Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua. cum pot imbunatatii valorile colesterolului?

Boli de inima
Intrebare postata de tudora.r cu o saptamana in urma

In urma analizelor am colesterol total 129(140-200), LDL66 (70-130) SI HDL43 (35-80) MENTIONEZ CA IAU ROSUCARD. La aceste valori trbuie sa continui cu rosucardul? mentionez ca acum si postesc. VA MULTUMESC.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Buna ziua. cum pot imbunatatii valorile colesterolului?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o saptamana)

Buna ziua,

Buna ziua. Valorile dumneavoastra de colesterol sunt in limitele normale, asa ca nu ar trebui sa va faceti griji. Totusi, este intotdeauna bine sa luati in considerare sfatul medicului dumneavoastra cand vine vorba de a continua sau a inceta un medicament.

Pentru a imbunatati valorile colesterolului, cel mai important este sa aveti o dieta echilibrata. Consumul de alimente nesanatoase, precum cele bogate in grasimi saturate si colesterol, poate duce la cresterea nivelurilor de colesterol. Incercati sa includeti in dieta alimente bogate in fibre solubile, cum ar fi ovazul, fructele, legumele si leguminoasele.

Activitatea fizica regulata poate, de asemenea, ajuta la imbunatatirea nivelurilor de colesterol. Este recomandat sa faceti cel putin 30 de minute de exercitii moderate pana la viguroase pe zi.

Postul ar trebui sa fie efectuat sub supraveghere medicala, mai ales daca luati medicamente. Asigurati-va ca va hidratati corespunzator si ca obtineti suficiente nutrienti din alimentele pe care le consumati.

In final, trebuie sa aveti in vedere ca fumatul si consumul excesiv de alcool pot avea un impact negativ asupra nivelurilor de colesterol.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/cardiologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Colesterolul-si-trigliceridele/moduri-surprinzatoare-de-a-scadea-colesterolul_14945
sfatulmedicului.ro/Alimentatia-sanatoasa/10-gustari-care-reduc-nivelul-de-colesterol_12207
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/topul-alimentelor-care-scad-colesterolul_10890
sfatulmedicului.ro/Diverse/restrictie-alimentara-si-post-intermitent-avantaje-si-dezavantaje_19291

Daca doriti o simulare a rezultatelor dvs. accesati sectiunea Interpretare analize: sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.