specii ciuperci otravitoar
Cat timp raman in corp ciupercile halucinogene?
Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog
Ce sunt ciupercile halucinogene Ciupercile halucinogene, cunoscute drept “ciuperci”, sunt un tip de ciuperci ce contin psilocibina, un compus halucinogen. Durata de timp in care aceste ciuperci raman in organismul unei persoane care le consuma depinde de numerosi factori, inclusiv taria ciupercii, doza, dar si de corpul fiecarui individ in parte. Adesea, oamenii consuma ciuperci halucinogene in scop recreativ sau in cadrul diferitelor ritualuri. Compusii lor halucinogeni pot induce efecte intense, chiar pe termen lung. Aceste efecte pot dura cateva ore, fara a sti dinainte care este momentul in care efectul va inceta. Factori similari pot juca, de asemenea, un rol in durata de timp pana la debutul efectului, tot acestia putand influenta aparitia compusilor in cadrul testelor anti-drog. Cat timp raman in organism? Compusii regasiti in ciuperci sunt metabolizati la nivel renal, intre acestia regasindu-se si psilocibina, ingredientul principal responsabil pentru efectele... [continuare]
Generalitati Ciupercile medicinale si extractele din fungi sunt folosite la nivel mondial pentru combaterea cancerului si pentru sporirea raspunsului imun al organismului. peciile de ciuperci, precum Lentinula edodes (shitake), Grifola frondosa (maitake), Ganoderma lucidum (mannentake) si Cordyceps, sunt folosite de milenii intregi in scop medicinal, in anumite parti ale Asiei. Proprietatile ciupercilor medicinale Cercetatorii au confirmat potentialele proprietati anticancerigene, antivirale, antiinflamatorii si hepatoprotectoare ale ciupercilor medicinale, care se remarca prin continutul de polizaharide si beta-glucani, constituenti activi principali, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului. In lume, exista peste 100 de specii de ciuperci utilizate in scop terapeutic. Acestea contin proteine, aminoacizi, vitamine, minerale si multe alte microelemente active, ajungand sa fie agenti adjuvanti in terapiile complementare ale multor afectiuni. Ciuperca Ganoderma... [continuare]
Simptome In Romania exista aproximativ 50 de specii de ciuperci otravitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute) iar numarul acestora creste de la an la an datorita mutatiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscatori. Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia, astfel: - cu perioada de incubatie scurta - cazuri in care simptomele apar in minim 15 minute si maxim 3 ore de la consumul ciupercilor si se manifesta prin: hipotensiune arteriala, halucinatii, tulburari nervoase, abundenta salivatiei, lacrimare, pupila micsorata, dureri abdominale, scaderea frecventei cardiace, tegumente umede [continuare]
Generalitati In Romania exista aproximativ 50 de specii de ciuperci otravitoare (din cele peste 4000 de specii de ciuperci cunoscute) iar numarul acestora creste de la an la an datorita mutatiilor genetice, fenomen foarte derutant chiar pentru cunoscatori. Simptome Simptomele intoxicatiei cu ciuperci se clasifica in functie de perioada de incubatie a tipului de ciuperci care provoaca intoxicatia, astfel: - cu perioada de incubatie scurta - cazuri in care simptomele apar in minim 15 minute si maxim 3 ore de la consumul ciupercilor si se manifesta prin: hipotensiune arteriala, halucinatii, tulburari nervoase, abundenta salivatiei, lacrimare, pupila micsorata, dureri abdominale, scaderea frecventei cardiace, tegumente umede - cu perioada de incubatie lunga (ciuperca alba, buretele viperei, etc) - s [continuare]
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin o serie de nutrienti, unii dintre acestia fiind un real suport terapeutic. Spre exemplu, conform unor studii de laborator, anumiti compusi din ciuperci au capacitatea de a anihila proliferarea celulelor tumorale. Unele specii de ciuperci actioneaza favorabil asupra unor boli, contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral. Mai mult, asigura o digestie eficienta, sunt foarte bune pentru cresterea imunitatii, scad riscul de boli cronice de la nivelul intestinului si diminueaza riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer, precum cel de san si cel de colon. Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitamine si minerale continand vitamina B1, B2, B6, acid folic dar si minerale precum: potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier si fosfor. Beneficiile ciupercilor pentru organism • Regleaza sistemul digestiv si previn constipatia . F [continuare]
Generalitati Ciuperca piciorului (denumita si „piciorul de atlet” intrucat apare frecvent la sportivii ce utilizeaza incaltaminte ocluziva in salile de antrenament) este o afectiune a pielii piciorului, de cauza micotica. Exista trei tipuri de micoza a piciorului, fiecare afectand regiuni diferite ale pielii piciorului si manifestandu-se in mod diferit. Cauze Ciuperca piciorului (Tinea pedis, „piciorul de atlet”) este o infectie a pielii piciorului produsa de o ciuperca. Agentii cauzali incriminati cel mai des sunt: • Trichophyton mentagrophytes cauzeaza tipul vezicular de tinea pedis si tipul interdigital; • Trichophyton rubrum cauzeaza forma keratozica („in mocasin”) de tinea pedis. Aceasta ultima forma este foarte dificil de tratat. Ciuperca se contracteaza cand organismul vine in contact cu ciuperca si aceasta incepe sa creasca la nivelul pielii, in stratul cutanat superior sau pe suprafata acestuia. Ciupercile cresc cel mai bine in locurile calde si... [continuare]
Ce este Amanita Muscaria? Amanita muscaria (muscarita) este originara din emisfera nordica, dar se gaseste si in unele zone din Africa de Sud, America de Sud, Australia si Noua Zeelanda. Amanita muscaria este consumata rar in scop recreational. Se foloseste atat in ritualurile shamanilor, cat si de catre populatia din Siberia. Ce contine? Cea mai importanta toxina nu este muscarina, ci acidul ibotenic si produsul sau de decarboxilare muscimolul. Acestia pot fi considerati inruditi structural cu 2 neurotransmitatori majori ai SNC, acidul glutamic si respectiv GABA . De altfel, muscimolul este un agonist puternic al GABAA, consecinta fiind deprimarea sistemului nervos central. Intoxicatia acuta Intoxicatia survine in urma ingestiei deliberate de Amanita muscaria pentru a obtine efecte psihoactive, simptomele aparand in 20-180 minute. In acest caz apar somnolenta si vertijul, urmate de buna dispozitie, cresterea activitatii motorii, tremor, agitatie si... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista o multitudine de soiuri de ciuperci dintre care multe sunt otravitoare. Cu toate acestea, exista destule tipuri care pot fi consumate, fara nici o teama. Ciupercile pot fi recoltate din mediul natural, pot fi cultivate la in gradina sau pot fi cumparate din comert. Valori nutritionale Valorile nutritionale ale ciupercilor variaza in functie de soiul acestora. In general, o ceasca de ciuperci fripte are urmatoarele valori nutritionale - calorii - 43 - grasimi - 0 g - sodiu - 4 mg - carbohidrati - 7 g - proteine - 3 g La aceeasi cantitate de ciuperci, doza zilnica recomandata de vitamine si minerale este - tiamina 6% - riboflavina 14% - niacina 17% - B6 8% - acidul folic 3% - acid pantotenic 12% - fier 3% - magneziu 4% - fosfor 10% - potasiu 8% - zinc 6% - cupru 7% - mangan 10% - seleniu 8% Beneficiile ciupercilor Gratie continutului scazut de calorii, ciupercile pot ajuta la prevenir [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter