Coronavirus Update

Cancer colon

Intrebare postata de DanaBG cu 6 ani in urma - 8 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Tratamente cancer

Buna ziua, tatal meu in varsta de 71 de ani a fost operat in urma cu o luna cu diagnostic : Tumora maligna unghi splenic al colonului, ocluzie intestinala prin tumora de unghi splenic al colonului, tumoreta mezenterica . Diagnosticul histopatologic este: adenocarcinom cu grad redus de diferentiere histologica, ce infiltreaza tot peretele colic, cu infiltrarea si ruperea seroasei si produce metastaze in mezenter. Nu produce metastaze in cei 3 limfonoduli mezenterici, 4 limfonoduli pericecali si nici in cei 4 limfonoduli pericolici prelevati. pT4aN0M1a DUKES MAC D Cod 8140/3. V-as ruga daca puteti sa-mi spuneti cat este de grav si daca puteti sa-mi dati un sfat pentru un eventual tratament naturist pentru ca tatal meu este slabit si are foarte des diaree apoasa in ultimele zile ceea ce ma nelinisteste ac***a in vedere ca s-ar putea sa inceapa chimioterapia si nu stiu cum va rezista.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

Buna ziua!

Pentru hranire folositi suplimentele NUTRIDRINK (pe perscriptie medicala, trebuie sa-l primiti gratis)
Daca doriti o consultatie prin email, va rog sa-mi trimiteti fisele medicale la adresa: [email protected]

-----------------------------------

dr. Toth Noemi
medic primar oncolog
[email protected]
Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Tratamente cancer.

Inscrie-te aici!
DanaBG (cu 6 ani in urma)

multumesc foarte mult, am trimis acum pe email documentele

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

V-am trimis un raspuns pe email!

-----------------------------------

dr. Toth Noemi
medic primar oncolog
[email protected]
Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Stimata doamna,

Pentru acest stadiu tatal dvs are indicatie de chimioterapie adjuvanta timp de 6 luni dupa operatie. Tipul de tratament este stabilit de medicul oncolog dupa ce vede pacientul.

In legatura cu diareea, aceasta poate fi de 2 feluri: infectioasa sau datorata rezectiei colonului. Pentru a exclude infectia intestinala trebuie facute niste analize din scaun (examen bacteriologic, coprocultura). Daca mecanismul de producere al infectiei este dat de rezectia colonului, asta din pacate e mai greu de tratat, uneori imposibil. Ar fi bine sa va adresati pentru aceasta problema unui medic gastroenterolog care ar putea sa va recomande un tratament care sa mai diminueze frecventa scaunelor si sa le mareasca consistenta.

Din pacate un tratament naturist eficient eu nu stiu si de aceea nu va pot da un sfat pentru acest lucru. Insa va pot sfatui sa mergeti cat mai repede la un medic gastroenterolog pentru a evita aparitia deshidratarii.

Puteti beneficia de consultul medicului gastroenterolog si la noi in Clinica Gral Medical

Medic specialist oncologie

Spitalul OncoFort

Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) Nr. 79-91, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.323.00.00

www.oncofort.ro
Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DanaBG (cu 6 ani in urma)

multumesc mult !

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DanaBG (cu 6 ani in urma)

Vineri tatal meu a facut analizele de sange.Puteti sa-mi spuneti ce indica valorile care nu sunt in limite ? :
Homoglobina (HGB) 13.4 g/dl (14-17,5 g/dl)
Hematocrit (HCT) 39% (45-52%)
Hemoglobina eritrocitara medie (MCH) 29.5 pg (30-35 pg)
Monocite % 12.30 % (3-7%)
Uree serica 53.2 mg/dl (17-49 mg/dl)
Calciu seric 10.33 mg/dl (8.8-10.2 mg/dl
Gama glutamil Transefaza (GGT) 30 U/I (2-30 U/I)
LDH 178 UI/I (200-400UI/I)
Markeri tumorali
CEA (Antigen carcinoembrionar) 0.79 ng/ml (

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
DanaBG (cu 6 ani in urma)

Markeri tumorali
CEA 0.79 ng/ml (

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Buna ziua,

Desi markerul tumoral, CEA-antigen carcinoembrionar, este in parametrii normali, interpretarea clinica se poate face doar in cadrul unei consultatii ac***a la dosar si restul informatiilor medicale.

Va asteptam!

Medic specialist oncologie

Spitalul OncoFort

Str. Traian Popovici (fosta Unitatii) Nr. 79-91, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 021.323.00.00

www.oncofort.ro
Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.