Coronavirus Update

AITA - Asociatia pentru Interventie Timpurie in Autism

Intrebare postata de Membrucorneliaandrei4 cu 7 ani in urma - 0 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Autism

IntrebareBeneficiile terapiei la AITA (Asociaţia pentru Intervenţie Timpurie în Autism)

“Viziunea AITA este o lume in care toate drepturile copiilor cu autism sunt respectate.”

De ce un părinte ar alege AITA, centrul de excelenţă pentru terapie timpurie in autism?
• AITA are ca domeniu de activitate interventia terapeutică timpurie, pentru copii intre 18 luni si 6 ani.
• Într-un cadru armonios şi organizat la standarde internationale, echipa de specialişti din domeniul psihologiei, logopediei, kinetoterapiei, psihoterapiei şi asistenţei sociale, este pregătită să ofere un sistem terapeutic personalizat şi complet pentru copiii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist sau cu alte tulburări de dezvoltare.
• Dincolo de eticheta de specialist, ei se fac cunoscuţi pentru implicarea şi desăvârşirea cu care lucreaza zilnic pentru a îmbunătăţi viaţa unui copil, cu tot ce presupune aceasta: socializare, cogniţie, autonomie personală, motricitate grosieră şi fină, echilibru senzorial, limbaj şi comunicare.
• Toate aceste arii de dezvoltare devin obiectivele echipei şi sunt incluse într-un plan terapeutic atent structurat şi modelat pe nevoile fiecărui client.
• Intervenţia terapeutică constă în programe ce lucrează pe toate ariile de dezvoltare afectate. În vederea stabilirii unor obiective este necesară evaluarea iniţială ce face introducerea într-o exemplificare cât mai clară a paşilor ce urmează să fie parcurşi în viitor dar şi în întâlniri periodice cu familia.
• Analiza comportamentală aplicată (ABA), Sistemul de comunicare prin pictograme (PECS), Logopedia, Kinetoterapia, Art-terapia, Terapia ocupaţională, Cursurile de chitară, Grupurile de generalizare şi socializare, Informarea şi consilierea familiei prin şedinţe periodice , Grupuri de suport , workshop-uri şi cursuri de conştientizare şi informare adresate părinţilor,specialiştilor şi cadrelor didactice, Evaluarea periodică sunt serviciile cu care această organizaţie neguvernamentală , înfiinţată în anul 2008 , face obiectul activităţii desfăşurate.
• Scopul acestor servicii îmbracă un obiectiv major-acela de a-l susţine pe copil în drumul pe care îl parcurge în integrarea la grădiniţă şi nu în ultimul rând acela de a face echipă cu tot sistemul familial şi social din care face parte. Împreună ei fac posibil succesul unei dezvoltări armonioase şi de calitate.
• Activitatea AITA, include şi servicii oferite familiilor din străinătate stabilite în România, în limba engleză sau spaniolă.
Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism,
Bucuresti, www.autism-aita.ro, [email protected]

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.