omega 3 ulei peste 500 mg
Dr. chadi muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: cum tratam endometrioza?
Dr. Chadi Muheidli
Medic primar obstetrica-ginecologie
La nivel mondial, peste 200 de milioane de femei sufera de endometrioza, una dintre cele mai grave afectiuni ginecologice la varste reproductive. “Boala femeilor neiubite”, cum este cunoscuta popular endometrioza, este raspandita si in tara noastra. Estimativ, peste 500.000 romance sunt diagnosticate cu aceasta boala. Ce este endometrioza? Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Endometrioza se caracterizeaza prin dezvoltarea tesutului care acopera peretii interni ai uterului (n.r. - endometru), in afara acestuia, si anume, la nivelul ovarelor, al trompelor uterine, al peretelui abdominal, al vezicii urinare, al intestinului. Endometrioza este o patologie benigna, insa este o afectiune debilitanta. Cum se manifesta? Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie: Pe langa dezvoltarea tesutului endometrial in zonele din jurul sau, endometrioza prezinta o serie de simptome deloc de neglijat. Din cauza ca mucoasa nu se dezvolta in interiorul... [continuare]
Beneficiile apei asupra detoxifierii ficatului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Detoxifierea ficatului se numara printre cele mai importante beneficii ale apei asupra organismului. O hidratare corespunzatoare este esentiala pentru eliminarea toxinelor din organul supranumit bucataria corpului, cu peste 500 de functii complexe. Dupa ingestia alimentelor, acestea sunt prelucrate in tubul digestiv si metabolizate pana la forma nutrientilor diferentiati, care sufera o serie intreaga de transformari inainte sa ajunga la tesuturile beneficiare. Adaugarea sucului proaspat de lamaie intr-un pahar de apa plata stimuleaza procesul detoxifierii ficatului, cea mai importanta cale prin care toxinele sunt evacuate din corp. Rolul apei in functionarea ficatului Organismul este constituit in proportie de 67%-70% din apa, de aceea numeroase probleme de sanatate survin pe fondul deficientei in acest compus esential. In afara de beneficiile aduse diverselor tesuturi, organe si sisteme, apa sustine si sanatatea ficatului. Apa este responsabila pentru... [continuare]
am 37 ani,lucrez ca sofer..zilele astea am fost trimis de la serviciu sa fac anumite analize...toate au iesit bune ,numai la ficat ceva valori mai mari de 55 u/l si ce m-a speriat a fost colesterolul 282 mg/dl,iar trigliceride 1090 mg/dl -am intrat imediat pe internet,deoarece inca nu am putut consulta un medic pt ca e sambata si am gasit diferite pareri...un articol spunea ca valori foarte mari ar fi peste 500 la trigliceride..am citit si ce sunt trigliceridele ,ca habar nu aveam pana acum si cateva sfaturi in ce priveste alimentatia... -cu ceva timp inainte ,sa fie vreo doi ani de atunci..la fel mi-au iesit valorile mari (ficat) -medicul de familie mi-a spus ca probabil din cauza meseriei de sofer,a stresului si oboselii au iesit valorile mai mari...mi-a da t pe timp de o luna unmedicament STATINE,sper ca nu gresesc denumirea,sa i-au cate trei pe zi si regim... apoi mi-am reluat vechile obiceiuri alimentare,gandindu-ma ca a fost ceva de moment.. - acum insa ma c-am pune pe... [continuare]
Zece minciuni sfruntate ce sunt vehiculate in mod obsesiv de mijloacele mass-media despre gripa porcina si vaccinurile impotriva virusului H1N1 Motto: "Reporterii sunt intocmai ca niste papusi. Ei doar raspund intotdeauna la comenzile acelora care, din umbra, trag sforile" - Lyndon Johnson, fost presedinte SUA Mass-media pe aceasta planeta este atat de aservita elitei francmasonice mondiale si asa-zisilor iluminati care conduc din umbra lumea, din pacate catre un adevarat dezastru planetar, incat ea face fara rusine si in mod slugarnic aproape orice pentru dezinformarea unui public adesea nestiutor si naiv, care inghite cu credulitate orice. Interesele financiare ale marilor companii farmaceutice (care, culmea, apartin in numar mare chiar unor francmasoni de rang inalt sau membrilor gruparii criminale Bilderberg) au intotdeauna prioritate. Mass-media contribuie din plin, la ora actuala, la raspandirea in randul maselor credule a gogosilor mediatice infricosatoare cu privire... [continuare]
mama mea are trigliceridele peste 500,colesterolul in valori normale si glicemia la fel.la ce doctor ar trebui sa merg,stiu ca riscul este mare si vrem sa facem tot ce ne sta in putinta sa ajungem la valori normale,mentionez ca mama mea are 68 ani [continuare]
Buna. Am si eu nevoie de un sfat. Nepoata mea de 5 ani a avut 2 "episoade" de urticarie. In urma analizelor, cel putin in prima faza, s-a constatat ca ar avea hepatita. Dupa investigatii mai amanuntite la un spital din Cluj, s-a concluzionat ca fetita nu avusese de fapt nici un fel de hepatita, dar in ambele cazuri transaminazele au avut valori de peste 500. La alte investigatii, in urma biopsiei la ficat, s-a pus diagnosticul de glicogenoza. Insa dupa un control amanuntit si alte analize ale sangelui, doctorul specialist in glicogenoza a concluzionat ca fetita nu se incadreaza in nici un tip al glicogenozei. Precizez ca fata nu are absolut nici un simptom: este dezvoltata fizic si psihic corespunzator varstei. Singurul lucru este aceste tranzaminaze. Acum, valorile sunt doar putin peste limitele superioare dar nu mai stim incotro sa o apucam sa aflam un diagnostic. Ce ne sfatuiti? Stam mereu cu frica si gandul ca din nou aceste transaminaze vor creste la valori exagerat de mari si... [continuare]
Ce beneficii ne ofera suplimentele cu omega 3 si omega 6
Dr Alexandra-Elena Bolohan
Medic rezident medicina de familie
Ce sunt acizii grasi Acizii Omega 3 si Omega 6, precum si Omega 9, sunt cu totii acizi grasi importanti in dieta zilnica. Acestia au fiecare anumite beneficii pentru sanatate, insa este important sa obtineti un echilibru bun intre acestia, in special intre Omega 3 si Omega 6. Dezechilibrul acizilor grasi din dieta zilnica poate contribui la o varietate de boli cronice. Acizii Omega 3 Acizii grasi Omega 3 sunt grasimi polinesaturate si nu pot fi sintetizati in organism, fiind numiti si grasimi sau acizi grasi esentiali. Omega 3 este un acid gras specific regasit in peste, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alegerea pestelui gras ca sursa primara de Omega 3, introdus in dieta de cel putin 2 ori pe saptamana. In functie de structura lor chimica, exista mai multi acizi grasi Omega-3, insa cei mai cunoscuti sunt: • Acidul eicosapentanoic sau EPA : functie principala in reducerea inflamatiei • Acidul docosahexanoic sau DHA: acesta constituie pana la 8%... [continuare]
Generalitati Nu exista niciun secret in faptul ca uleiul de peste poate reduce inflamatiile si are efecte pozitive asupra sistemului digestiv. Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca, beneficiile uleiului de peste pot include cresterea densitatii osoase, arderea grasimilor si imbunatatirea sanatatii creierului. In continuare, sunt prezentate o serie de avantaje importante de care puteti profita in urma utilizarii uleiului de peste. Beneficiile oferite sanatatii de catre uleiul de peste - Protejeaza impotriva cancerului - Acizii grasi Omega 3 din uleiul de peste pot ajuta la prevenirea a trei dintre cele mai frecvente forme de cancer - mamar, de colon si de prostata. Acizii grasi Omega 3 impiedica transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase. Acest proces are loc prin inhibarea dezvoltarii celulelor anormale, fapt ce cauzeaza apoptoza celulelor canceroase. - Lupta impotriva astmului - Persoanele care sufera de probleme respiratorii, cum ar fi astmul, ar trebui... [continuare]
buna ziua! as vrea sa stiu cum se poate urma un tratament cu pastile din ulei de peste. ce parti negative ar avea acest tratament. multumesc [continuare]
Beneficiile uleiului de peste asupra sanatatii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Uleiul de peste este unul dintre cele mai frecvent consumate suplimente alimentare. Este bogat in acizi grasi Omega-3, necesari pentru sanatatea umana, dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural. Uleiul de peste este grasimea sau uleiul extras din tesutul pestilor grasi precum heringul, tonul, hamsiile si macroul. Acesta poate fi extras si din ficatul altor pesti, cum este cazul uleiului din ficat de cod. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda consumarea a 1-2 portii de peste pe saptamana. Acest lucru se datoreaza faptului ca acizii grasi Omega-3 din peste ofera multiple beneficii pentru sanatate, inclusiv protectie impotriva anumitor boli. In cazul unui consum redus de peste, suplimentele de ulei de peste pot ajuta la obtinerea dozei necesare de Omega-3. Aproximativ 30% din uleiul de peste este alcatuit din acizi grasi Omega-3, in timp ce restul de 70% este format din alte grasimi. Uleiul de peste neprelucrat contine si vitaminele A si... [continuare]
Pestele ca aliment: beneficii si riscuri
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina D si seleniu, au un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Pestele si sanatatea inimii Exista dovezi puternice ca includerea in alimentatie a pestelui sau a uleiului de peste ajuta la mentinerea sanatatii inimii si vaselor de sange. O analiza a mai multor studii indica faptul ca introducerea in dieta pe parcursul unei saptamani a 60-90 grame de peste gras (somon, hering, macrou, ansoua sau sardine) reduce cu pana la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inima. Pestele, ca parte a alimentatiei, poate lupta impotriva bolilor de inima in mai multe moduri. Grasimile omega-3 din peste protejeaza inima impotriva dezvoltarii tulburarilor de ritm cardiac. Acestea ajuta la... [continuare]
Beneficii ale consumului de peste si fructe de mare
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Crabii, crevetii, calamarii si caracatitele, somonul sau codul sunt adevarate surse de vitamine (A, B12, D, E), minerale (fosfor, iod, potasiu) si uleiuri de peste. In plus, pestele este unul dintre cele mai sanatoase si benefice alimente pentru organismul uman. Este bogat in grasimi saturate, proteine si acizi grasi Omega-3, avand rolul de a preveni o multitudine de afectiuni, de aceea este indicat sa consumati cel putin o data pe saptamana peste si fructe de mare. Beneficiile consumului fructelor de mare - Daca sunt consumate cu regularitate, fructele de mare pot reduce riscul producerii unui atac de cord. - Acestea au un puternic efect antioxidant. Mai mult, sunt studii care sustin ca au si efect anticancerigen, prevenind cancerul de colon. - Zincul regasit in fructele de mare ajuta la stoparea caderii parului, iar calciul contribuie la mentinerea unei danturi sanatoase. - Crevetii au efect antiinflamator si anticancerigen. - Bogat in iod, fosfor si [continuare]
Consumul de peste poate ajuta la sanatatea inimii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Acizii grasi Omega-3 care se gasesc in peste sunt buni pentru sanatatea inimii. Pentru persoanele ingrijorate pentru sanatatea inimii – indiferent daca vor sa le evite sau au deja o afectiune pe care cauta s-o amelioreze – consumul uneia sau a doua mese de peste pe saptamana poate reduce cu o treime riscul de deces prin infarct miocardic. Este cunoscut de mai mult timp faptul ca grasimile nesaturate care se gasesc in peste, numiti acizi grasi Omega-3, par sa reduca riscul de deces prin afectiuni cardiace. De multi ani exista recomandarea ca oamenii sa consume acizi grasi Omega-3 cel putin de doua ori pe saptamana, dar exista si oameni preocupati de faptul ca prezenta mercurului si a altor metale grele in pestele oceanic ar contrabalansa beneficiile pentru sanatate ale inimii. Totusi, cand e vorba de o inima mai sanatoasa, beneficiile consumului de peste depasesc eventualul risc reprezentat de expunerea la contaminanti. Ce sunt acizii grasi Omega-3 si de ce... [continuare]
Ce efecte are uleiul de peste asupra sanatatii mintale?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Uleiul de peste este un supliment popular pe baza de suplimente extrase din pestii grasi cum ar fi: sardinele, hamsiile, macroul si somonul. Uleiul de peste contine in principal doua tipuri de acizi grasi, care sunt cunoscute pentru beneficiile lor de sanatate a inimii si a pielii: - Acidul eicosapentaenoic (EPA) - Acidul docosahexaenoic (DHA) Cu toate acestea, uleiul de peste are, de asemenea, un impact incredibil asupra creierului, mai ales atunci cand vine vorba de pierderea usoara a memoriei si depresia. Ce sunt acizii grasi Acizii grasi din Omega-3 sunt grasimi polinesaturate, responsabile pentru majoritatea beneficiilor asupra creierului si a sanatatii mintale datorate uleiului de peste. Uleiul de peste contine in principal doua tipuri de acizi grasi omega-3 – EPA si DHA. Acesti doi acizi grasi sunt componente ale membranelor celulare si au functii antiinflamatorii puternice in organism. Ele sunt, de asemenea, bine cunoscute pentru rolul lor critic in... [continuare]
Cum sa introduceti mai mult peste in alimentatia intregii familii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Medicii nutritionisti incurajeaza consumul frecvent de peste, in cel putin doua portii saptamanal. Alimentatia intregii familii poate deveni mult mai sanatoasa cu ajutorul acestui tip de carne cu proprietati unice pentru organism. Pestele nu trebuie sa lipseasca din niciun regim alimentar, datorita vitaminelor, mineralelor si nutrientilor esentiali pe care ii contine. Exista cateva metode prin care puteti sa suplimentati aportul de peste in alimentatia intregii familii, recomandate de specialistii in nutritie. Beneficiile consumului regulat de peste Carnea de peste este unul dintre cele mai sanatoase alimente pentru organismul uman, fiind cea mai importanta sursa de acizi grasi omega-3, proteine si alte grasimi sanatoase, despre care s-a demonstrat stiintific ca previn numeroase afectiuni si imbatranirea prematura, protejeaza tesutul cutanat si asista procesul de slabire. - Prevenirea hipertensiunii . Grasimile esentiale omega-3 din pestele gras (somonul,... [continuare]
Generalitati Alimentatia bogata in acizi grasi Omega-3 contribuie la mentinerea sanatatii inimii, creierului, a sistemului circulator, scade riscul de inflamatii si amelioreaza starile depresive. Acizii grasi Omega-3 se gasesc si in alimentele de origine vegetala, dar si in cele de origine animala, insa corpul uman nu ii poate produce. Cea mai importanta sursa o reprezinta pestele gras, iar in peste se gasesc cei trei acizi - DHA, EPA si ALA. Principalele alimente care contin o cantitate mare de acizi grasi esentiali Omega-3 sunt pestii (somon, sardine, hering, ton si hamsii), dar si uleiul de krill. O sursa pretioasa de acizi DHA este galbenusul. Semintele si uleiul de in contin o cantitate mare de acid gras ALA, inclusiv semintele de dovleac, de mac si susan contin Omega-3, dar in cantitate mai mica. Este important de retinut ca atunci cand din alimentatie lipsesc aceste grasimi polinesaturate, ne putem confrunta cu: diminuarea procesului de crestere, leziuni ale ficatului... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter