Clickmed
programare rapida la medic

Beriglobin

Vaccinuri si vaccinari Mucozita
Intrebare postata de monicutamonicuta cu 13 ani in urma

Buna ziua am si eu o nelamurire am facut rost de beriglobin din germania si am o nelamurire: cum se administreaza, si daca sunt riscuri.? mentionez ca acest vaccin ii este necesat copilului meu in varsta de 2 ani si 8 luni.va rog sa imi dati un raspuns. a mai folisit cineva beriglobin?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Beriglobin"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

ina (acum 13 ani)

afla mai ulte din prospect sau discuta cu specilistii //sfatulmedicului.ro/medicamente/beriglobin-p-solutie-injectabila_16572

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Google (acum 13 ani)

Beriglobin p, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila 1 ml contine proteina umana 160 mg, imunoglobuline minim 95%, anticorpi pentru virusul Hepatitei A minim 100 UI; cutie x 1 f. x 2 ml


Indicatii:
Profilaxie pentru: hepatita A, inaintea expunerii la sursa de contaminare sau in 2 saptamani de la expunere; pojar sau reducerea efectului infectiei cu virusul pojarului, pentru persoanele care nu au depasit cu o saptamana perioada expunerii cand nu poate fi adm. Ig specifica pojarului. Terapia mucozitei radiogenice. Substitutie in: sindromul deficientei primare sau secundare a anticorpilor rezultata din sinteza incompleta a anticorpilor hipogammaglobulinemie tranzitorie prelungita in special in cazul sugarilor nascuti prematur.


Doze si administrare:
Profilaxia Hepatitei A: Calatorii in zone endemice: pentru o durata mai mica de 3 luni, 0,02 ml/kg, iar pentru o durata mai mare 0,06 ml/kg. Pentru persoanele in contact cu pacienti ac***a Hepatita A: 0,02 ml/kg in cazul unei expuneri prelungite, injectarea trebuie repetata dupa 6-8 saptamani. Profilaxia pojarului: 0,25 ml/kg, in cazul in care expunerea s-a incheiat cu mai putin de o saptamana inainte 0,05 ml/kg in cazul copiilor cu dereglari imune expuoi la pojar. Terapia mucozitei radiogenice: La inceputul terapiei 10 ml, dupa 2 zile 5 ml si dupa alte 2 zile 5 ml. Substitutia in sindromul deficientei anticorpilor 0,66 ml/kg la fiecare 3-4 saptamani, cu o doza dubla la inceputul terapiei. Hipogammaglobulinemie trecatoare prelungita: in special in cazul sugarilor nascuti prematur - 5 ml la interval de 4 saptamani pana cand valorile de IgG ating nivelul normal pentru varsta respectiva. Produsul se injecteaza incet, doar intramuscular (muschi fesier). In cazul in care sunt necesare doze mari este recomandabila administrarea lor in etape divizate. Aceasta este valabila in cazul dozelor mai mari de 2 ml pentru persoane pana la 20 kg si a dozelor mai mari de 5 ml pentru persoane ce depasesc greutatea de 20 kg.


Contraindicatii:
La pacientii cu trombocitopenie severa sau orice forma de dereglare de coagulare in cazul careia este contraindicata adm. intramuscular Hipersensibilitate la produsele continand Ig analoga, in special in cazul pacientilor cu deficienta IgA si prezenta simultana a anticorpilor pentru IgA.


Atentionari:
Pacientii trebuie tinuti sub observatie cel putin 20 de minute dupa administrare. A nu se injecta intravascular. O injectie intravasculara poate cauza simptome asemanatoare starilor de soc in special in cazul sindromului deficientei anticorpilor. De aceea se recomanda ca pistonul seringii sa fie retras inaintea injectarii pentru a se verifica daca varful acului nu a strapuns un vas de sange. In urma administrarii Ig este necesar un interval de cel putin 3 luni inaintea folosirii vaccinurilor parenterale cu virusi vii (ex.: oreion, pojar, rubeola si vaccinurile combinate corespunzatoare, ca si vaccinul pentru varicela). Nu este necesar un interval intermediar in cazul urmatoarelor vaccinuri: vaccinuri cu virusi vii pentru administrare pe cale bucala (ex: impotriva poliomielitei, a febrei tifoide); vaccinuri continand agenti patogeni inactivati (ex.: gripa, TBE, rabie, tuse convulsiva, vaccinuri HIB) sau vaccinuri toxoide (ex.: difterie, tetanus si vaccinurile combinate corespunzatoare). Cand se efectueaza teste pentru anticorpi, trebuie sa se ia in considerare cantitatea de Ig administrata, durata de timp dintre adm. Ig si sensibilitatea metodelor de testare.


Reactii adverse:
Pot sa apara dureri locale si sensibilitate pe suprafata injectata. Ocazional, cresterea temperaturii, reactii cutanate si frisoane. in cazuri foarte rare s-au observat ameteli, stari de voma, indispozitie, dureri de cap si dificultati respiratorii, ca si reactii cardiovasculare si reactii lergice/anafilactice. in cazuri izolate, simptome ajungand pana la stari de soc, pot sa apara daca produsul este adm. intravascular. in cazul adm. produselor medicale preparate din plasma umana sau sange nu pot fi excluse in totalitate bolile infectioase datorate transmiterii agentilor infectiosi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.