Clickmed
programare rapida la medic

Infectie epstein Barr si citomegalovirus?

Infectii
Intrebare postata de Alina880 cu 2 saptamani in urma

Buna ziua! Am iesit pozitiva la infectie veche cu Epstein barr si Citomegalovirus, am fost asimptomatica, nu stiu cand am contactat virusurile. As vrea un sfat despre ce as putea sa fac in continuare, mi se poate administra vreun tratament pt imunitate sau pot sa nu fac nimic in legatura cu asta?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Infectie epstein Barr si citomegalovirus?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Daca rezultatele laboratorului indica faptul ca aveti o infectie veche, dar nu aveti simptome, de cele mai multe ori nu este nevoie de tratament specific. De obicei, organismul rezolva singur aceste infectii si, daca acestea nu cauzeaza boli active, nu reprezinta de obicei un motiv de ingrijorare.

Citomegalovirusul si virusul Epstein-Barr sunt ambele herpesvirusuri si sunt extrem de comune - cele mai multe persoane vor avea aceste infectii la un moment dat in viata lor. De cele mai multe ori, aceste infectii sunt asimptomatice sau generaza simptome blande.

In ceea ce priveste sistemul imunitar, daca acesta este sanatos, el poate gestiona eficient aceste virusuri, care raman in organism. Sistemul dumneavoastra imunitar este probabil deja la treaba tinand aceste infectii sub control. Este de ajuns sa va administrati o ingrijire generala a sanatatii: o alimentatie echilibrata, exercitii fizice regulate, odihna adecvata si evitarea stresului.

Totusi, intrucat fiecare pacient este unic, v-ar fi de folos o consultatie cu un specialist care poate interpreta rezultatele laboratorului in contextul istoricului dumneavoastra medical.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/boli-infectioase

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Gripa/infectia-cu-citomegalovirus_657
sfatulmedicului.ro/analize/virus-epstein-barr-anticorpi-vca-igg-si-igm_302
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/mononucleoza-infectioasa-tablou-clinic-diagnostic-si-tratament_20013

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.