Clickmed
programare rapida la medic

Acum 2 saptamani am facut o operatie e posibil sa fac alta ca mi sa desprins operatia afara ?

Apendicita
Intrebare postata de Bajan dorin cu 3 saptamani in urma

De cand am facut operatia la capatul operatiei unde incepea de sus ma durea putin si a inceput cu incet sa mi se rupa firul si sa mi se faca o gaura micuta acum a inceput sa mi se lungeasca mai jos ce pot face am pus niste ecoplast sa stea inchisa da mie frica sa nu patesc alt ceva ma dezinfectez cu bedadina si asa

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Acum 2 saptamani am facut o operatie e posibil sa fac alta ca mi sa desprins operatia afara ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 3 saptamani)

Buna ziua,

In functie de tipul de operatie pe care l-ati avut, este posibil ca ranile sa se deschida sau sa se rupa. Acest lucru poate fi determinat de anumiti factori precum starea dumneavoastra de sanatate generala, stilul de viata, precum si ingrijirea post-operatorie.

Intrucat au trecut deja 2 saptamani, firele trebuiau sa fie indepartate, in mod normal. Daca au fost fire resorbabile(si nu au fost indepartate), acestea pot fi sensibile la actiunea mecanica si ar putea sa cedeze, desprinzandu-se inainte de timp.

Daca observati o deschidere semnificativa a operatiei sau un lichid neobisnuit care se scurge din ea, este esential sa va consultati cu medicul cat mai curand posibil. Sangerarea, umflarea excesiva, febra, durerea severa sau orice schimbare care va ingrijoreaza este un semn ca trebuie sa vorbiti cu medicul dumneavoastra imediat.

In ceea ce priveste ingrijirea acasa, mentineti operatia curata si uscata. Bedadina este un dezinfectant bun, dar ar trebui folosit cu moderatie.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/chirurgie-generala

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/complicatii-si-probleme-dupa-o-interventie-chirurgicala_7288
sfatulmedicului.ro/Infectii-cu-streptococi--stafilococi-si-alte-bacterii/semne-si-simptome-de-infectie-dupa-o-interventie-chirurgicala_9137

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.