Coronavirus Update

Masajul prostatic raspuns medic

Afectiuni prostata
Intrebare postata de Quber cu 11 ani in urma

Buna ziuna, am 20 de ani,
am probleme cu erectia, si probleme cu mictiunea -> ma concetrez prea mult pina se porneste jetul ,am facut un USI la prostata si am prostata marita 40x28, m-am adresat la medicu sexopatolog, dupa care mi-a facut un tuseu rectal cu extragere de lichid prostatic, rezultatele testului au aratat 2-3 leucocite, mi-a recomandat medicamante si masaj prostatic, nu as vrea sa efectuez acest masaj prostatic, vreau sa intreb trebuie sa ma adresez la urolog sau poate si sexopatologul sa rezolve acesta probleme, masajul prostatic este obligatoriu de facut ? cu medicamente nu se poate rezolva problema ?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (36)

Iuli (acum 11 ani)

Ar fi bine sa te adresezi cat mai curand unui urolog si de asemenea sa scapi de idei preconcepute. De ce sa nu faci masajul prostatic, daca te-ar ajuta? Consulta intai totusi un urolog si cat mai repede.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

vizita la urolog obligatorie, nu prea inteleg ce inseamna prostata marita atat timp cat nu vi s-a calculat cubajul prostatei. masajul prostatic nu face rau atat timp cat nu exista suspiciunea unei prostatite.pentru antrenamentul prostatei , intarirea muschiului pubococcigian, pentru erectii mai bune, incercati exercitiul Kegel. este ieftin , fara medicamente, eficace. si foarte important, il puteti face oriunde si oricand.

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni prostata.

Inscrie-te aici!
dan (acum 11 ani)

PT DL DR NICOLOCI .
CE ROL POATE AVEA MASAJUL PROSTATIC LA O PROSTATITA BACRERIANA ? POATE FACE RAU SA BINE ? SI CUM ? VA MULTUMESC

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

in cazul prostatitei (dovedita bacteriana si nu ca inflamatorie simpla - atentie deci la determinarile de laborator!) tratamentul este centrat pe antibioterapie si antiinflamatoare. un masaj prostatic nu poate ajuta eficient la reducerea inflamatiei.daca incercati ameliorarea jetului urinar, trebuie aplicat rapid tratamentul medicamentos.

perjaru danut (acum 11 ani)

cum se face masajul prostatic

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
elena (acum 10 ani)

se trage o manusa pe index si se introduce in rect ,,dupa care cu miscari circulare se maseaza toata suprafata prostatica

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
florin (acum 9 ani)

Buna elena.....faci masaj prostatic din punct de vedere medical,sau experienta ta e din carti citite.cu respect florin

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21560718605 (acum 3 ani)

acest masaj poate sa il faca cineva singur si nu neaparat de catre cineva . cine este nebunul care sa mearga la o persoana straina si sa ii bage degetul in anus? Sunt obiecte speciale cu care fiecare poate singur s aisi maseze prostata si nu e nevoie de degetul altei persoane străine , căreia mai trebuie s aii dai si un pumn de bani !

Utilizator21563318190 (acum 2 ani)

vorbesti p***ai ,stimularea trebuie sa o faca cineva nu poti sa gasesti pozitia necesara sa poti sa ajungi la ea tu cel in cauza.E ca si cum un caine vrea sa-si prinda coada cu dintii si se invarte ca un apucat dupa varful cozii.E hilar cum gandesti.Tu bravezi

dan (acum 11 ani)

multumesc pt raspuns .
da , la mine e prostatita bacteriana . initial a fost o infectie urinara cu e coli . apoi cu klebsiella . acum fac tratament cu antibiotice si movalis de 3 luni , dar simptomele nu au cedat decat partial . cand nu iau antibiotece infetia revine .
cand si cum se poate opera prostata inflamata de infectie ?
ma gandesc cametoda cu vaporizare este mai eficace decat TURP . ce parere aveti ?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

nu se opereaza. nu in perioada inflamatorie, in timpul unei evolutii bacteriene. daca, si numai daca se produce abcesul prostatic (rar dar posibil), doar in acest caz se intervine prin drenaj.tratamentul antibiotic tintit este solutia. aveti urocultura cu antibiograma ? aveti o echografie prostatica recenta? sau ati efectuat macar un consult urologic simplu cu tuseu rectal?

dan (acum 11 ani)

am facut si tuseu rectal . prostata e mica ca dimensiuni . dar ce am citit in limba engleza se poate intampla ca dimensinea sa fie normala si prostatita sa existe . / de asemenea am vazut tot in engleza ca ei opereaza aceste prostatite daca nu cedeza in 6 luni. pe ecografie si urografie se vad calculi circa 5- 7 mm. .
eu am facut , ce e drept cu pauze 2 ani de interferon pt vhc . acum am viremia e 0 dar am ptostatita contactata la sfarsitul perioadei de interferon , plus abces anal neoperat dar evacuat sub anestizie. acesta din urma nu a mai recidivat. si acesta trebuie operat prin febuarie. momentan nu mai deranjeaja .
pe 12 iunie 2010 cand mai aveam 2 injectii de intreferon am descoperit infectie cu e coli . am tratat o 11 zile cu cu augmentin . la 8 zile dupa antibiotic am urocoltuta . negativ . apoi am mai facut din proprie intitativa gentamicina . in timpul tratemnetului am abservat ca urinam mai greu . am zis ca e nefrotoxicitate desi aveam dureri mari de veziv\\\\\\\\ca si greutati mari de urinare .
apoi pe 4 aug ac urocultura a stabilit : infectie urinara cu klebsiella pnumoniae .
la fundeni la eco mi s a zis ca a fost atins si rinchiul drept .
de atunci am luat cam 2 luni levofloxacina, 10 zile cefort , si 20 zile zinnat . , bactreia fiind sensibila la toate acestea . vineri 11 noiembrie am facut o noua urocultura dupa 4 zile de pauza la antibiotice . luni o sa iau rezultatul .
acum iau din nou levofloxacin activas , prostatoprotect , biotics , vit e , prostamol uno , si proscar . urinez destul de des , beau 3-4 l de lichide . nopatea urinez 1-2 ori cateodatra 800 ml odata !! dar mereu 400 ml la o urinare noapte .. posibil sa fie reflux uretro vezical prin presiune .. !? nu am facut cistografie .
ce ma sfatuiti ...?
eu am citit ca in sua se mai si opereaza / daca nu cedea la antibiotice . in alta ordine de idei cat timp as mai putea sa iau antibiotic ?
ma gandesc ca doar operatia de indepartate completa a prostatei ar aduce sanse de vindecare cat de cat . dupa drenaj cred ca ar recidiva .. asa cum se intampla la abces anal .
mentionez ca am 48 de ani , si ultimele analize sunt : trombocite 220 000, lleucocite 3000 , hemog 14.5 , tgp 35 , creatinina 0.8 , uree 20 , glicemie 86 , psa 0.4 !! valori normale dupa standardele lab . cu leucocitel am avut mereu problema ca erau mici . de aceea am facut un tratam combinat intreferon cu neupogen .
ca simptome precizez urinari dese , durere dupa vezicala sau pubiana dupa raport sexual . acum vad ca aceste durerei apar si dispar si fara raport sexual . de asemenea ma am rare arsuri in zona dintre anus si testicule . acum de 2 zile si o usoara jena de spate ..
pe urografie singura prob ar fi o usoara ptoza drp.
ma gandesc la o operatie de indepartare totala cu laser(vaporizare) . am citit canu da sindrom tur si nici sangerare prea mare . drenajele asa cum am vazut pe aici recidiveaza . de ex la mine drenajul de la abcesu anal nu a revidivat. imbunatatirea e semnificartiva , nu mai doare dar am rams cu o jena pe care o simt la palpare . medicul chirurg proctolog mi a spus ca se va opera prin feb - martie . deci tot indeoartatea e solutia ..
majoritaea urologilor la care am fost mi au zis ca nu se opereaza . eu nu prea ma pricep .
dar dc un adenom marit si complicat cu INEFECTIE SE OPEREAZA SI PROSTATITA NU ?
CE RISCURI AR FI ? am inrteles ca pielonefrita .. sau septicemia.. eu deja am facut o .!!
de fapt si pe situl referitor la prostatita sfatulmedicului.ro se spune ca indepartarea prostatei ar putea aduce vibdecare ...
ce sfaturi imi dati ?
va multumesc f mult pt timp

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

din start regret ca nu am anticipat evolutia foarte complicata a afectiunii (lor) dvs. asa cum vad eu situatia, solutii antibiotice nu prea ar mai fi, ati cam epuizat cam tot arsenalul de medicamente active in infectiile urinare , inclusiv de origine iatrogena (medicala).cel mai rau lucru pentru dvs ar fi in acest moment internarea intr-o clinica urologica de la noi.piocianicul este la orice pas, oricata antisepsie s-ar practica. acum pare logica dorinta dvs de a "scapa" de tesutul prostatic ce va produce atata suferinta si complicatii.insa nu cred sincer ca veti gasi un urolog la noi sa va opereze in starea actuala.pericolul raspandirii la distanta a unei astfel de infectii care pare mai curand cronica, este de luat in consideratie. numarul mic de leucocite nu va avantajeaza, rinichii se apara greu la infectii, aveti si un focar cu potential septic in vecinatate, deci , sincer, situatia nu este prea roza.
nu mai incercati tratamente antibiotice fara antibiograma. decizia tratamentului cu gentamicina a fost gresita. ati "tras" cu antibiotice puternice (cefortul este foarte activ) si apoi levofloxacin, zinnat...practic ati cam epuizat lista celor care sigur fiunctioneaza in infectii urologice , chiar si cu germeni mai putin comuni , ca in cazul dvs (si orientarea dupa antibiograma sigur este corecta).
daca aspectul material nu este o problema, va recomand sa incercati o clinica de specialitate din strainatate. nu sunt neaparat mai buni ca noi, insa, va reevalueaza de la zero, cu analize si investigatii actualizate si, uneori asta face mai mult decat o idee nobila insa nepusa in practica.
multa sanatate !
ps. daca puteti postati toate analizele de sange si urina pentru a fi comentate, pentru ca nu sunt asa sigur ca sunteti in stadiul de pielonefrita. septicemie, cu atat mai putin.

dan (acum 11 ani)

VA MULUMESC PT RASPUNS .
CREDETI CA ABCESUL ANAL DE CARE AM SUFERIT AR AVEA VREO INFLUENTA ASUPRA INFECTIEI URINARE . SAU AR PUTEA MICROBII DIN ACEST ABCES SA MIGREZE IN TRACUL URINAR ?
INTRADEVAR PT O CLINICA DIN AFARA NU AM BANI . DAR CE PARERE AVETI DE O CLINICA PARTICULARA DE LA NOI CARE FACE SI OPERATII ? MA GANDESC CA TOTUSI ACESTEA SUNT TOTUSI MAI PROFESIONESTE . AM VAZUT CA ASA CEVA EXISTA LA CLUJ , TIMISOARA . OARE SUNT SI IN BUC ?
SEPTICEMIE NU AM . TEMERATURA VARIAZA INTRE 35.5 SI 36.7 CEL MAI DES 36.2 , CRED CA ASTA E UN SEMN BUN . INSA DIAGNOSTICUL DE PIELONEFRITA PARE CORECT .
MAINE CRED CA E GATA REZULTATUL DE LA UROCULTURA ..
O ZI BUNA.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

clinici bune sunt peste tot in orasele mari, insa nu puteti bate atata drum doar pentru o parere. abcesul anal sigur are o influenta foarte mare, se produce bacteriemia de tranzit, adica , mai pe romaneste, germenii pot "migra" prin peretii tubului digestiv catre organele urinare. trebuie asanat acel focar. daca primiti urocultura, postati rezultatul.daca aveti si alte analize de sange, la fel.

dan (acum 11 ani)

azi am rezultatul UROCULTURII de la o pOliclinica . este steril . maine iau de la 2 a . amandoua facute vineri .
sa vedem .
dr CARE A FACUT EVACUAREA SUB ANESTIZIE A ABCESULUI ANAL , CARE E CHIRURG LA FUNDENI MI A ZIS CA NU SE OPEREAZA IN PERIOADA DE ACTIVITATE SI , CA CEL MAI BINE PRIN FEBRUARIE MARTIE . AR EXISTA RISCUL DE RECIDIVA . SI DIN CE AM VAZUT PE SITE LA AJORITATEA RECIDIVEAZA CARE OPEREAZA IMEDIAT , SI AU ACEA UMFLATURA . ACUM EU, NU MAI AM ACEA UMFLATURA SI DUREREA , CARE ESTE DOAR O JENA SE SIMTE DOAR LA PLAPARE .
LA MINE ESTE ABSCES PERIANAL INTRASFINCTERIAN SITUAT IN PARTEA DIN SPATE , ADICA POSTERIOR PRODUS DATORITA UNEI FISURI ANALE SUPRAINFECTATE . MENTIONEZ CA IN 2007 CAND NU AVEAM ABCES ABCES ANAL , DAR NICI NU FACEAM INTERFERION AM DE 2 ORI LA INTERVAL DE 6 LUNI INFECTIE CU E COLI TRATATE USOR CU 10 ZILE DE CIPRINOL SI UROVAXOM . APOI AU URMAT 1 AN DE ALFAFERONE CU VIREMIE 13000 SI UN AN DE PEGASYS CU VIREMIE 0 DUPA 3 LUNI . MA SI MIRAM CUM IN 2 ANI NU AM FACUT IAR INFECTIE URINARA.. DAR AM FACUT LA SFARSIT . ! FARA A MAI SOCOTI UN ABCES LA UNGHIE PT CA MI AM TAIT O IN CARNE , UNU PE PIELE -SCROTAL PT CA M AM RAS IN ACEA ZONA SI O MICA PMEUMONIE IN PERIOADA CU GRIPA PORCINA CAMD LA BABES AU UITAT SA MI EXUDATU CA ERA NOAPTE . NOROC CA MI AU DAT TAMI FLU !! CAND AM AVUT CELE 2 ABSCESE NU AM INTRERUPT INTERF CA AU TRECUT REPEDE DAR LA PNUMONIE DA .!
AM FOST TRIMIS SI LA PUNCTIE MEDULARA TOT LA FUNDENI IN TIMP CE FACEAM INTERF CA AVEAM LEUCOCITELE MICI . DOCTORA - TOT DE LA FUNDENI MI A ZIS CA NU AM BOALA DE SANGE SI SA MA BUCUR . IN SCHIMB A FACUT FEBRA MUSCULARA DIN CAUZA OASELOR TARI !!
TOT IN TIMPU TRATAMENTULUI CU PEGASYS MI S A DESCOPERIT O TUMORA PE FICAT CU DIAMTRUL 28 MM . DUPA RMN S A STABILT A FI HEMANGIOM CARE NU S A MARIT .
STIAM DE RISCURI DAR AM ZIS CA NU CONTEAZA SI CA CESTA O FI PRETUL
IINCA O DATA VA MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR , SI VREAU SA VA INTREB CE ANUME ANALIZE DE SANGE AR FI UTILE SA VI LE SPUN . AM UN DOSAR INTREG . INCLUSIV FIBRO TEST PROSPAT. FIBROZA FICATULUI A REGRESAT DE F 2 IN 2007 LA F1 IN OCTOMBRIE 2010 !!
DE ASEMENEA TIN SA VA INTEB DACA STITI O CLINICA PARTICULARA CARE OPEREAZA CU PLASMA SAU LASER PROSTATA IN BUCURESTI .
CU STIMA SI MULTUMIRI , DAN

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ioan (acum 11 ani)

urinez de 3-4 ori pe noapte ,nu am jet . urinez greu ,
acestea sint simtomele ,ma poate sfatui cineva de specoalitate?
multumesc anticipat

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

cel mai probabil este vorba de o hipertrofie de prostata (marirea in volum a prostatei). trebuie sa vizitati un medic urolog pentru o echografie de prostata. dupa determinarea volumului si aprecierea structurii , primiti tratament (medicamentos sau indicatie chirurgicala)
multa sanatate !

damian albu (acum 11 ani)

D-nule dr. ma chinuie prostata de circa un an jumate, am fost la multe controale pana acum, iar in septembrie am facut o interventie TUMT la Cluj, dupa aceasta interventie m-am simtit din ce in ce mai rau, imi este foarte greu sa intiez urinarea, este ca un fel de ezitare mai lunga, adica trebuie sa astept ceva timp pana iese afara. Pana a face acel TUMT nu aveam dureri si usturimi de nici un fel, ci doar urinam foarte des.
Locuiesc in Italia , am fost de cateva ori la urolog aici , dar nu mi-au dat decat antidepresive in doza mica pentru calmarea spasmului muscular. La ultima ecografie prostata a iesit un pic marita, si inflamata. PSA ul e mereu in limite , 0,50-0.80 pentru varsa mea de 41 ani. Dr. Pesce de aici din Milano a zis dupa o ecografie transrectala ca gatul vezicii ar fi obstructionat si mi-a dat alfablocant Omnic, dar tot fara rezultat. Am mai citit pe forumul lor italian si vad ca medicii de aici au o adevarata obsesie cu gatul vezicii urinare. Daca e asa , de ce dr Lucan de la Cluj care mia facut si cistoscopie inainte de ami face TUMT, nu mia gasit nimic la vezica?
Am incercat cu aproape orice, de la ceaiuri de pufulita si ghimpe luate pe termen lung si pana masaj prostatic. Acum am gasit pe internet un aparat de fizioterapie prostagym ceva care arata ca o macara mai mica cu care se agata penisul si cu care se fac tractiuni . Am vorbit cu vanzatorul si se lauda ca a vindecat sute de pacienti, as cumpara asa ceva, dumniavoastra ce parere aveti? Am dat de un site www.prostatita-cronica.ro in care sunt cativa care spun ca le-a facut mai mult rau decat bine, nu stui ce sa mai cred.
Va multumesc si va doresc sanatate !

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristinel (acum 11 ani)

Damian imi pari bine ca ceri parerea unui medic, eu am cumparat deja de la el si nu am fost multumit, lam c***aut cu 150 dupa ce am dat pe el 500 di euro. dr doctor poate sa vada pe saitul www.prostatita-cronica.com si un film in care se arata exact genul de exercitii. Mie nu mio facut bine dieloc dar as vriea sa vad si parerea unui medic urologic.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.