beneficiile anticoagulantelor anticoagulante
Beneficiile infiltratiilor in terapia afectiunilor articulare
Dr. Bianca-Maia Sablici
Medic Rezident Medicina Fizica si de Reabilitare
Ce sunt infiltratiile Infiltratia consta in injectarea unui medicament la nivelul unei articulatii sau la nivelul tesutului moale din jurul articulatiei a unei substante cu scopul principal de a ameliora durerea si inflamatia locala. Ele pot fi o solutie eficienta in cazul problemelor care produc disconfort fizic si care interfereaza cu activitatile vietii cotidiene. Cand se pot face Este foarte important ca recomandarea lor sa vina din partea unui medic specialist si, mai ales, sa fie efectuata de unul. Medicii care efectueaza cel mai frecvent infiltratii intra si periarticulare sunt cei care fac parte din urmatoarele specialitati medicale: Reumatologie, Medicina fizica si de Reabilitare, Ortopedie, Medicina Sportiva, Geriatrie. Frecvent, discutia cu un medic specialist in ceea ce priveste efectuarea unei infiltratii vine in urma incercarii efectuarii unui tratament conservator care este format din medicatie orala sau topica contra durerii si care nu a avut succes pe... [continuare]
Beneficiile renuntarii la fumat
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Fumatul este responsabil pentru o serie de afectiuni, cum ar fi cancerul, boli cronice respiratorii, boli de inima, precum si deces prematur. Atunci cand o persoana va renunta la fumat va observa rapid imbunatatiri ale starii sale fizice, de sanatate. Nivelul de oxigen din sange creste si acest lucru va imbunatati aspectul tenului si va oferi mai multa energie. Fumatul contracta vasele de sange astfel incat, dupa ce o persoana va elimina obiceiul fumatului, sangele va incepe sa circule mai usor. Fumatorii cu circulatie deficitara vor simti imbunatatirea acesteia prin faptul ca nu vor mai avea mainile si picioarele la fel de reci ca atunci cand fumau. Renuntarea la fumat este una dintre cele mai importante actiuni pe care oamenii le pot lua pentru a-si imbunatatii sanatatea. Acest lucru este adevarat indiferent de varsta lor sau de cat timp fumeaza. Cum sa va pregatiti pentru a putea renunta la fumat - Gasiti argumente pozitive care sa va sustina dorinta de a... [continuare]
Beneficiile alaptarii
Dr. Butila Liana Maria
Medic Specialist in Pediatrie
Ce este alaptarea Alaptarea este una dintre cele mai eficiente modalitati de a asigura sanatatea si supravietuirea copilului. Cu toate acestea, contrar recomandarilor OMS, mai putin de jumatate dintre sugarii sub 6 luni sunt alaptati exclusiv la san. Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Este sigur, curat si contine anticorpi care ajuta la protejarea impotriva multor boli comune ale copilariei. Laptele matern ofera toata energia si nutrientii de care sugarul are nevoie in primele luni de viata si continua sa ofere pana la jumatate sau mai mult din nevoile nutritionale ale unui copil in a doua jumatate a primului an si pana la o treime in timpul celui de-al doilea an de viata. Beneficiile alaptarii asupra copilului Cercetarile sugereaza ca alaptarea reduce riscul bebelusului tau de a dezvolta anumite boli si ajuta la construirea unui sistem imunitar puternic. Bebelusii alaptati au un risc mai mic de: •Diaree, varsaturi si enterocolita necrozanta prematura [continuare]
Beneficiile somnului din timpul zilei
Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna
Generalitati Un pui de somn, in jurul pranzului sau pe parcursul zilei, nu dauneaza nimanui; specialistii considera chiar ca acesta imbunatateste memoria. Fiecare din noi, cel putin o data pe luna dorim sa avem un pui de somn la pranz sau ne simtim atat de epuizati incat avem nevoie sa ne incarcam bateriile. Dar, nu orice somn are acelasi rezultat: Daca somnul dureaza 10 minute - Oboseala dispare si creste potentialul intelectual pentru urmatoarele doua ore si jumatate. Totusi, daca somnul este mai scurt, nu are nici un beneficiu. Daca somnul dureaza 20 de minute - In primul rand, efectele pozitive nu apar imediat, ci dupa cel putin 35 de minute dupa trezire (atat are nevoie organismul pentru a-si revenii), dar totusi ele exista: se va dubla timpul de reactie si va creste performanta sarcinilor alfanumerice. Daca somnul dureaza 30 de minute - Somnolenta dupa incetarea somnului va dura aproximativ 5 minute, dar apoi se va amplifica gradul de atentie si alerta... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Adevarul despre usturoi este usor de descoperit. Ce este interesant este faptul ca de-a lungul timpului, calitatile sale au fost confirmate. In prezent, usturoiul este considerat important gratie modului in care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Usturoiul a fost folosit inca din Evul Mediu pentru o sanatate optima. Oamenii de stiinta au descoperit noi utilizari interesante ale acestui aliment si beneficiile pe care aceasta le poate oferi. Rolul pozitiv al usturoiului pentru sanatate - Tratarea cancerului - Da, usturoiul poate ajuta inclusiv in tratarea cancerului. Studiile au aratat ca anumite substante din compozitia usturoiului, cum ar fi dialil disulfidul, au efecte veritabile in distrugerea celulelor canceroase si ajuta la dezvotlarea unui sistem imunitar puternic. Usturoiul este cunoscut pentru reducerea dezvoltarii tumorilor papilare. - Echilibrarea tensiunii arteriale - Uimitor dar adevarat. Usturoiul poate ajuta... [continuare]
Ganoderma: beneficii asupra sanatatii
Autor: SfatulMedicului
Ce este ciuperca ganoderma sau reishi Cunoscuta in special sub denumirea de "reishi", Ganoderma este o ciuperca rara, cunoscuta in Medicina Traditionala Chineza drept promotoare a vitalitatii si longevitatii. Sustinatorii sai aclama efectele miraculoase ale ciupercii in cazul slabiciunii/oboselii, mentinerii nivelului optim de colesterol si a tensiunii arteriale, combaterii inflamatiilor, conferirii de energie si forta si sustinerii sistemului imunitar. Beneficiind de o buna popularitate in randul remediilor naturiste, ciuperca este recomandata doar cu uz medicinal si nu si in bucatarie. Tipologie Exista sase tipuri de ciuperci ganoderma: - Ganoderma Lucidum (cunoscuta si sub denumirea de Reishi sau Ciuperca Rosie, este considerata ca avand cele mai multe valori terapeutice); - Ganoderma applanatum; - Ganoderma philippii; - Ganoderma tsugae; Cercetari desfasurate Conform studiilor desfasurate pe animale, ganoderma are efecte benefice in scaderea... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale papadiei
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Chiar daca multi oameni cred ca papadia (Taraxacum officinale) este o buruiana fara nici o intrebuintare, specialistii considera ca aceasta este o planta valoroasa care poate fi folosita atat ca aliment, cat si ca medicament. Papadia este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum si minerale cum ar fi fier, potasiu si zinc. Frunzele de papadie sunt utilizate la salate, sandwichuri si ceaiuri, pentru a le oferi aroma. Radacinile sunt folosite ca inlocuitori de cafea, iar florile se pot folosi la producerea vinurilor. In mod traditional, radacinile si frunzele de papadie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice. Multi oameni trateaza unele boli de rinichi, inflamatia, afectiunile pielii, arsurile stomacale si diareea, cu infuzie si ceai de papadie. Papadia in medicina traditionala chineza In medicina traditionala chineza, papadia este adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, apendicitei si unora... [continuare]
Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile oferite de condimente si mirodenii Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Condimente si mirodenii Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare ... [continuare]
Curcan vs. pui: beneficii nutritionale
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Probabil ca deja multi oameni stiu ca este important sa scada cantitatea de carne rosie si sa suplimenteze cantitatea de legume si fructe din dieta. Un rol la fel de important il au pestele si fructele de mare, pentru ca organismul sa beneficieze de un regim alimentar care sa satisfaca toate nevoile nutritive. Totusi, multe persoane se intreba care tip de carne alba este mai sanatoasa, carnea de pui sau cea de curcan. Adevarul este ca atat carnea de pui cat si cea de curcan sunt destul de sanatoase atunci cand sunt pregatite in mod corespunzator. Pentru acest lucru, trebuie sa indepartati pielea si sa mancati doar carnea, fara grasime, sa nu o prajiti in mult ulei si sa nu adaugati sosuri sau alte ingrediente cu multe calorii. Principalele diferente nutritionale dintre carnea de pui si cea de curcan Principalale diferente nutritionale dintre carnea de pui si cea de curcan de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti carnea potrivita pentru dvs:... [continuare]
Postul negru - beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Postul este o perioada de abstinenta la toate produsele alimentare daca este vorba de postul negru sau doar la anumite alimente daca este vorba de postul obsinuit. Fluidele pot fi consumate in cantitati normale pentru a satisface setea si alte cerinte fiziologice. Cand organismul este privat de alimente va avea loc o curatare sistemica a acestuia, cu exceptia tesuturilor vitale. Infometarea va interveni doar atunci cand organismul va fi nevoit sa foloseasca tesut vital pentru a supravietui. Desi proteinele sunt consumate destul de rapid in timpul postului, o persoana poate supravietui peste 40 de zile cu apa fara sa sufere vreun deficit de vitamine, minerale sau acizi grasi. In procesul de descompunere a celulelor nesanatoase sunt utilizate si conservate toate substantele esentiale din organism, intr-o maniera incredibila. Teama legata de diminuarea fibrelor musculare ca urmare a catabolismului proteinelor este nejustificata. Chiar si in... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale gutuilor
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Efectele pozitive ale gutuilor asupra sanatatii sunt mai putin cunoscute. Aceasta influenteaza in mod pozitiv functia ficatului, sistemul digestiv si ajuta la ameliorarea bolilor aparatului respirator. Intr-un singur fruct exista un depozit impresionant de vitamine (A, B, C, PP), saruri minerale, carbohidrati si fibre. Beneficii Iata care sunt unele dintre beneficiile consumului de gutui pentru sanatate: - sucul proaspat de gutui ajuta la tratarea insuficientei pancreatice. In acest scop se va bea o jumatate de pahar de suc de gutui, de trei ori pe zi. - conform studiilor, coaja de gutui contine substante antivirale care inhiba dezvoltarea de microorganisme care declanseaza hepatita A, B si C. Pentru stimularea functiei hepatice se recomanda o cura de o luna cu nectar proaspat de gutui. - gutuia imbunatateste digestia si amelioreaza diareea, hemoragiile uterine si [continuare]
Generalitati Metoda Pilates poate face diferenta pentru sanatatea dvs. fara a solicita organismul din greu. Pilates este un antrenament reconfortant pentru minte si corp. Prin imbunatatirea ritmului respirator, alinierea corecta a pelvisului si coloanei vertebrale, si prin concentrarea asupra unor miscari fluente si corecte, veti dobandi un tonus bun pentru organism. Veti invata de fapt, sa va controlati miscarile corpului. In exercitiile Pilates, se pune accent pe calitatea miscarilor decat pe numarul repetitiilor. Respiratia corecta este esentiala si ajuta la executarea miscarilor cu maxima eficienta si forta. Nu in ultimul rand, invatand cum sa respirati corect, veti reusi sa eliminati stresul. Beneficiile oferite de Pilates Echilibrati-va centrul de greutate, construiti un abdomen plat si un spate puternic. Metoda Pilates ajuta la echilibrarea centrului de greutate. Pentru ace [continuare]
Exercitiile fizice: beneficii asupra inimii si creierului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Efectuate in mod regulat exercitiile fizice pot reduce riscul bolilor de inima, accidentelor vasculare si a unor tipuri de cancer. Atat exercitiile de timp aerobic, cat si cele de forta contribuie la consolidarea starii de sanatate. In plus, exercitiile fizice pot imbunatati sanatatea mentala, au efecte pozitive asupra unora dintre cele mai importante organe ale corpului uman, inclusiv inima si creierul dar si asupra altor sisteme cum ar fi sistemul muscular si cel osos. Inima Ca si in cazul altor muschi, inima devine mai puternica pe masura ce este antrenata. O inima puternica este mult mai eficienta si poate pompa mai mult sange bogat in oxigen pentru intreg corpul, cu mai putine batai pe minut. Exercitiile regulate echilibreaza nivelul colesterolului, fapt ce ajuta la mentinerea sanatati [continuare]
Pestele ca aliment: beneficii si riscuri
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Specialistii considera ca pestele este o parte foarte importanta a unei diete sanatoase. Pestele si fructele de mare sunt importante pentru sanatate, intrucat contin un lant lung de grasimi omega-3 si sunt bogate in substante nutritive cum ar fi vitamina D si seleniu, au un continut ridicat de proteine si scazut in grasimi saturate. Pestele si sanatatea inimii Exista dovezi puternice ca includerea in alimentatie a pestelui sau a uleiului de peste ajuta la mentinerea sanatatii inimii si vaselor de sange. O analiza a mai multor studii indica faptul ca introducerea in dieta pe parcursul unei saptamani a 60-90 grame de peste gras (somon, hering, macrou, ansoua sau sardine) reduce cu pana la 36% riscul de deces din cauza unor boli de inima. Pestele, ca parte a alimentatiei, poate lupta impotriva bolilor de inima in mai multe moduri. Grasimile omega-3 din peste protejeaza inima impotriva dezvoltarii tulburarilor de ritm cardiac. Acestea ajuta la... [continuare]
Beneficiile botoxului in sindromul raynaud
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Celor mai multi dintre oameni nu le place frigul, dar pentru cei care sufera de boala Raynaud (tulburare caracterizata prin faptul ca vasele subtiri de sange de la nivelul extremitatilor sunt hipersensibile la schimbarile de temperatura), iarna poate fi un anotimp dificil. La nivel mondial zeci de milioane de oameni sunt afectati de aceasta conditie. Boala Raynaud este o afectiune caracterizata prin paloarea, cianoza si amorteala anumitor parti ale corpului, cum ar fi degetele, varful nasului si al urechilor, ca raspuns la temperaturi scazute sau stres. In cazul bolii Raynaud are loc vasoconstrictia arterelor care alimenteaza pielea cu sange, circulatia sangelui fiind limitata in zonele afectate. Alte manifestari ale bolii sunt slabiciune si diminuarea fortei musculare, scaderea capacitatii motorii si durere. Femeile sunt mai predispuse la aparit [continuare]
Generalitati Ceapa este utilizata ca ingredient in diverse preparate culinare de mii de ani, in intreaga lume. Productia mondiala de ceapa este in continua crestere astfel incat in prezent, ceapa este una din cele mai des cultivate legume dupa rosii. Exista mai multe varietati de ceapa: rosie, galbena, alba, verde si fiecare are propria sa aroma, unica - de la intensa la usoara. Ceapa poate fi consumata cruda, fiarta, prajita, uscata sau coapta. Aceasta este de obicei folosita pentru aroma sa in salate si se amesteca in diverse feluri de mancare. Ceapa face parte din familia liliaceae, aceeasi familie ca si usturoiul, prazul, arpagicul, salotul. Exista peste 600 de soiuri de ceapa, care se intalnesc in toata lumea. Proprietati Ceapa este caracterizata prin continutul ei bogat in tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei si producerea de compusi care duc la iritarea si... [continuare]
Generalitati Fructele copacului Noni cunoscute si sub numele de morinda, fructe de branza, sau dude indiene, se gasesc in Asia dar si in alte regiuni din intreaga lume (India, Polinezia, Tahiti). Noni este o sursa bogata de fibre si carbohidrati. Fructele sunt alimente sanatoase si au un continut ridicat de proteine. Pulpa fructului nu are grasimi si este utilizata pentru prepararea sucului de noni in care se regasesc cantitati majore de vitamina C, A, niacina si fier. Efectele secundare ale sucului de noni Cei care nu respecta cantitatile recomandate de medic, pot experimenta efecte secundare grave. Una din cele mai importante reactii adverse este intrarea in stare de soc a persoanelor care sufera de diabet zaharat. Unii cercetatori considera ca sucul de noni poate determina constipatie, dar acest lucru poate fi usor de ameliorat. Beneficiile sucului obtinut din fructe de noni - Proprietati anticancer - Sucul de noni are abilitatea de a lupta impotriva cancerului, prin... [continuare]
Hranirea si hidratarea artificiala: benefice sau nocive?
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Una dintre cele mai dificile decizii pentru bolnavii care sufera de boli grave sau in stadii avansate, pentru familia acestora, este cea legata de hranirea si hidratarea artificiala. In acest caz apar destule intrebari: - daca substantele nutritive vor fi introduse intravenos, sistemul digestiv va functiona normal? - in cazul in care o persoana este hidratata intravenos cu fluide si nu le va mai bea normal, exista posibilitatea sa se deshidrateze? - daca hranirea artificiala se va face prin intermediul unui tub, cum poate inghiti bolnavul fara sa se inece? Membrii familiei vor fi chinuiti de aceste intrebari, mai ales daca nu li se ofera explicatii clare cu privire la eficacitatea sau lipsa de eficacitate a diferitelor tratamente disponibile, la efectele secundare ale fiecarui tratament, modului de actiune ale acestora, reactiilor adverse si complicatiilor. Miturile si conceptiile gresite sunt foarte multe. La fel ca numeroase interventii chirurgicale, toate... [continuare]
Beneficiile pentru sanatate ale spanacului
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Bogat in substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cesti. In plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optima de sanatate. Prin consumul de spanac, o persoana poate acumula si fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre. Salata de spanac O salata de spanac ofera oricarei persoane o cantitate importanta de vitamine si minerale. Pentru prepararea salatei se vor amesteca doua parti de spanac si o parte de capsuni si afine. Peste ingrediente se vor adauga ceapa si nuci pecan prajite. Se va face un sos din otet din vin alb, otet balsamic, miere, mustar si condimente care se va adauga deasupra. O portie contine 158 calorii si 0.5 grasimi saturate, fara colesterol. Salata ofera in plus, 4g de fibre si 4g de proteine. Beneficiile oferite de spanac, sanatatii Iata cateva motive pentru care spanacul trebuie consumat cat mai des posibil: [continuare]
Beneficiile exercitiilor de stretching
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Mobilitatea si flexibilitatea musculaturii sunt aspecte esentiale ale unui organism sanatos. Miscarea si exercitiile de stretching ajuta la mentinerea tonusului muscular si la imbunatatirea activitatilor zilnice. Ce este stretchingul Exercitiile de stretching, in forma de baza, sunt miscari naturale si instinctive. Efectuam astfel de exercitii dimineata dupa ce ne trezim din somn sau dupa o lunga perioada de inactivitate. Ca forma de miscare, stretchingul implica lungirea unui anumit musch [continuare]
52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Ceaiul verde a fost descoperit de catre chinezi cu peste patru mii de ani in urma si a fost utilizat inca din acea vreme gratie capacitatilor sale naturale de vindecare. Ceaiul verde provine din planta numita Carmellia Sinensis. Spre deosebire de ceaiul negru care este complet oxidat, frunzele de ceai verde asigura conservarea de antioxidanti, taninuri si flavonoide. Ceaiul verde chinezesc este popular mai ales pentru proprietatile sale terapeutice si detoxifiante. Beneficii ale ceaiului verde Dintre toate beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, pierderea in greutate este cel mai cunoscut. De asemenea, ceaiul verde este folosit pentru detoxifierea organismului. Licoarea mai este utilizata si in alte scopuri mai putin cunoscute. Iata cateva dintre beneficiile oferite de ceaiul verde, sfaturi si modalitati de preparare ale acestuia: 1. Specialistii in nutritie mentioneaza ca polifenolii continuti de ceaiul verde produc caldura suplimentara in organism... [continuare]
Generalitati Quinoa este un aliment foarte nutritiv din America de Sud care era considerat, in trecut, aurul incasilor. Quinoa era considerata sacra si era folosita de catre incasi in ritualurile lor. Quinoa este un tip de cereala bogata in proteine si aminoacizi care poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala. Acoperita de saponina care ii confera un gust amar, aceasta trebuie spalata inainte de preparare. Este bogata in proteine, fier, calciu, potasiu, cupru si ajuta la prevenirea diabetului de tip 2, astmului la copii, bolilor cardiovasculare, migrenelor si calculilor biliari. Compozitie Quinoa contine multe proteine. De fapt aceasta este o proteina complexa deoarece contine toti aminoacizii esentiali, in mod special lizina care este necesara organismului pentru cresterea si repararea tesuturi [continuare]
Generalitati Mineralele sunt elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic. Un numar mare de persoane considera ca vitaminele si mineralele sunt unul si acelasi lucru; insa nu este asa. Mineralele, ca si vitaminele, sunt nutrienti importanti care se gasesc in produsele alimentare; principala diferenta consta in faptul ca vitaminele sunt substante organice (contin elementul carbon) si mineralele sunt substante anorganice. De obicei, mineralele necesare organismului sunt furnizate dintr-un regim alimentar variat format din fructe, legume si oleaginoase. Clasificare Fiecare mineral aduce anumite beneficii organismului, din aceasta cauza nu se va recurge la o clasificare dupa importanta mineralelor. Mineralele sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului, majoritatea fiind implicate in metabolizare, echilibrul apei din organism si sanatatea sistemului osos. Mineralele se impart in doua grupe:... [continuare]
Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale
Autor: SfatulMedicului
Beneficiile cerealelor integrale Consumul constant de cereale integrale constituie o modalitate simpla de a va asigura o viata sanatoasa, pe termen lung. Cerealele integrale contin o serie de substante nutritive esentiale: proteine, fibre, vitamine din complexul B, antioxidanti dar si minerale (fier, zinc, cupru, magneziu). O dieta bogata in cereale integrale reduce riscul de boli cardiace, diabet zaharat de tip 2 (au un indice glicemic mic), obezitate, dar si unele forme de cancer. De asemenea, adoptarea acestui obicei alimentar imbunatateste digestia, usureaza miscarile propulsive regulate intestinale (imbunatatind digestia) si creste nivelul bacteriilor bune din colon. Potrivit studiilor doar un procent mic de persoane consuma trei portii de cereale integrale pe zi. De ce se intampla acest lucru? Nu este usor sa recunoasteti cerealele integrale, nici macar daca analizati cu atentie painea, diverse tipuri de sortimente de cereale sau snackuri. Teoretic, fiecare produs... [continuare]
Uleiul de menta - beneficii pentru sanatate
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Menta este o planta ale carei frunze si uleiuri sunt folosite pentru tratarea si ameliorarea multor conditii. Menta este utilizata in cazul racelilor, infectilior respiratorii si ale sinusurilor, tuse, inflamatia gurii si gatului, probleme digestive, arsuri stomacale, greata, varsaturi, greata de dimineata, sindrom de colon iritabil, crampe ale tractului gastrointestinal superior, ale cailor biliare, stomac deranjat, diaree, suprainfectie bacteriana a intestinului subtire, flatulenta, probleme menstruale, tulburari hepatice, etc. Uleiul de menta este aplicat pe piele pentru tratarea durerilor de cap, a celor musculare, ale nervilor, dintilor, bolilor articulatiilor, prurit, eruptii cutanate alergice, infectii bacteriene si virale, dar si pentru respingerea tantarilor. Menta aromatizeaza bauturile si alimentele din compozitia carora face parte. Planta mai este folosita ca parfum pentru sapunuri si cosmetice. Uleiul de menta Beneficiile pentru sanatate ale uleiului... [continuare]
Programează-te rapid la medicii recomandați de SfatulMedicului.ro prin serviciul de programări Clickmed
Găsești peste 7500 de medici cu program disponibil
Alege medicul potrivit pentru: Medicina generala , Medicina de familie , Ecografie .


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter