Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Test de personalitate

Proba standardizata care permite studiul caracterului unui subiect sau determinarea, pe plan psihiatric, a starii sale sau a tendintelor sale patologice.
- testul de aperceptie tematica (T.A.T.) utilizeaza planse cu imagini care urmaresc sa-i inspire subiectului scenarii, reactii legate de scenele reprezentate.
- testul omuletului se adreseaza copiilor mici. Acesta consta in punerea copiilor sa deseneze un omulet; spre varsta de 4 ani, "omuletul-mormoloc", la care capul si corpul sunt dintr-o bucata, este inlocuit cu o reprezentare mai diferentiata care dovedeste o dezvoltare psihoafectiva normala.
- testul lui Rorschach consta in punerea subiectului sa comenteze o serie de pete de cerneala.
- MMPl (Minnesota Multiphasic Personality Inventory sau testul lui Minnesota de evaluare multifazica a personalitatii) comporta mai multe chestionare al caror scor evidentiaza caracterul si tendintele afective profunde ale subiectului.
De altfel, scarile de evaluare a simptomelor sunt din ce in ce mai mult intrebuintate; cea mai cunoscuta este scara lui Hamilton, care evalueaza gradul de anxietate si de depresie.
Campul de aplicare al testelor a devenit considerabil.
Ele sunt utilizate in psihiatrie, in psihologie, in medicina muncii, precum si pentru selectia si orientarea profesionala. Totusi, testele de personalitate nu sunt decat tehnici de completare si nu pot inlocui evaluarea individului in cursul unei relatii interpersonale.

Citeste si

Arhiva
 • Stresul si personalitatea

  Generalitati Testul de personalitate DISC ofera o analiza detaliata asupra celor mai probabile reactii pe care le poti avea sub influenta stresului. Denumirea DISC vine de la initialele tendintelor pe care oamenii le pot etala in cadrul unui grup sau intr-o...citeste mai mult

 • Teste pentru probleme de erectie

  Generalitati Examinarile pentru problemele de erectie sunt de ajutor in stabilirea unei cauze specifice a inabilitatii barbatului de a ajunge sau de a mentine erectia (disfunctii erectile sau impotenta). Disfunctiile erectile reprezinta o problema frecventa a...citeste mai mult

 • Testarea genetica pentru coreea Huntington

  Generalitati Boala Huntington este o afectiune rara, ce cauzeaza distrugerea unor parti din creier sau degenerarea acestora. Se mai numeste si coreea Huntington. Boala provoaca miscari rapide si smucite, dementa si pierderea abilitatilor mentale. Boala...citeste mai mult

 • Teste screening recomandate femeilor

  Generalitati Testele screening sunt realizate in scopul depistarii anumitor afectiuni inca din stadiile incipiente. Acestea sunt recomandate femeilor gravide, persoanelor care au un istoric familial incarcat - cazuri de cancer, diabet si alte boli cronice - si tuturor...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter