nestle piure jambon cu morcovi si orez
Generalitati Piuria este o conditie caracterizata de prezenta in urina a unui numar mai mare de celule albe, decat in mod normal. Concentratia ridicata de leucocite poate fi depistata in urma unor analize ale urinei. Exista mai multe explicatii pentru nivelul ridicat de celule albe din urina. Cauzele pot fi multiple si diferite. Piuria poate fi constatata in urma unor analize de laborator, de obicei, realizate pentru depistarea unor boli de natura urologica, multe dintre acestea reprezentand infectii ale tractului urinar. Piuria indica de obicei prezenta bacteriilor in tractul urinar inferior sau superior. Acestea cauzeaza o reactie inflamatorie a mucoasei tractului urinar, in zona in care sunt prezente. Care este diferenta dintre piurie sau puroiul din urina si o infectie a tractului urinar Diferenta dintre aceste doua conditii este adesea imposibil de stabilit fara un test microscopic. In primul rand, trebuie exclusa posibilitatea existentei altor infectii, cum ar fi cele cu... [continuare]
De ce sunt importanti morcovii in alimentatie si ce beneficii aduc
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Morcovii, denumiti stiintific Daucus carota, fac parte din familia legumelor radacinoase alaturi de patrunjel, pastarnac, marar, chimen etc si sunt consumati in intreaga lume, datorita gustului dulce si proprietatilor nutritive importante. Exista peste 100 de specii de morcovi la nivel global, care variaza de la nuanta portocaliu intens, pana la mov, galben sau alb. Cel mai frecvent, este consumata radacina morcovului, insa frunzele sale sunt si ele comestibile. Morcovii contin in proportie de 88% apa, 7% zahar, 1% proteine, 1% fibre, 1% cenusa si 0,2% grasimi. Fibrele din morcovi sunt constituite, in cea mai mare parte, din celuloza. Alte substante furnizate de aceste legume sanatoase sunt glucoza, xiloza si fructoza. Gustul dulceag se datoreaza acidului glutamic si altor aminoacizi, precum acidul lactic, acidul glicolic, acidul fenolic si acidul succinic (acid butandioic sau chihlimbar). Din prisma valorii lor nutritive, 128 de grame de morcovi... [continuare]
Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Orezul brun detine o serie intreaga de beneficii pentru sanatate, fiind recomandat de medicii nutrionisti in detrimentul orezului alb. Diferenta dintre aceste doua cereale nu consta doar in culoare, ci si in calitatile nutritionale oferite de fiecare in parte. In timp ce orezul alb este mai apetisant si mai pufos prin gatire decat orezul brun, cel din urma recupereaza teren din prisma impactului pe care il are asupra sanatatii. Orezul brun este forma integrala a cerealei, fiindu-i indepartat doar stratul superior prin macinare. Prin urmare, acesta pastreaza intreaga cantitate de fibre si germeni, partile cele mai bogate in nutrienti vitali. Orezul alb este cereala care si-a pierdut prin macinare taratele si germenii de orez, fiind mai sarac in fibre si nutrienti. Acesta trece printr-un proces complex de rafinare, care inlatura stratul de aleuron, bogat in uleiuri esentiale (ce determina orezul integral sa rancezeasca mai repede decat cel alb,... [continuare]
Am o propunere in ce priveste suplimentul arterin orez rosu
Ar trebui sa treceti la contraindicatii ,cazul in care persoanele au hemoroizi.Eu am luat Arterin orez rosu,si la fiecare defecatie,hemoroizii au sangerat.Am oprit tratamentul,am facut o pauza de 2-3 zile ,si am reluat Arterin,a revenit sangerarea la nivelul hemoroizilor..Va rog sa treceti in prospect si aceasta reactie adversa.Eu mai am 2 cutii cu cate 90 de pastile,ce pot face cu ele? [continuare]
Dr. veronica maria morcov
Spitalul clinic de urgenta pentru copii MARIA SKLODOWSKA CURIE [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter