beneficiile detoxifierii
Infiltratiile cu ozon
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Ce sunt infiltratiile cu ozon Infiltratiile cu ozon, numite si ozonoterapie sau terapia cu ozon, sunt o forma de tratament alternativ cu scopul de crestere a cantitatii de oxigen din organism prin introducerea ozonului in interiorul corpului. Beneficiile acestui tip de terapie includ tratarea mai multor afectiuni, printre care se numara si cancerul, SIDA si scleroza multipla. Studiile stiintifice au demonstrat ca ozonul, introdus corect in organismul uman in serii repetate, inactiveaza virusurile, bacteriile, fungii, protozoarele si carcinoamele din celulele bolnave. Cum functioneaza ozonoterapia Infiltratiile cu ozon sunt folosite de ani buni de mii de medici din Germania care sustin, in sute de studii stiintifice si clinice, ca acestea pot anihila virusul HIV si alte virusuri, inclusiv celulele cancerigene. Atunci cand o celula bolnava este analizata din punct de vedere electrochimic, primul lucru care o diferentiaza de celulele sanatoase este invelisul de proteine, cu un... [continuare]
14 alimente indispensabile unei diete sanatoase
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Discutiile despre alimentele cu adevarat benefice si indispensabile unei diete sanatoase sunt tot mai frecvent purtate de specialisti si prezentate publicului larg. Motivul este lesne de inteles, cata vreme rata obezitatii si a afectiunilor in care hrana de proasta calitate joaca rol central au crescut in mod alarmant si au inceput sa ameninte pana si viitorul generatiilor tinere. Copiii si adultii deopotriva sunt afectati de era alimentelor nocive, vandute in ambalaje frumos colorate in supermarket, care ascund o lista completa de E-uri periculoase sau controversate. Fast-food-ul si prajiturile de cofetarie sunt intotdeauna alegeri preferentiale in fata legumelor si a fructelor, intrucat sunt mai accesibile din toate punctele de vedere. Printre multele tentatii, oare mai stim care sunt alimentele indispensabile unei diete cu adevarat sanatoase Nutrientii necesari unei alimentatii echilibrate Paleta larga de optiuni in aria nutritiei face dificila... [continuare]
Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Dieta oamenilor este constituita in cea mai mare parte din alimente alcaline si alimente acide. Primele dintre acestea sunt considerate benefice starii de sanatate, intrucat neutralizeaza elementele nocive pentru organism si protejeaza impotriva aparitiei bolilor grave, precum cancerul. Alimentele alcaline regleaza pH-ul organismului, contribuie la pierderea in greutate si la prevenirea multor afectiuni specifice vietii moderne (artrita, diabetul etc.). Ce indica pH-ul organismului In linii mari, pH-ul masoara cat de alcalin sau acid este organismul nostru. Astfel, un pH egal cu 0 arata ca organismul este complet acid, pe cand un pH de 14 indica faptul ca este in totalitate alcalin. Un pH de 7 este considerat a fi neutru. Un corp sanatos nu este 100% alcalin sau 100% acid. De pilda, stomacul are in mod ideal un pH de 1,35 - 3,5, intrucat trebuie sa fie mai acid, pentru o digestie corespunzatoare. Pe de alta parte, sangele trebuie sa fie mai degraba alcalin,... [continuare]
Generalitati Efectele uimitoare ale lamailor in timpul gatitului demonstreaza cat de multe proprietati unice au aceste citrice despre care egiptenii din Antichitate credeau ca sunt singurul remediu impotriva otravirii. In afara de contributia lor in mentinerea greutatii corporale si detoxifierea organismului, lamaile sunt un ingredient-cheie in numeroase retete culinare, facand gatitul mai usor si imbunatatind aspectul, gustul si textura multor preparate. Lamaile ca ingredient culinar Lamaile se remarca prin proprietatile lor antibacteriene, antivirale si imunostimulatoare, datorita continutului bogat de substante benefice si nutrienti (acid citric, magneziu, calciu, vitamina C, bioflavonoizi, pectina si limonen), care intaresc imunitarea organismului si lupta impotriva infectiilor. Lamaile pot fi consumate crude, in cantitati mici, insa sunt utilizate cel mai des pentru aromatizarea multor preparate dulci sau copioase. Citricele sunt adaugate in sosuri sau folosite ca... [continuare]
Generalitati Ficatul are un rol vital pentru organism. Un ficat sanatos curata mare parte din bacteriile si toxinele din corp. Acest organ joaca un rol esential in procesul digestiei, echilibrului hormonal (regleaza nivelul de hormoni sexuali, produce estrogen, testosteron), detoxifierii si metabolizeaza proteinele, grasimile si carbohidratii, oferind organismului substante nutritive si energie. Ficatul creeaza bila care contribuie la descompunerea grasimilor, depoziteaza energie pentru organism sub forma de glicogen (care se transforma usor in glucoza in caz de necesitate) si depoziteaza si asmilieaza vitaminele (mai ales cele liposolubile), mineralele si zaharurile. Acest organ important filtreaza sangele si ajuta la eliminarea substantelor chimice nocive si a bacteriilor, regleaza capacitatea de coagulare a sangelui, creeaza proteine serice (cele care mentin echilibrul fluidelor), transporta hormonii, cum ar fi estrogenul si alte substante, ajuta la mentinerea echilibrului... [continuare]
7 alimente fermentate care fac minuni pentru organism
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Alimentele fermentate aduc beneficii importante organismului datorita continutului bogat de bacterii probiotice esentiale pentru echilibrul florei intestinale. Gustul lor intepator se datoreaza procesului de transformare a zaharurilor in compusi alcoolici, prin interventia bacteriilor sau a drojdiei. Specialistii spun ca introducerea alimentelor fermentate cat mai des in dieta zilnica are efecte pozitive asupra functionarii intregului organism, inclusiv asupra sistemului imunitar. Ce sunt alimentele fermentate Alimentele fermentate au trecut printr-un proces de lacto-fermentatie, prin care lactoza este transformata in acid lactic. Dezvoltarea lactobacililor confera un gust acru alimentului, facandu-l totodata mai usor de digerat. In acelasi timp, lacto-fermentatia are efect de conservare, produce enzime benefice, vitamine din complexul B, acizi grasi omega-3 si diverse tulpini de bacterii probiotice. Fermentatia naturala a alimentelor s-a dovedit a fi eficienta... [continuare]
Ingrediente naturale de ajutor ficatului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ficatul este un organ extrem de important fiind responsabil pentru regularizarea metabolismului si purificarea sangelui. Ficatul joaca un rol cheie pentru sanatate in general. De aceea, detoxifierea sau curatarea lui periodica este extrem de importanta pentru mentinerea sanatatii la cote bune. Uleiul de masline si lamaia, doua ingrediente pe care oricine le are acasa pot fi adevarate remedii care contribuie la eliminarea toxinelor acumulate periodic in ficat. In acest sens, se poate amesteca intr-un pahar o lingura de ulei de masline si o lingura de suc de lamaie. Preparatul astfel obtinut se bea pe stomacul gol, inainte de a lua micul dejun, timp de o luna. Efectele se vor vedea atat in curatarea ficatului, cat si a tenului, pungile de sub ochi si cearcanele fiind estompate. Beneficiile uleiului de masline • Uleiul de masline normalizeaza secretia bilei, foarte importanta in digestie. • Curata ficatul si vezica biliara de toxine intr-o perioada scurta de... [continuare]
Leurda, cel mai bun detoxifiant de primavara
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Leurda sau usturoiul salbatic, cum mai este numita, este o planta aromatica, ce se bucura de o popularitate ridicata primavara, avand o multitudine de beneficii pentru sanatate. Leurda este unul dintre cei mai puternici detoxifianti pe care ii gasim in natura. Purifica sangele, are efecte benefice asupra starilor depresive, a infectiilor si a asteniei de primavara. Aceasta este inrudita cu usturoiul, ceapa si arpagicul, calitatile sale curative fiind cunoscute inca din timpul romanilor, a triburilor germanice si a celtilor. Beneficii pentru sanatate • In stare proaspata, leurda contine din plin vitamina C , uleiuri eterice, dar si magneziu si fier. Datorita acestora, este la fel de sanatoasa precum usturoiul, fiind un bun vitaminizant si mineralizant pentru organism. • Este un adevarat leac impotriva fermentarii intestinale, a balonarilor si a durerilor asociate cu acestea. • Creste pofta de mancare si combate lipsa apetitului. • Reduce colesterolul , dar... [continuare]
Efectele uimitoare ale usturoiului consumat pe stomacul gol
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Usturoiul este unul dintre cele mai apreciate condimente in Romania si prezinta foarte multe beneficii asupra sanatatii, mai ales daca este consumat pe stomacul gol. O serie de studii arata ca usturoiul previne multe afectiuni, fiind considerat un antibiotic natural. Mai mult, daca este consumat pe stomacul gol, usturoiul este un aliat de nadejde impotriva bacteriilor care se gasesc in stomac, combate diareea, stimuleaza digestia si pofta de mancare. Usturoiul prezinta, de asemenea, si proprietati antiseptice, vermifuge, fiind chiar un antidot impotriva turbarii si a muscaturilor de vipera. Beneficii • Este un veritabil antibiotic natural. Daca este consumat zilnic, previne virozele si gripele. Usturoiul combate infectiile, lupta impotriva germenilor, elibereaza sinusurile si bronhiile. Mai mult, potrivit unor cercetari, un miligram de usturoi are aceeasi putere ca 25 de unitati de penicilina. • Eficient impotriva streptococilor. Astfel, streptococii care... [continuare]
Lucruri pe care nu le stiai despre lapte
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Consumat cu placere de catre milioane de oameni din intreaga lume, laptele prezinta foarte multe beneficii nu numai pentru sanatate, ci si pentru frumusete. Laptele este bogat in nutrienti si vitamine, oferind doza zilnica recomandata de calciu si magneziu, fiind foarte bun pentru mentinerea unei sanatati optime a organismului. Beneficii ale laptelui mai putin cunoscute • Laptele natural este unul dintre rarele alimente in care sunt prezente toate elementele nutritive de baza, intr-o proportie optima: proteine (3-3,5%), glucide (4-5%) si lipide (3,5-4,5%), dar si mineralele indispensabile vietii. De preferat este sa nu-l fierbeti, deoarece prin fierbere acesta isi pierde enzimele esentiale. • Persoanele care beau lapte zilnic au mai putine probleme stomatolgice , fiindca laptele are si rolul de a reduce aciditatea din zona bucala, in felul acesta amanand aparitia tartrului. Mai mult, mineralele din lapte, mai ales calciul si fosforul, proteinele si grasimea... [continuare]
Telina - proprietati care te vor face sa o consumi mai des
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Telina este considerata un aliment minune, iar proprietatile sale benefice pentru sanatate sunt recunoscute de mii de ani. Frunzele de telina pot fi consumate crude, in compozitia salatelor de cruditati, avand un aport important de vitamina A pentru organism. Radacina de telina este o sursa importanta de vitamina B1, B6 si C. In plus, telina mai contine si acid folic, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fier, sodiu, dar si aminoacizi. Telina este un aliment de elita pentru cei care vor sa slabeasca, datorita continutului foarte mare de fibre. Telina este considerata un adevarat adjuvant in caz de edeme, litiaza renala, bronsite cronice, astm, sterilitate, hipertensiune arteriala, obezitate, stari febrile, chiar si in cazul unor degeraturi. Beneficiile terapeutice ale telinei • Adjuvant in infectiile bacteriene . Uleiurile volatile din telina au un efect puternic antibiotic, oferind organismului un ajutor de nadejde in lupta cu infectiile bacteriene. & [continuare]
Boli ce pot fi ameliorate la salina naturala
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Salinoterapia sau tratamentul cu aerosoli salini are o multime de beneficii pentru cei mici, dar si pentru adulti, fiind o sursa de sanatate si de prevenire sau de ameliorare a mai multor afectiuni. Tratamentele realizate cu ajutorul aerosolilor in salina au inceput sa capete renume inca din secolul al XIX-lea, pe vremea cand minerii care mergeau la munca intr-o mina cu sare nu aveau probleme pulmonare. Ce afectiuni sunt ameliorate prin salinoterapie • Printre afectiunile ce pot fi ameliorate cu ajutorul salinoterapiei putem aminti: boli din sfera ORL, rinita alergica, sinuzita, laringita, astmul bronsic, pneumonia. Sunt studii care sustin ca pacientii cu astm, dupa o cura de minimum 7 zile se simt mult mai bine, iar severitatea simptomelor sunt semnificativ reduse, la fel si crizele de astm sunt mult mai rare. De asemenea, expunerea la aerul din salina are un rol esential in stimularea eliminarii secretiilor de la nivelul bronhiilor, are loc si o reducere a... [continuare]
In ultimii ani am folosit fixativ, gel, ceara si acum imi cade parul extrem de repede. Am incetat sa mai folosesc si am trecut pe amestec de apa cu zahar (metoda bunicilor) insa nu stiu cat de benefica poate fi si asta. Doresc o opinie daca se poate despre un tratament (natural preferabil) pentru stoparea caderii si vis a vis de amestecul fantastic de apa cu zahar si ce efecte are asupra parului. [continuare]
As vrea sa stiu daca cineva a tinut vreodata acest regim si cat e de benefic.Am auzit si eu de el si am incercat sa-l tin dar nu am putut mai mult de 3 zile.A patra zi mi-a venit greata de la cereale,pur si simplu nu le-am mai putut inghiti.Sau poate cineva dintre voi poate sa-mi dea o reteta de detoxifiere,pe care bineinteles a urmat-o si a fost multumit de ea.Va multumesc [continuare]
Am rugamintea, daca cineva a folosit biostem si zeolit, a observat efecte benefice? [continuare]
Buna ziua, Ma numesc Monica, eu am diabet de tip 2 si am incercat un tratament care mi-a fost foarte benefic. Inca din prima saptamana mi-a scazut valoarea glicemiei si dupa o luna am inceput sa o tin sub control. Il recomand cu caldura si multumesc foarte mult echipei. Va scriu link-ul catre site daca doriti mai multe informatii: [url moderat de admin] O zi buna va doresc [continuare]
Buna seara. Am cateva intrebari pentru cunoscatorii acestui regim. Acum doua zile, o cunostinta de-a mea, de sex feminin, a inceput sa-l urmeze. Bineinteles, pana acum a trecut prin starile caracteristice si neplacute ale acestui regim. In a doua seara, dupa ce mancat numai orez si hrisca, a inceput sa aiba senzatii de voma si ameteli acute. A trebuit sa se aseze in pat pentru a se linisti putin. Este normal sa se intample asa ceva? Aceasta persoana sufera de probleme cu bila, din aceasta cauza avand multe interdictii la alimente. Tin sa mentionez ca fumeaza aproape un pachet de tigari pe zi, si ca fumeaza si in timpul acestui regim, si ca bea cafea, lucruri care nu sunt permise in acest regim. Ma gandesc ca din moment ce mananca doar hrisca, orez, turtite din grau, cafeaua si tigarile ii pot dauna destul de mult si ii pot crea alte probleme de sanatate. Care este sfatul dumneavoastra pentru ea? Sa continue cu acest regim? Sau sa invinga aceste vicii, si pe urma sa se apuce de el?... [continuare]
In ultimii ani am folosit fixativ, gel, ceara si acum imi cade parul extrem de repede. Am incetat sa mai folosesc si am trecut pe amestec de apa cu zahar (metoda bunicilor) insa nu stiu cat de benefica poate fi si asta. Doresc o opinie daca se poate despre un tratament (natural preferabil) pentru stoparea caderii si vis a vis de amestecul fantastic de apa cu zahar si ce efecte are asupra parului. [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Diabet si boli metabolice , Diabet si boli metabolice .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter