Medical în București și doamna doctor de acolo mi-a spus ca e fisură anala. Mi-a prescris doua medicamente: cicatridină (10 supozitoare, câte unul in fiecare seara) și Doxiproct (unguent rectal, dimineața și seara). Am respectat tratamentul cu strictețe dar fără rezultate.
Prin săptămâna 8 de la declanșase am mai fost la un control la Laurus Medical și mi-au spus ca fisura e vindecata 80%. Mi-au prescris o cremă pe care am luat-o de la farmacie, Ketonal in caz de durere și ulei de parafina pentru a unge scaunul. Acum, in săptămâna 9 tot am dureri îngrozitoare atunci când ies cu scaunul. Se simte ca și cum as scoate cactuși. Menționez că scaunele dupa episoadele de constipație ies moi, și fără să forțez eu. Reușesc să le țin sub control. Problema e cu fisura asta care nu se trece odată și e destul de supărătoare, ca am niste dureri câteodată ca nu pot face nimic. Mă puteți ajuta cu un sfat, poate un medic bun, cineva care a mai trecut pe aici, remedii, cum pot scapă de fisura anală.
Mulțumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum mă pot vindeca de fisura anală?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 9 luni)

Buna ziua,

Fisura anala poate fi o afectiune inconfortabila si dureroasa. Este important sa consulti un medic specialist pentru un diagnostic si tratament adecvat.

In plus fata de medicamente, exista si cateva schimbari de stil de viata si remedii naturale pe care le poti incerca pentru a accelera vindecarea:

1. Mentinerea zonei curate si uscate: Dupa fiecare scaun, asigura-te ca te speli cu atentie folosind apa calda si un sapun delicat. Dupa aceea, usuca cu grija zona cu un prosop moale in loc sa freci. Poti utiliza, de asemenea, servetele umede fara alcool pentru o igiena delicata.

2. Dieta echilibrata si hidratare adecvata: Consumul unei alimentatii bogate in fibre, cum ar fi legumele, fructele si cerealele integrale, poate ajuta la mentinerea scaunelor moi si la prevenirea constipatiei. De asemenea, asigura-te ca bei suficienta apa pentru a mentine hidratarea corecta.

3. Utilizarea unguentelor pentru fisuri anale: Poti sa incerci unguente sau creme speciale pentru fisuri anale, care pot ajuta la calmarea zonei afectate si la accelerarea procesului de vindecare. Este important sa consulti medicul inainte de a utiliza astfel de produse.

4. Bai de sezut: Baile calde de sezut timp de 10-15 minute, de 2-3 ori pe zi, pot avea un efect calmant si pot ajuta la vindecarea fisurii anale.

5. Evitarea agentilor iritanti

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie
Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Hemoroizii-si-fisura-anala/fisura-anala_965

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.