Coronavirus Update

Mă poate ajuta cineva cu interpretarea rmn-ului ?

Intrebare postata de Utilizator11610449554 cu 6 luni in urma - 0 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Hernie de disc

Accentuare a lordozei lombare fiziologice.
Fara modificari de aliniament in plan sagital a corpilor vertebrali de la T9 la S3.
Reducere in inaltime a corpilor vertebrali L3, L4 si L5 la nivel posterior.
Amprente discale la nivelul contururilor paltourilor vertebrale adiacente discurilor T12-L5.
Discrete modificari degenerative de tip edematos( tip Modic I)la nivelul platourilor vertebrale adiacente discului L5.
Pensare posterioara a spatiilor intervertebrale L4-L si L5-S1.( in special L5).
Reducere a intensitatii semnalului discului L5 in ponderatia T2- deshidratare discala.
La nivel L3-L4 se vizualizeaza un debord discal L3 circumferential asimetric ce ingusteaza usor ambele neuroforamene impreuna cu modificarile degenerative de la nivelul masivelor articulare interapofizare, cu contact disco-radicular la L3 bilateral intraforaminal; posterior, debordul discal L3 amprenteaza fata anterioara a sacului dural.
La nivel L4-L5 se vizualizeaza un debord discal L4 circumferential asimetric ce ingusteaza usor ambele neuroforamnene impreuna cu modificarile degenerative de la nivelul masivelor articulare interapofizare cu contact disco-radicular L4 bilateral intraforaminal; posterior, debordul discal L4 comprima fata anterioara a sacului dural si are traiect tangent la ambele radacini L5 la emergenta din sacul dural.
La nivel L5-S1 ; pe fondul unui debord discal L5 circumferential asimetric ce ingusteaza usor ambele neuroforamene impreuna cu modificarile degenerative marginale vertebrale si cu cele de la nivelul intraforaminal, se vizualizeaza o protuzie discla L5 posterioara medico-laterala( stanga >>dreapta) ce comprima radacina S1 stanga in sacul dural si care are traiect tangent la ambele radacini S1 la emergenta din sacul dural.
Con medular proiectat posterior la nivel T12, cu semnal RM normal.
Minime modificari de semnal RM de tip edematos la nivelul ligamentelor interspinoase L2-L3, L3-L4, L4-L5, L5-S1.

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.