Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Spermicid

Contraceptiv local care actioneaza distrugand spermatozoizii.
Spermicidele se prezinta sub forma de creme, de ovule sau de bureti. Aceste substante pot, de asemenea, sa fie folosite ca agenti de ungere pentru unele tipuri de prezervative masculine.

Indicatii si contraindicatii - Spermicidele sunt utilizate mai ales in cazuri de raporturi sexuale neregulate sau de contraindicatii ale pilulei. Folosirea lor nu se concepe decat in asociere cu un prezervativ sau, in cazul cremelor, cu o diafragma. Ele sunt contraindicate in caz de hipersensibilitate la diferite produse.

Mod de intrebuintare - Eficatitatea spermicidelor depine de buna lor utilizare. O crema spermicida trebuie sa fie plasata in fundul vaginului, cu ajutorul unei pere de cauciuc sau cu o seringa, inaintea fiecarui raport sexual cu penetrare masculina. Este necesar sa se repete aplicatia la fiecare nou raport. cremele spermicide au o actiune imediata. Buretii sunt pusi cu degetele in fundul vaginului, in contact cu colul uterin. O data amplasati, buretii asigura o protectie imediata care dureaza 24 ore.
Efectul contraceptiv este inhibat de sapunuri si de numeroase antiseptice. Doar o toaleta externa, cu apa curata, este acceptabila in primele 6 pana la 9 ore care preced aplicarea si imediat dupa raportul sexual.

Efecte nedorite - O senzatie de arsura sau o iritatie pot sa se manifeste la unul sau la celalalt dintre parteneri insa reactiile alergice locale sunt rare.

Citeste si

Arhiva
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter