Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

supa de cartofi cu afumatura

Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri?

Ce contin cartofii prajiti de la renumitele fast-food-uri?

Actualizat la data de: 24 Septembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Cartofii prajiti de la binecunoscutele fast-food-uri sunt departe de a fi simpli cartofi. S-a descoperit ca acestia contin 19 ingrediente. Ce preferati intre cartofii prajiti acasa si cei de la fast-food? Sigur veti alege a doua varianta! Ei bine,o firma a publicat lista ingredientelor. Este importanta o precizare, si anume ca reteta poate varia de la o tara la alta, in functie de recomandari si de exigentele agentiilor de siguranta a alimentelor. Produsele folosite in fast-food-uri Dintre acestea, cateva sunt destul de nocive pentru sanatate: Cartofii – de calitate indoielnica de cele mai multe ori. Uleiul de sofranel – acest ulei contine Omega 6 si putin Omega 3 sau el lipseste. Absenta Omega 3 poate cauza inflamari si poate provoca aparitia mai multor boli. Prezenta Omega 6 in acest ulei mareste riscul inflamator. Acidul citric (E330) – la baza, acidul citric este prezent in mod natural in corpul uman si in lamai. sunt firme care nu... [continuare]

Cat de periculosi sunt cartofii prajiti?

Cat de periculosi sunt cartofii prajiti?

Actualizat la data de: 05 Octombrie 2022

Autor: SfatulMedicului

Generalitati O serie de studii sustin ca alimentele prajite, inclusiv cartofii prajiti, sunt daunatoare pentru sanatate. Mai mult, desi legatura dintre consumul de alimente prajite, obezitate si bolile de inima este stiuta, un studiu publicat la inceputul verii 2017 este primul care subliniaza o posibila legatura intre consumul cartofilor prajiti si riscul de deces. Astfel, studiul sustine ca cei care consuma cartofi prajiti mai mult de doua ori pe saptamana prezinta un risc mult mai ridicat de moarte prematura decat cei care consuma cartofi prajiti doar ocazional. Concret, raportul a inclus 4.440 de persoane, cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani, care au fost inscrise intr-un studiu care s-a raportat la modalitatile de prevenire si tratare a osteoartritei genunchiului. Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Clinica si Educatie in Medicina din Padova, Italia, au urmarit participantii pe o perioada de opt ani. Acestia au fost chestionati in legatura cu dieta lor,... [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)