dulap consumabile cod 1200mt
Beneficii ale consumului de peste si fructe de mare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Crabii, crevetii, calamarii si caracatitele, somonul sau codul sunt adevarate surse de vitamine (A, B12, D, E), minerale (fosfor, iod, potasiu) si uleiuri de peste. In plus, pestele este unul dintre cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi Omega-3, avand rolul de a preveni o multitudine de afectiuni, de aceea este indicat sa consumati cel putin o data pe saptamana peste si fructe de mare. Beneficiile consumului fructelor de mare - Daca sunt consumate cu regularitate, fructele de mare pot reduce riscul producerii unui atac de cord. - Acestea au un puternic efect antioxidant. Mai mult, sunt studii care sustin ca au si efect anticancerigen, prevenind cancerul de colon. - Zincul regasit in fructele de mare ajuta la stoparea caderii parului, iar calciul contribuie la mentinerea unei danturi sanatoase. - Crevetii au efect antiinflamator si anticancerigen. - Bogat in iod, fosfor si [continuare]
Consumul redus de fibre - 6 riscuri pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Fibrele si beneficiile lor Fibrele sunt o parte esentiala a oricarei diete. Este important sa se consume in fiecare zi fibre, pentru mentinerea starii de vitalitate si a nivelului crescut de energie. Consumul redus de fibre si riscurile pentru sanatate Din pacate majoritatea oamenilor nu consuma atatea fibre cat recomanda specialistii: 20-25 grame pe zi. Desi fibrele pot fi adaugate la orice dieta prin suplimentele de vitamine, cel mai bine este sa fie obtinute prin consumul de alimente sanatoase: fructe, legume si cereale integrale. Iata cateva riscuri pentru sanatate care pot fi intalnite in urma consumului redus de fibre: Constipatie Chiar daca dietele cu un nivel scazut de fibre nu sunt singura cauza a constipatiei, aceasta este o cauza principala care poate fi usor corectata. Disfunctiile la nivelul sistemului digestiv determina aparitia respiratiei urat mirositoare, lentoare si stare de somnolenta, nivelul de energie scade, apar crampele si starea generala... [continuare]
Riscurile consumului de alcool de catre femei
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Exista peste 100 de studii care au demonstrat ca exista o serie de riscuri implicate de consumul de alcool de catre femei. Unul dintre acesta si cel mai important ar fi declansarea cancerului de san. De asemenea, s-a subliniat legatura dintre consumul de alcool si aparitia altor boli cum ar fi: cancerul hepatic, de colon, pancreas, stomac, gat, laringe, esofag si pulmonar. In cazul multora dintre aceste boli riscul aparitiei lor a crescut o data cu consumul exagerat de alcool: pana la trei-patru bautri pe zi, dar in cazul altor boli, chiar si cantitati scazute de alcool pot avea efecte nocive. Printre factorii care influenteaza declansarea cancerului se numara si obiceiurile sau stilul de viata din adolescenta sau tinerete.Cancerul nu se formeaza peste noapte. Expunerea repetata la alcool pe o perioada lunga de timp poate provoca l [continuare]
Consumul de alcool poate altera auzul
Autor: SfatulMedicului
Cercetatorii britanici au descoperit ca alcoolul poate altera auzul, in picnicpal cand este vorba de a distinge sunete de o conversatie. Studiul realizat pe un lot de 30 de voluntari a descoperit ca, cu cat participanii la studiu consumau mai mult alcool, cu atat auzul lor scadea. Auzul de frecventa joasa (necesar pentru deosebirea unei conversatii) a fost cel mai afectat. Este bine-cunoscut faptul ca alcoolul imbunatateste nivelul de toleranta la zgomot al oamenilor. [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala , Medicina de familie , Ecografie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter