Clickmed
programare rapida la medic

Raspuns urgenttttttttt.....ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Boli respiratorii
Intrebare postata de stela-stela cu 12 ani in urma

Buna seara!imi spuneti si mie ce urmeaza urmatoarele lucruri va rog frumos?nu inteleg...............TBC pulmonar reactivare(infiltrate sub claviculare)cord pulmonar cronic minim decompensat.......HTA grad 3 clasa de risc moderata crescut sindrombarett scurt.....hemangiom hepatic arteriopatie obiteranta a membrelor inferioare,,,,,,,,,,,,,explicati pe intelesul nostru va rog din suflet.multumesc

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Raspuns urgenttttttttt.....ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrr"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Dr. Manuela Magdau MDr. Manuela Magdau este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

TBC pulmonara este o boala infectioasa a plamanului, in acest caz doar infiltrate (deci nu inca foarte extinsa), trebuie tratata cu tuberculostatice; subcalvicular- se refera la locul in care se afla infiltratul adica- sub clavicula ; reactivare inseamna ca a mai avut boala, acum este o recidiva. Apoi urmeaza alte boli concomitente- cord pulmonar cronic- adica "inima imbolnavita de catre plamani, printr-o boala pulmonara preexistenta , dar o forma inca doar usor manifesta (posibil cu minime edeme ale gambelor?!), HTA gr. 3 clasa de risc moderata- se refera la hipertensiune arteriala, iar celelalte informatii se refera la clasificarea hipertensiunii. Hemangiom hepatic- inseamna o tumora hepatica formata din vase de sange, nu este maligna. Arteriopatie obliteranta este o boala a arterelor membrelor inferioare care, in general este data de fumat, o fac doar marii fumatori si care poate produce tulburarri de mers in stadii avensate. Banuiesc ca toate aceste diagnostice apartin unei persoane peste 50 de ani.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Manuela Magdau
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Boli respiratorii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
stela-stela (acum 12 ani)

da tatal meu care are 55 de ani.va multumesc din suflet pentru raspuns

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de stela-stela
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de stela-stela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.